Faylinn y Tylwyth Teg.
Elf of heks, wie zal het zeggen?


Een wisselkind (ook: wisselbalg) is een kind waarvan in het verleden gedacht werd dat het door elfen, kabouters of dwergen net na de geboorte uit de wieg was gestolen en was vervangen door een soortgenoot.

Lichtelfen (Oudnoors Ljòsálfar) zijn beschreven als Alven, die als lichtgeesten of natuurgeesten in het licht leven. Hun functie is het om overal het leven op te wekken. Ze zijn mooi en licht en vertegenwoordigen de zichtbare vruchtbaarheid van de natuur.


De dochter van Arawn y Dyfed is opgegroeid bij mensen, nadat ze terugkomt waar ze thuis hoort, namelijk in Annwyfn, sturen haar ouders haar weer weg. Ze vinden dat ze magische scholing nodig heeft om de wereld goed te begrijpen, want als prinses is haar toekomstige leven niet al te makkelijk. Nadat ze op de trein naar Zweinstein is gezet, komt ze aan op Zweinstein. Vlak voor Faylinn gesorteerd wordt ontmoeten haar ogen die van een bruinharige jongen aan de tafel van Huffelpuf. Samen belanden ze in een wervelstorm van emoties, die door niemand van haar familie begrepen lijkt te worden. Redden ze het samen?


- Het is een Harry Potterfanfic (over Carlo Kannewasser) -

Hoofdstukken

Titel Nieuwste eerst Woorden Gelezen Aangepast
Deel 1 774 185 1 decennium geleden
Deel 2 1123 180 1 decennium geleden

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen