Er was eens een meidengroep, die bestond uit vier vriendinnen. Ze konden het heel goed met elkaar vinden want ze waren al vriendinnen vanaf de kleuterklas. Ookal waren ze allemaal heel verschillend. Hier wat informatie over de vier vriendinnen:


Floor: rood haar, 14 jaar, groene ogen en bleke huid.
Sophie: zwart haar, 15 jaar, blauwe ogen en donkere huid.
Julia: blond haar, 14 jaar, bruine ogen en getinte huid.
Emma: bruin haar, 14 jaar, grijzige ogen en bleke huid.


Ze waren echt altijd samen, tot op een dag.....

Ze waren net z`n vieren op de fiets richting huis uit school en waren bijna bij het kruispunt waar iedereen een andere kant op moest, ze stopten altijd even om elkaar gedag te zeggen. 'Zullen we vanavond weer naar onze verzamelplek gaan? Dan kunnen we weer gezellig kletsen!' Vroeg Julia. 'Jaaa, leuk! hebben we al lang niet meer gedaan.' : Zei Emma. 'Heb er nu al zin in!' : Riep Floor enthousiast. 'Ik kan vanavond niet, : Zei Sophie, ik heb met een vriend afgesproken.' De drie andere meiden keken elkaar aan, ze wisten precies van elkaar wat ze dachten: Volgens mij verzwijgt ze iets.... Ze zeiden: 'Okee, nou wij gaan wel als je dat niet erg vind, tenminste?' 'Neee hoor, : Zei Sophie, jullie moeten het zelf weten.' Stiekem vond Sophie het wel een beetje jammer dat ze niet kon maar ja, ze had nou eenmaal afgesproken met die ene stoere hunk met die coole piercing. Ze zeiden elkaar gedag en fiesten allemaal hun eigen richting op.

Julia dacht: De volgende keer moet ik gewoon vragen waarom ze niet kan. Ik stuur haar wel een smsje, straks is er iets en verzwijgt ze het terwijl ze ons misschien wel nodig heeft. Ze pakt haar mobiel en typt in: Hee Sophie, waarom kan je vanavond niet afspreken? Is er iets? X Juul. Ze hoopt maar dat ze snel terug stuurt. Ze stopt haar mobiel weg en fietst verder.

Floor is net thuis aangekomen. Haar moeder stond haar, net zoals altijd, op te wachten bij de oprit. Ze gaf haar moeder een kus en zette haar fiets in de schuur. Haar moeder zei: 'Kom, ik heb de theepot al aan staan.' 'lekker mam, dat heb ik wel verdiend na die lange schooldag' :Zei Floor. 'Dus je was wel toe aan weekend?' :Vroeg haar moeder. 'Jaaaa zeker, :Zei floor, ik maak meteen mijn huiswerk want ik heb vanavond afgesproken met Julia en Emma.' 'En Sophie dan, gaat die niet mee?' :Vroeg haar moeder. 'Oh, die had wat anders.' :Zei floor. 'Beetje raar, jullie zijn altijd samen. Ik zou haar maar een smsje sturen misschien is er wel wat aan de hand.' :Zei haar moeder. Dat zal ik dan maar even doen. : Dacht Floor. Ze haald haar mobiel uit haar zak en typt in: Hee Sophie, Jammer dat je vanavond niet mee gaat... Is er misschien iets? X Floor. Haar moeder komt net aangelopen met de thee. Ze stopt snel haar mobiel weg en pakt een koekje uit de koektrommel.

Emma is bezig met haar huiswerk als haar moeder haar kamer binnenkomt met haar mobiel. Ze zei: 'Ik dacht, wat hoor ik nou piepen maar het was jou mobiel, haha.' 'Oh, ik was hem vergeten mee naar boven te nemen.' :Zei Emma. 'Heb je veel huiswerk?' :Vroeg haar moeder. 'Niet heel veel, :Zei Emma, maar ik wil het voor vanavond afhebben want ik heb afgesproken met Julia en Floor.' 'Waarom niet met Sophie, hebben jullie ruzie?' :Vroeg haar moeder. 'Nee, ze zei dat ze niet kon, dus gaan we met z`n drieen.' :Zei Emma. 'Zal je dat wel doen, :Vroeg haar moeder, krijg je dan geen problemen?' 'Nee, vast niet. :Zei Emma, Ze zei dat ze het niet erg vond dus... 'Oke, ik ga weer naar beneden om eten te koken voor vanavond, we eten spinazie.' :Zei haar moeder. 'Oke, :Zei Emma, lekker.' Haar moeder ging de trap af naar beneden. Emma keek op haar mobiel en zag dat ze een smsje had gekregen van Floor: Hee Emma, Vond je het ook zo raar van Sophie? Ik heb haar een smsje gestuurd of er niks aan de hand is. Wat vind jij? X Floor. Emma stuurde terug: Hee Floor, Ja ik vond het ook al vreemd. Mijn moeder zei dat we misschien beter niet kunnen afspreken want misschien krijgen we wel problemen... X Em.

Sophie moet het langste stuk fietsen en is bijna thuis als ze word gebeld, het is Patrick, die ene stoere hunk waarmee ze had afgesproken: Hee, als we vanavond gaan afspreken zullen we dan naar de bios gaan ofzo? Jaa, leuk. Heb er helemaal zin in. Tot vanavond. Toen hing hij op. Sophie voelde helemaal kriebels in haar buik, ze had er zo veel zin in.

Hoofdstukken

Titel Nieuwste eerst Woorden Gelezen Aangepast
De meidengroep.... Hoofdstuk 2 886 305 1 decennium geleden

Reageer (1)

  • jose1998

    Vinden jullie het een leuk verhaal?
    Er komt nog een vervolg...

    X'

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen