CONSTRUCTIES

van het HEDEN


Ze is een vluchteling die haar vaderland nooit gekend heeft, gestrand buiten de grenzen van wat haar ouders altijd thuis zijn blijven noemen.

Over vluchten en heropbouw; destructie en reconstructie onder suboptimale omstandigheden. Over vechten met zichzelf, omgeving, geschiedenis, en heden; over eenzaamheid in verbondenheid en verbondenheid door gedeelde eenzaamheid. Over de constructie van een levensverhaal op basis van trauma en subjectieve, emotioneel geladen waarheden.

❦❦❦

"Het was dus kiezen tussen een pittoreske kuitenbijter en aan flarden geblazen worden door onze meerderen, en in mams geval stond het tweede toch nog net wat lager op haar verlanglijst."

❦❦❦

Start ten laatste op 01/03/2024
SOTY 2024 | Verbondenheid & eenzaamheid
Overte historische overeenkomsten berusten op toeval
Voor Nikolaj

Zoals vermeld, berusten historische overeenkomsten op toeval. Het verhaal is geïnspireerd op een hoop verschillende historische gebeurtenissen (oorlogen, etnische zuiveringen, genocide, diasporas, etc) en het zit dus vol van overeenkomsten - het is nogal moeilijk te schrijven over dat soort zaken zonder enige kennis van hun geschiedenis. Geen van die overeenkomsten hebben de bedoeling het verhaal in een specifieke geografische of historische setting te zetten.

Hoofdstukken

Titel Nieuwste eerst Woorden Gelezen Aangepast
1. 2014 21 2 maanden geleden

Reageer (2)

  • Vanparys

    oeee, ik ben hier heel benieuwd naar!

    2 maanden geleden
  • inktzwart

    dit ziet er zo goed uit omg

    2 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen