• Misschien is die titel bedrieglijk, en lijkt het iets anders dan het is. Het zit namelijk zo. Ik speel cello. Ik ga niet zeggen dat ik dat perfect doe, maar ik kan die noten wel perfect lezen. Dit staat echter in de f-sleutel. Nu hebben we thuis een piano staan waar ik nogal wat op kan spelen. Ik puzzel dan altijd de noten uit, en dan speel ik ze. Echter, zodra ik het stuk redelijk kan spelen, en ik het vooral uit mijn hoofd doe, kan ik die noten niet meer lezen en spelen tegelijk. De g-sleutel is namelijk niet echt mijn forte. Zo kan ik al Für Elise, een stuk van Yann Tiersen, en een deel van River flows in you. Nu is het zo dat ik soms een stukje vergeet, en het graag wil lezen, maar ik het dan niet meer kan lezen. :') #firstworldproblems.
  Heeft iemand hier een oplossing voor?


  You could be great, you know, it’s all here in your head, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt

  Vooral oefenen denk ik :')
  Toen ik nog veel speelde lette ik er gewoon op dat ik, zelfs al kende ik het stuk vanbuiten, om de zoveel tijd toch eens checkte of ik juist bezig was. Misschien helpt het als je daar wat op let? Dan zie je ondertussen ook vaak de noten terug.
  Ik merk dat als ik nu nog eens eens stuk wil spelen dit soms minder vlot gaat, omdat ik weer even moet "leren" de noten te lezen en te spelen.


  “The heart is an arrow. It demands to aim true."

  YANN TIERSEN! SPEEL IK OOK!
  Maar ik heb hetzelfde met de F sleutel die ik met de melodiebassen nog wel eens moet lezen. Gewoon oefenen, oefenen, oefenen en in t begin stiekem de noten erbij schrijven. :p haha.
  Anders uit je hoofd leren apart dus niet pas bedenken wanneer je speelt?


  • It is often the biggest smile, that is hiding the saddest heart. •