• Het RPG topic



    Ik wil een RPG beginnen. Een echte, met een verhaallijn. Het is een fantasy RPG. Ik zoek 6 mensen. Dit word een heleboel lezen. Ik denk echter dat het het waard zal zijn. Dit word een RPG in de stijl van pen&paper RPG's. Er komen zelfs dobbelstenen aan te pas! Jullie zullen ontdekken dat dit een rpg is die in niets lijkt op al het andere dat hier op quizlet zit.

    This is serious stuff. Turn away if you can't handle it.

    Inleiding:

    Er zijn ruim acht eeuwen voorbij gegaan sinds een traumatische gebeurtenis de wereld hevig veranderd heeft. De details zijn door de tijd vervaagd, alleen de verhalen over helden en monsters, duistere magie en een jarenlange oorlog die het gehele continent verscheurde herinneren nog aan die tijd. Ook de elven met hun lange levens weten niets meer: De jongsten onder hen zijn vlak na het einde van de oorlog geboren.

    Acht eeuwen zijn voorbij gegaan. Mensen, dwergen, elven en de Thanatos hebben herbouwd. Draken, grifioenen, beren, wolven, alle schepsels magisch en niet magisch hebben weer een plek in de wereld. Jarenlang was er relatieve vrede. De mensen vochten nog grensconflicten uit zoals mensen doen. Koninkrijken vielen, en verrezen. De grenzen veranderden vele keren over de eeuwen. De elven vochten ook onder elkaar in kleine veldslagen tussen de verschillende stammen. Alleen de dwergen leefden in volledige vrede, verborgen in ondergrondse steden in de ijzige toendra's in het noorden. De Thanatos, de demonenjagers, hadden vrede met hun lot en reisden rond, vechtend tegen de rusteloze overledenen die door het land waarden.

    Decennia geleden arriveerden echter reizigers uit een ver continent, Sjogaran, van over de oceaan. Het waren mensen en een vreemdsoortige hagedismensen, Zij hadden een magisch artefact gevonden wat afstamde van iemand die zich de Keizer der Mensen noemde, Shamus Daerag. Voor de mensen van Kaam was hij echter niets meer dan een afschrikwekkende legende. De ontdekkingsreizigers waren teleurgesteld, maar als snel zetten ze een handelsmissie op.

    Tientallen jaren handelden zij onderling. De bezoekers bouwden hun eigen stad, vernoemd naar hun continent, aan de kust. Zij toonden nog altijd veel interesse in de vroegere Keizer. Enkele maanden geleden viel het de zeevaarders van de Eilanden echter op dat er opvallend veel schepen met bewapende soldaten naar hun stad vaarden. Men besloot de hagedismensen en hun menselijke bondgenoten beter in de gaten te houden. Dit ontging de Sjogaranen echter niet. Ze kwamen in beweging.

    De Sjogaranen hadden ontdekt dat de Keizer der Mensen echt had bestaan, en dat hij het geheim van onsterfelijkheid had ontdekt. Hun profeet, de hoogste geestelijke, eiste van hen dat zij dit geheim naar Sjogaran haalden voor hun koning. Dat niet alleen, maar Shamus Daerag bleek geregeerd te hebben vanuit de vervloekte steden in de woestijn, die door de goden zelf vervloekt waren, eeuwen geleden. De mensen, elven, dwergen en nu zelfs de Thanatos van Kaam konden dat niet toestaan. Een oorlog ontbrandde.

    Ieder van jullie loopt mee met een van de legers die optrekt tegen de Sjogaranen. Misschien zijn jullie soldaten, dokters, jagers, smeden of leraren. Misschien zelfs zwervers die hopen op eten, of hoeren die zoeken naar werk. Wat jullie zijn en wat jullie te zoeken hebben bij een leger dat ten strijde trekt beslissen jullie zelf. Maar wat zeker is, is dat jullie een uiterst belangrijke rol zullen spelen in het verloop van dit conflict.

    dachten jullie dat jullie klaar waren met lezen? Nu begint het pas!
    Ik zoek 3-5 mensen. Mijn proeflezeres heeft al een plekje gereserveerd, zodat het aantal komt op 4-6. Mijn rpg heeft een uitgebreid regelsysteem om alles zodanig vooruit te bewegen dat ik er ook echt een verhaal aan kan hangen. De regels staan hier. Jullie hoeven ze niet allemaal gelijk te kennen of te snappen, maar ik verwacht wel dat jullie ze doorlezen. Ik zal alles nogmaals bespreken en voordoen als we het tegenkomen, en voor vragen kun je ook altijd bij me terecht.

    Als je mee wilt doen meld je dat in dit topic. Dan zet ik je op de lijst en zal ik je helpen je personage te bedenken en om te zetten naar de character sheet. De eerste 7 kunnen dat sowieso doen, dan hebben we reserve. Als er na die 7 nog iemand is die een character sheet wil maken, dan kan dat ook.

    Ik zoek mensen die gewoon goed kunnen schrijven. En daarmee bedoel ik met goed gebruik van spelling, grammatica en leestekens. Je stijl maakt me niet zo veel uit, zolang de vorm maar goed is. Verder wil ik ook dat jullie je aan de regels houden: Doordat zowel jullie als ik aan de regels zijn gebonden kan ik het verhaal voortbewegen en jullie in een levende, ademende wereld plaatsen waarvan jullie niet het middelpunt zijn. Als jullie je niet houden aan de regels gaat dat niet. Degene die dus regelmatig de regels verbreekt zal ik helaas uit de rpg moeten zetten. Als je mee wilt doen, wees dus serieus in je intenties.

    Tot slot: Een RPG is niks zonder humor. Ik weet dat veel mensen fantasy als een plechtig en serieus iets opvatten, maar humor is nooit weg :Y)

    Deelnemers:
    1) Yoda/ Samantha
          Aeryn Haesirrityn
    2) Departed/ Nancy
          Agrona Kharis
    3) Cresseyde/ Freya
          Katherina Avalyn
    4) Lexus
    Nathaniel Carter
    5) Yuffie/ Danique
    Emiras Thaolon

    Ik zoek weer EEN personage
    Dit in verband met niet postende mensen. Mogelijk komen ze nog terug maar daar ga ik niet van uit. Mocht er iemand anders willen meedoen dan zullen die twee vervangen worden.

    nogmaals: Lees de regels. Als het je wat lijkt meld je hier. Daarna hebben we 2/3 weken om je personage in elkaar te zetten.

    Voor het gemakt: Nogmaals de link naar de story

    [ topic verplaatst door een moderator ]

    [ bericht aangepast op 3 sep 2012 - 23:25 ]


    quidquid excusatio prandium pro

    Bloodlust schreef:
    (...)

    Laat doorschemeren dat ze via je soldaat of dwerg op de hoogte gebracht is van jullie reis o.i.d, zodat het lijkt alsof Agrona genoeg weet om mee te reizen en praten.


    Okay. Okay. Okay.

    Mag ik vragen wat het probleem is om in character te vragen aan een van de andere personages "Hey, nu ik toch met jullie meeloop: Wat gaan jullie in vredesnaam doen?"
    Ik wil wedden dat er een aantal mensen zijn die die graag vast dolgraag voor agrona hadden willen beantwoorden. Kan me ook nite voorstellen dat dat een vraag is die je personage niet kan stellen. Is dat niet gewoon veel beter dan in het OOC topic gaan vragen of ik agrona wil inlichten over wat we aan het doen zijn? Waarom OOC doen wat ook IC kan?

    Yuffie schreef:
    (...)

    Aha! Dan snap ik hem^^
    Hij staat in het hoofdstuk van dobbelstenen en vechten^^
    Maar dan wil ik het wel proberen!
    Moet ik gewoon de template (die in de story staat) invullen en naar jou opsturen?


    Ja, of hier zetten. Dan verbeteren we eventuele fouten samen en leggen we er de laatste hand aan en dan breng ik je er binnnekort in :Y)


    quidquid excusatio prandium pro

    Tututuuuum. Even bij mijn topics.


    If you don't stand for something, you'll fall for anything.

    Oke, hij komt dan één dezer dagen..
    Aangezien ik morgen en overmorgen moet werken xD
    Maar ik ga mijn best doen hem zo snel mogelijk in te vullen ^^


    It's never gonna happen, Guys.

    Mordin schreef:
    (...)

    Ja, of hier zetten. Dan verbeteren we eventuele fouten samen en leggen we er de laatste hand aan en dan breng ik je er binnnekort in :Y)


    Ik had al in gb beantwoord; Maar simpelweg omdat ik een newbie ben hierin en gewoon zeker wil weten dat ik niet nog meer stomme dingen doe, na mijn eerste twee zetten. Maar goed, nu ik weer wat meer weet ga ik brainstormen over mijn volgende stap.


    Til hug og blod.

    Bloodlust schreef:
    (...)

    Ik had al in gb beantwoord; Maar simpelweg omdat ik een newbie ben hierin en gewoon zeker wil weten dat ik niet nog meer stomme dingen doe, na mijn eerste twee zetten. Maar goed, nu ik weer wat meer weet ga ik brainstormen over mijn volgende stap.


    Oh, met een fikse dosis common sense kom je een heel eind.

    In je eentje vechten tegen vier mensen: Slecht idee
    De moeders van een boze menigte beledigen: Slecht idee
    Proberen een zwaarbewapende wachter neer te slaan als er nog een stel bij staan: Slecht idee

    Maar je zult stomme dingen begaan. Ieder van jullie zal dat doen. Soms bedoeld, soms niet. Gelukkig hebben jullie elkaar nog en kunnen jullie elkaar helpen.


    quidquid excusatio prandium pro

    The trust you have in us is just stunning!


    Everybody wants forever, I just want to burn up bright...

    Cresseyde schreef:
    The trust you have in us is just stunning!


    Psh, een rpg zonder stomme dingen is saai :Y)


    quidquid excusatio prandium pro

    hey, is er nog plaats in deze rpg? :) Lijkt me wel leuk... :D


    Music is the soul of our emotions

    Jep. We zoeken nog een aantal slachtoffers. :Y)


    Til hug og blod.

    Ik weet dat ik daarjuist zij dat ik wel zou willen meedoen, maar het viel me daarjuist op dat ik niet veel tijd heb om op quizlet te gaan, en dat het dus ook geen zin heeft. I'm sorry!! :)


    Music is the soul of our emotions

    Sjalalalaaaaa


    Aan niets denken is ook denken.

    Ik ben halverwege met het maken van mijn personage :Y)


    It's never gonna happen, Guys.

    Yuffie schreef:
    Ik ben halverwege met het maken van mijn personage :Y)


    Mag ik zien wat je tot nu toe hebt? Ik breng heeel erg binnenkort andere personages binnen, dus als je personage dan al af genoeg is (je hebt je ras al en weet de skills al enzo) dan breng ik je er dan al in en kun je de rest dan rustig invullen


    quidquid excusatio prandium pro

    Naam: Emiras Thaolon
    Ras: Thanatos
    Kleur: Blauw

    Feats:
    Demonenjager?

    Awesomeness: 5

    Skills 6, 4 ,2

    Vechten: 6
    -Schieten...…..................
    -Handwapens..................
    -gooien............................
    -ongewapend vechten.....

    Kennis: 2
    -Rijden ….........
    -beveiliging …..
    -wetenschap......
    -verhalenkennis.

    Overleving: 4
    -spraak …........
    -sluipen ….......
    -natuurkennis ..
    -eerste hulp......
    -geneeskunde ..


    Attributen: (45 punten in totaal)
    Strength.......... 8
    Perception....... 5
    Endurance....... 8
    Charisma......... 4
    Intelligence...... 9
    Agility.............. 6
    Luck................. 2
    Magie............... 3 (Is die nodig aangezien ze imuum zijn voor magische beÏnvloeding?)

    HP: ?

    Leeftijd: 5
    Geslacht: Man
    Uiterlijk: Emiras is een breed gespierde vent. Hij is zo rond de twee meter lang, al oogt hij korter aangezien hij wat gebogen loopt. Hij heeft een lange staart in zijn donkerbruine haar, dat reikt tot zijn kont. Zijn neus is iets spitser dan die van een mens, maar voldoet nog niet aan de volledige wolvenneus. Zijn gezicht is geheel behaard met lichte bruine haartjes, maar deze zijn zo kort dat je de huid van een wat getinte man eronder vandaan zit komen. Zijn ogen zijn net als die van wolven, amberkleurige ogen met een kleine zwarte pupil. Daarboven pronken een paar brede warrige donkerbruine wenkbrauwen. Emiras is nog vrij jong, maar is al enorm gespierd. Vanachter zijn rug pronkt een prachtige donkerbruine staart, die zich bijna met het lange haar van Emiras vervlecht. Hij heeft het lichaam van een mens, maar is meer behaard dan de mens. * hij is niet dik behaard, hij is net zo behaard als op zijn gezicht, lichte bruine haartjes. Zijn handen hebben echter iets langere en scherpere nagels en zijn voeten zijn geheel omgevormd naar klauwen en hier zit ook vooral zijn kracht.
    Achtergrond: Emiras groeide op bij zijn vader, zijn moeder was al snel overleden na zijn geboorte. Zijn vader was reizende en demonenjager, waardoor Emiras het vak al snel leerde. Het zat in zijn bloed. Zijn vader leerde hem alle trucjes, die hij in zijn korte leven had aangeleerd. Emiras pikte alles heel snel op, want toen hij 2 jaar oud was, was hij al een volleerd demonenjager. Zijn vader overleed, toen hij 4 jaar oud was. Sindsdien reist Emiras alleen, op zoek naar demonen om het werk van zijn vader voort te zetten.
    Uitrusting: Een zwaard en een mes, gemaakt van de beenderen van zijn voorouders. Nog niet af!
    Trait:

    Zoiets? ik hoop dat het een beetje goed is^^ heb nog niet echt op gecontroleerd.. en wat ik bij feats moet invullen weet ik nog niet precies, en ik heb nog niet echt nagedacht over specialisatie ofzo!


    It's never gonna happen, Guys.

    Yuffie schreef:

    (...)
    Zoiets? ik hoop dat het een beetje goed is^^ heb nog niet echt op gecontroleerd.. en wat ik bij feats moet invullen weet ik nog niet precies, en ik heb nog niet echt nagedacht over specialisatie ofzo!


    Wel, aangezien hij een vechter is zou een specialisatie in handwapens handig zijn. Dat kan bijvoorbeeld ten koste gaan van geneeskunde of zo. Dan heb je er nog eentje om wat interessants mee te doen ^^

    Maar even over je beschrijving :P Thanatos zijn bijna volledig wolf, op het rechtop lopen en het hebben van handen na. Leuk weetje: Terwijl de andere speelbare rassen zijn gemaakt door goden met mensen als basis naar iets wat zij zien als een verbetering ten opzichte van mens, hebben Thanatos hun wortels bij wolven en hebben zij vrij weinig tot niks menselijks.
    Tot mijn stomme verbazing kon ik nog een heel goed lijkend plaatje vinden ook:


    Enfin, heeft verder weinig invloed op je personage, af en toe moet ik gewoon trivia rondstrooien xD

    Ik ga naar dat plaatje linken in de story :Y)

    Feats vul ik zelf in geloof ik, dat zijn dingen die ik uit je geschiedenis haal en je skills. Een soort hele korte samenvatting van je personage.
    Magie is zeker ook voor een Thanatos nuttig, hoewel minder dan voor de andere rassen: Ze zijn immuun voor beinvloeding van de geest (spreuken die je laten hallucineren, slapen, bang maken enzovoorts) maar je magie verdedigt ook tegen effecten van andere spreuken waar je niet immuun voor bent (dus of je in de fik staat na een vuurspreuk, of vertraagd bent na een ijsspreuk)
    Hm, dat is geloof ik alle vragen. Klopt dat? xD


    quidquid excusatio prandium pro