Al jaren was het rustig in het vredige stadje van Wakkerdam. De familie Halliwell woonde al jaren in het stadje en elke generatie werd er eentje burgemeester. De rest van het dorp vond het niet erg omdat ze daardoor altijd in hun wanen waren. Want behalve de Halliwel´s was iedereen van het dorp een monster. Ze leefde al die tijd vredig met de mensen, omdat ze een afspraak hadden dat geen mensen en andere monsters mag aanvallen. Ze wisten van elkaar wat ze waren maar hielden het geheim voor de Halliwels. Zo leefde het dorp vredig door de jaren heen.
Tot een vreemde man het dorpje in kwam. Iedereen was nieuwsgierig en ging naar het plein om hem te zien. Toen iedereen er was begon de man hard te lachen. ´Ik zal zorgen dat al jullie monsters je eigen aard laten zien´ zei hij met een diepe stem. De monsters keken elkaar kort aan maar zeiden niets. ´Waar heb je het over oude man hier zijn geen monsters´ zei iemand rustig. De oude man keek die persoon aan met zijn kleine priemoogjes. Daarna kwam er een brede grijns op zijn gezicht. Hij opende zijn tas waar opeens een fel licht van kwam. ´Deze magische voorwerpen laten het wel zien´ hoorde iedereen nog. Maar toen ze konden kijken was de man weg. Niemand besteedde er verder aandacht aan en gingen naar huis. Daar vonden ze allemaal een voorwerp die ze nog nooit hadden gezien en merkte al snel wat het deed.
De volgende dag zagen de monsters dat alle mensen waren vermoord. Meteen wisten ze dat een of meerdere monsters gek waren geworden door de dingen die ze kregen. Toch zei niemand wat die had. Uiteindelijk besloten ze te gaan stemmen. Stemmen op het monster die ze denken dat dood moet voordat het weer nacht werd en een ander monster vermoord zou worden.

Dolk (3) (=weerwolven) = Als je een dolk hebt gekregen had je opeens honger. Erg veel honger. En niet in normaal voedsel maar in andere levende wezens. Samen met andere kies je elke nacht een iemand uit die jullie op eten.
spiegel (1x) (=ziener) = Als je een spiegel hebt gekregen mag je na de tweede nacht iemand uit kiezen. Die kan je door de spiegel zien wat diegene vast heeft is.
horloge (2X) (=jager) = Als je een horloge krijgt zie je dat je tijd dringt voor je leven. Als jouw hart stopt , stopt het klokje ook en ontploft bij iemand die je mag kiezen.
ringen (2X) (=stelletje) = Door de ringen raak je opeens helemaal verliefd op de andere die ook een ring heeft. Zo erg dat je niet zonder diegene kan.
Armband (1X) (=heks) = Op de armband zitten twee bedeltjes die allebei magisch zijn. Eentje kan ontploffen waardoor diegene waarbij je het legt dood gaat. Een ander Maakt een schild om diegene heen zodat die niet door monsters in de nacht kan worden opgegeten.
dobbelsteen (2X) (=bedacht) = Elke nacht kies je een van de 6 cijfers op de dobbelsteen. Als die het zelfde is als de ander ben je beschermt tegen monsters op eten en verbannen worden. Als je dood gaat mag je de dobbelsteen eerst nog door geven aan iemand die dan zijn rol los laat en ook een dobbelsteen wordt.
zwaard (1X) (=opperwolf) = Op de eerste nacht zelfde als dolk. Op de tweede nacht breekt een stuk van het zwaard af en die mag je geven aan iemand anders. Die wordt automatisch dan ook gek en hebben jullie allebei dan een dolk.
schrift (1X) (=bedacht) = In het schrift verschijnt elke nacht(behalve eerste) een zin van diegene die de vorige keer dood ging. Hierin mag niet lekker staan wie welke rol heeft maar wel waar je aan dacht. Graag pb naar diegene en niet op forum zetten.
Sleutelhanger (2) (=burgers)= die heeft geen speciale functie

Let op! door late aanmelding is er nog een extra rol van een van de bovenste. Ik zeg alleen niet welke dus elke rol kan een extra zijn. Deze is goed verdeeld dus niet denken dat de laatste van de rij het heeft, want dat is niet zo!

Hoofdstukken

Titel Nieuwste eerst Woorden Gelezen Aangepast
nacht 1 252 256 1 decennium geleden
dag 1 292 151 1 decennium geleden
mededeling 33 193 1 decennium geleden

Reageer (1)

  • ShadowNight

    spannend nog 2 mensenxd

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen