• Harry Potter fans opgelet! Waarschijnlijk ben je nog maar net bezig met het in juli uitgebrachte boek (in scriptvorm) ‘Harry Potter and the Cursed Child’. Of misschien heb je ‘m al uit en ben je je ondertussen al aan het klaarmaken voor de in november te verschijnen film ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them‘. Maar… Er verschijnen binnenkort nog 3 (!) boeken uit de magische wereld van Harry Potter. Het zijn drie korte verhalen die verschijnen als E-book. En wel al op 6 september dit jaar.  Natuurlijk ben je in de vorige 7 boeken en 8 films al een hoop te weten gekomen over het leven van Harry Potter en Zweinstein, maar de tovenaarsschool kent nog een hoop geheimen en raadsels. Deze drie boeken zullen dan ook niet verder gaan waar de vorige boekenreeks is gestopt, maar vertellen je voornamelijk heel veel (maar nog lang niet alles) over de geheime geschiedenis van Zweinstein. In alledrie de delen kom je meer te weten over de school en de karakters die er leven. Benieuwd hoe een heks verandert in een portret aan de muur? Of benieuwd hoe je voor fabeldieren moet zorgen? Je komt het allemaal te weten.

  Het eerste boek heet Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists en geeft je een kijkje in de duistere wereld van de toverwereld. Ook kom je meer te weten over de roots van Professor Umbridge (de Minister of Magic), kom je achter ge geschiedenis van de gevangenis van Azkaban en lees je meer over Horace Slughorn en Tom Marvolo Riddle (de jonge Voldemort dus).

  Het tweede korte boek heet Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dagerous Hobbies en gaat over Minerva McGonogall en Remus Lupin, twee zeer heldhaftige personages uit de boekenreeks.

  Het derde boek heet Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide en gaat over Zweinstein. Hierin leer je de tovenaarsschool en de inwoners er van nog beter kennen, leer je meer over de lessen en de geheimen van het kasteel.  Door Froot.nl


  falling doesn't feel this bad when i know you've fallen this way too.

  Awesome ^^


  Treat people with kindness

  De beschrijvingen klinken alle drie best gaaf (en in alle drie de boeken zit wel iets waar ik erg benieuwd naar ben), ondanks dat ik het ergens raar vind dat J.K. Rowling ze zoveel jaar na het laatste boek pas uitbrengt.
  6 september is best snel al!


  Objects in the rear view mirror may appear closer than they are.

  Dat lijkt me zo cool! Want volgens mij zijn dat ook dingen die ze schreef tijdens de andere Harry Potter boeken. Ik ben benieuwd!


  I wanna be a wizard!

  Aan de ene kant vind ik het cool, aan de andere kant vind ik het nogal onnodig, vooral omdat ze steeds zei dat ze echt geen nieuwe boeken meer gaat uitbrengen.


  It probably had more to do with the hurled bombs, thrown down by humans hiding in the clouds...

  Mt yassss J. K. Keep Rowlingggg


  When I taste Tequila, Baby, I still see ya

  Ik had het gelezen ja! Echt gaaf^^


  And don't forget, Elvendork! It's unisex!

  Woah, zo leuk! :-D


  “The heart is an arrow. It demands to aim true."

  Founder schreef:
  Dat lijkt me zo cool! Want volgens mij zijn dat ook dingen die ze schreef tijdens de andere Harry Potter boeken. Ik ben benieuwd!


  Quiet the mind, and the soul will speak.

  Eledhel schreef:
  Aan de ene kant vind ik het cool, aan de andere kant vind ik het nogal onnodig, vooral omdat ze steeds zei dat ze echt geen nieuwe boeken meer gaat uitbrengen.


  Don't walk. Run, you sheep, run.

  Ik las het gisteren net en ik ben zeer enthousiast over deze boeken. Het is geweldig dat je meer komt te weten over de tovenaarswereld en de karakters.


  Take me to wonderland

  Need it. Want it. Gonna buy it!


  Hard Work. Good-hearted. Loyalty. And Fair Play: I'm a Hufflepuff In Every Single Way.

  Oh gosh, ik weet echt niet wat ik moet denken, haha. Enerzijds ben ik extreem enthousiast over alle drie die beschrijvingen (maar vooral de tweede want meer over Minerva EN Remus, oh help, ik zou mijn laptop daarvoor geven) maar anderzijds ben ik ook enigszins nerveus, want hoe meer ze aan canon informatie toevoegt aan dit universum, hoe meer risico er is dat bepaalde dingen niet meer kloppen of dat headcanons die prachtig pasten opeens aan diggelen geslagen worden. Voorzichtig optimisme, laat ik het daarop houden. (krul)


  "Just words." "But good words. That's where ideas begin." - Star Trek, The Wrath of Khan

  Ik had het al ergens gelezen, maar leuk (:


  16 - 09 - '17