Boek: De Anderen

Mevrouw Pincet kwam er achter dat haar zoon iemand was die ze bijna wilde vermoorden.
Ze deed haar bureau la open en zei: ‘Een leven voor een leven’. En schoot haar Ex-man neer .Nou is haar zoon vrij, maar de vraag is waar is hij?.

Ik werd wakker en mijn oog leden voelden zwaar aan. Er zat een vrouw voor me, Ik herkende haar niet, maar toch kwam ze me bekent voor.
“waar ben ik?’ Zei ik. ‘Thuis.’ Zei de onbekende vrouw.’Dankzij peter ben je thuis. Je kreeg koorts en je viel flauw. Maar nu ben je veilig’ Ze glim lachte. Alles kwam ik in mij op, Hoe we ontspande uit Grand Hall. Mevr.Sharpe reed ons naar Londen.
En hoe we hier kwamen .De onbekende vrouw die voor me stond was dus mijn moeder.’U bent mijn moeder!’ . ‘Ja, dat ben ik en je hebt ook een broertje Ben’ Zei mijn moeder.
Zonder dat ik het wist had ik een broertje en ouders die van mijn hielden. Ik hoorde mijn maag rommelen, blijkbaar heb ik lang geslapen. ‘Hoe lang heb ik geslapen?’ vroeg ik. ‘Een paar dagen. Je had ook flinke korts.’Zei ze.’Je hebt vast wel honger kom dan gaan we naar benden wat eten’. Ik liep naar benden . Het huis was kleurrijk anders dan de witte kallen muren van grand Hall.De vloer was bedekt met stof. Ik weet niet wat het was maar het voelde warm en lekker aan.
Ik kwam benden en het rook lekker ik weet allen niet waar naar.De man in de keuken was waarschijnlijk mijn vader.Het kleine jongetje van nog geen anderhalf jaar oud zat op de bank te slapen.’Is dat Ben?’ Vroeg ik. ‘Jep dat is je broertje.’Zei mijn vader.’Wil je iets eten of drinken? We hebben Taart.’ ‘Taart? Wat is dat?’ Zei ik. ‘heb je nog nooit van taart gehoord?Ga zitten en neem wat taart dan zet ik ook wat drinken neer.’ Zei hij. Ik ging zitten en bekeek mijn taart . het was kleurrijk en zag er zout uit.Ik nam een hap . Het was overheerlijk zo iets lekkers had ik nog nooit geproefd. Ik nam een slok van mijn koude glas bruine spul met bubbels.De Bubbels deden pijn aan mijn tong en ik spuugde het uit. ‘Wat is dit?!’ Zei ik. ‘Cola, nog nooit gedronken zeker’ zei mijn vader.

‘Waar is Peter?’ Vroeg ik terwijl ik op de bank ging zitten.’Peter is naar de Buurman.Hij zit ook in het complot van de ondergrondse dat leg ik je later wel uit. Hij weet heel veel wat er gebeurd bij de vangers die op zoek zijn naar jullie. Al is hij al lang weg ‘Zei mijn moeder.
We horden een knal .Het leek op een schot van een pistool . Dat heb ik vaker gehoord al iemand probeerde te ontsnappen uit Gande Hall. Het geluid kwam van de buren vandaan. Mijn moeder en vader pakten een paar spullen en Ben. Ze gaven het aan mij en zijden dat ik ze moest volgen. Mijn vader deed een luik open naar de kelder. Op de Luik zat een kast en de opening waar je door moest was smal.
Mijn ouders zijden dat ik moest wachten en geen geluid moest maken.
Ik hoorde weer 2 schoten . Ik schrok, maar wilde geen geluid maken. Zelfs Ben maakte geen geluid.

Uren gingen voor bij zonder 1 teken of leven in dit huis. Zouden ze dood zijn?Uiteindelijke sliep Ben. De hele nacht gebeurde er niks. Ik durfde niet te slapen.
Maar die middag kwam er iemand naar binnen via de voordeur .Liep naar de kast en schoof hem weg. Deed het luik open en zei dat Ik en Ben naar boven konden komen. Het was mijn moeder . Toen ik boven was zag ik dat ze had gehuil en haar kleuren onder de bloed vlekken zat.’Sorry’ Zei ze. ‘Waar voor?’ Zei ik. ‘En waar is Pappa en Peter?’. ‘Ergens daar boven’ Ze wees naar boven. “Ik kon allen jou en Ben beschermen, Sorry’ Zei ze met Tranen in haar ogen. ‘Zijn ze op het dak?’Zei ik.
‘Nee, ze zijn niet op het dak. Ze zijn dood Anna. Jij bent vrij behalve je broer.
Een leven voor een leven. Ze dachten dat we allen jou hadden en schoten gewoon je vader neer .Peter wilde niet terug naar dat ter huis en ook zij schoten hem neer, Terwijl hij eigenlijk vrij was.’Zei ze. ‘Wacht peter was vrij?, maar hoe?’ Zei ik.
‘Peters moeder was Mevr.Pincet ze schoot haar ex dood, maar het kwam te laat aan bij de vangers.’legde ze uit.
Mijn Leven verandert van Overtollige Anna naar Anna Covey . Ben moet zijn hele leven verstoppen terwijl ik vrij mag doen waar ik zin in heb, maar ik zal nooit het lang leven medicijn gebruiken. Want dat heeft bijna alles afgenomen waar ik van wilde dromen.

Reageer (1)

  • BRAINWITCH

    Goed gedaan!
    Ik ken het boek zelf niet, maar je hebt de opdracht, zover ik weet dan, goed uitgevoerd. ;D
    Wel zaten er een paar spelfouten in, en begon je soms met hoofdletters na een komma in plaats van een punt.

    Ik geef je een 7 voor deze opdracht. ;D

    Jij bent de enige die de tweede opdracht heeft ingeleverd, dus jij hebt de wedstrijd gewonnen. ;D

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen