Idee 1
Langzaam loop ik naar de piano die in het midden van de zaal staat. Voorzichtig raak ik met mijn vingers de zwarte lak aan, laat ik mijn vingers over de toetsen glijden. Geruisloos ga ik op het krukje zitten en begin te spelen. Al gelijk word ik meegevoerd door de prachtige tonen die voorkomen uit de piano, ik ben ze verdiept in mijn muziek dat ik niet door heb dat er iemand binnenkomt. Pas als ik klaar ben en ik applaus hoor merk ik de aanwezigheid van die persoon op. Ik wil iets zeggen, maar de persoon is al weer weg.
Als Mia een beurs aan een bekende muziekuniversiteit in Amerika krijgt aangeboden weet ze in eerste instantie niet of ze moet gaan. Dan krijgt ze anonieme brieven die haar zeggen dat ze moet gaan, dat ze vertrouwen in zichzelf moet hebben. Eenmaal in Amerika blijven de brieven komen. Wie is de anonieme brievenschrijver en hoe kent hij haar, haar muziek?

Idee 2
One Direction begonnen met een groot liefdadigheidsproject.

Zo luid de kop van de krant die morgen. Ik lees het artikel en schudt dan haast onmerkbaar mijn hoofd, sukkels. Langzaam sta ik op en loop naar het raam, ik staar naar de bomen, naar de prachtige schoonheid van de Lente. Ik weet dat ze mij voor dat project hebben opgegeven. O wat geweldig zou dat zijn als iemand zo beroemd onze Fay zou willen helpen hoorde ik ze zeggen. Alsof iemand mij kan helpen, alsof iemand mij moet helpen.

Al jarenlang heeft Fay geen woord meer gezegd, niemand weet waardoor het komt. Uiteindelijk is ze zelfs uit huisgeplaatst omdat haar ouders niks meer met haar konden en sindsdien is het alleen maar erger geworden. Als ze wordt uitgekozen voor een groot liefdadigheidsproject, waarbij beroemde mensen zich bezighouden met kinderen die het niet zo goed hebben, is ze in eerste instantie woedend, maar laat niks merken, zoals ze al jarenlang geen emoties meer laat zien. Ze komt terecht bij de groep One Direction, samen met 4 anderen. Maar ze voelt zich er niet fijn. Ze is gewend aan een rustige omgeving waar ze gewoon Fay kan zijn. Maar Liam laat dat niet op zich zitten en doet zijn uiterste best om haar weer te laten praten, zal het hem lukken? Zal hij ontdekken wat al die dokters niet is gelukt?

Idee 3
Ik heb het gevoel alsof ik voor een splitsing sta, twee wegen waarvan ik er één moet kiezen en moet volgen tot ik weer een keuze moet maken. De ene weg is groot en breed en aanlokkelijk met mensen die mijn naam roepen in een uiting van bewondering. De andere weg is smal en onaantrekkelijk, maar wel met twee stemmen die mijn naam roepen, twee stemmen die mij nodig hebben. Hoe kan ik ooit kiezen tussen één van deze twee wegen?

De 18-jarige Grace staat voor een onmogelijke keuze. Via filmpjes op youtube is het oog van een bekende platenmaatschappij op haar gevallen, maar dan moet ze naar Amerika verhuizen en alles achterlaten. En hoe moet het dan met haar twee dochters? Nog nooit heeft ze er zoveel spijt van gehad dat ze als 16-jarige besloot de tweeling te houden. Wat moet ze doen? Moet ze voor haarzelf kiezen of haar kinderen meenemen of thuisblijven? Net als ze wil besluiten om haar droom maar op te geven wordt haar een reddingsboei toegegooid, zal ze in staat zijn om die aan te kunnen nemen?

Idee 4
Lachend doe ik mijn haar in een hoge staart en doe mijn schort om. Ik zet de radio lekker hard en begin met het snijden van de groente terwijl ik vrolijk meezing met de muziek. Langzaam wordt het steeds drukker in het restaurant en moet ik steeds harder werken. En ondertussen zet ik de muziek steeds harder en blijf ik steeds harder meezingen terwijl ik vrolijk bezig ben met wat ik het liefste doe, koken.
Luna is dol op eten, en dan vooral op eten koken. Op haar 18de heeft ze al een baan in één van de beste restaurants van Londen. Tijdens het koken zingt ze altijd mee naar de radio en ze zingt niet slecht, integendeel. Op een avond hoort Louis haar zingen in het restaurant en vanaf dan doet hij er alles om haar uit de keuken en op het podium te krijgen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen