Amsterdam: mijn ouders hebben onze vakantie verkort, zodat ik mee kan. Het probleem is tijdelijk opgelost, al geloof ik niet dat de vriendschappen met mijn vriendinnen hiermee opgelost zijn. Ik denk dat deze vriendschappen niet voor eeuwig blijven bestaan. Ik weet eigenlijk wel zeker dat dat zo is en ik denk dat ik ze na de middelbare school ook niet meer ga zien. Het is heel jammer dat ik dat nu al weet, want ik moet nog een jaar met ze doen. Hoe ik erover praat lijken het net producten die nog een jaar mee kunnen en dan moet je ze weggooien. Maar ik denk dat je in deze gevallen het beste de situatie kan accepteren.
The new problem: Ik denk dat ik Bloempje een soort van meer dan knap vind. Ondanks dat ik hem al langer dan een week niet gesproken heb. Ik ben gefrustreerd en ik weet niet wat ik moet doen. Aan de ene kant denk ik dat ik hem moet vergeten, aan de andere kant kan het geen kwaad om het toch te proberen... toch? Ik moet er over nadenken.
Gisteren was ik in België, voor de uitwisseling. Mijn Belg (ja, wij noemen onze uitwisselingspartners 'onze Belgen') is wel aardig, maar we hebben niet veel gemeen. Ze is bijna twee haar jonger en is in totaal andere dingen geïnteresseerd dan ik. De hele school is 100% het tegenovergestelde van de school waar ik op zit. Op mijn school is de leiding en zijn de leraren helemaal niet streng en je krijgt heel veel vrijheid. In België was dat dus niet. Ze mogen niet zomaar aan wat ze willen, make up mag niet extreem zijn. Zelfs bepaalde oorbellen mag je niet in en jongens mogen al helemaal geen oorbellen hebben. Ook mogen ze niet van het schoolterrein af en mobiele telefoons zijn bij hun verboden. Het lijkt net een gevangenis vergeleken met mijn school. Het is gewoon heel anders en dat is ook de reden dat ik weinig gespreksonderwerpen had met mijn Belg. Als ik de dag moest beschrijven zou ik zeggen dat het oké was. Niet slecht, niet goed. Middelmatig. In maart komen ze naar ons toe en ik denk dat ze een serieuze cultuurshock zullen hebben, ook al wonen we helemaal niet ver van elkaar. Dat gaat interessant worden.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen