Er was eens een welvarend land, het land Utopia.
Utopia is een eiland dat ondanks zijn grote niet te vinden is op de normale kaarten, het ligt ergens verscholen in de Atlantische Oceaan met een speciale beschermde stof om het eiland heen wat het verhult voor de buitenwereld.
Op het eiland zijn er een aantal nationaliteiten;
Donkers, Luchters, waterzeeërs, Lichters, Midders, (later meer informatie hierover)

De inwoners van Utopia zijn hele normale mensen, maar toch was er iets dat anders was dan bij ons.
De mensen van dat land beschikten ieder over een magisch wezen aan hun zij.
Deze wezens waren ook wel Democles.
Democles zien er uit als normale dieren, denk hierbij aan een normale huiskat, hond, paard, vogel etc. hoewel er her en der een uitzondering plaatsvond, in de vorm van een griffioen, eenhoorn,elfje, Hippogrief, of een draakje etc.

Een Democle is tevens onafscheidelijk verbonden met zijn mens, maar niet te min hebben ze een geheel eigen denkvermogen en bewegingsruimte.
Hoe een mens aan een Democle komt? Sommige van de mannen van de bevolking zeiden dat je hem moet verdienen, maar dat klopt niet want ieder mens, goed of slecht, heeft er eentje vanaf zijn geboorte meegekregen, hoewel de mannen daar niet bijzijn natuurlijk uit respect voor hun vrouw.
Sommige mensen zagen hun Democle als hun geweten en luisterden naar wat ze zeiden.
Anderen gingen discussies aan met hun Democle als ze ergens over in zaten.

De Democle zorgden ook op hun eigen manier voor het land, door hun magie werden de oogsten groter, bevatte het eten meer voedingsstoffen, was het water helderder, en waren de mensen minder snel ziek en leefden ze langer.

Maar aan elke gelukkige periode komt natuurlijk een eind….

In 1425, toen een aantal Europese landen(Spanje, Frankrijk, Engeland, Nederland, Duitsland) erachter kwamen van de Democles besloten ze het land aan te vallen.
De aanval kwam niet geheel als een verassing want onder de Democles waren er een paar die dit al hadden zien aankomen.
Het werd een bloederige strijd, vele mensen en hun Democles stierven onder de zwaarden van hun tegenstanders.
Vele mensen en hun Democles besloten om onder te duiken, het eiland bood genoeg geheime schuilplekken verspreid over het hele eiland, maar velen boden weerstand, wie zal er winnen?

En daar is waar deze RPG zich afspeelt….

In het heetst van de strijd...



De nationaliteiten

Donkers, Luchters, Waterzeeërs, Lichters, Midders.

Donkers leven in de donkere bergen aan de zuidkant van het eiland en soms zitten ze bijna alleen maar onder de grond. De meeste zijn soms schuw in de omgang met bijvoorbeeld Luchters, hun huid is Donker door het gebrek aan zon en door de blootstelling aan de aarde en kolen.
De donkere bergen ligt tevens aan de Vulkaan van het eiland, de vulkaan is al duizenden jaar niet meer actief geweest en word sinds dien gebruikt als smidsplaats, mijn, etc.
De Donkers hebben bijvoorbeeld vooral Nachtdieren als Democles.


Luchters leven meestal boven op de wolkenbergen aan de oostkant van het eiland, de Luchters hadden machines uitgevonden waarmee ze makkelijk individueel door de lucht konden zweven voor een korte geringe tijd.
Hun huid is grauw, doordat ze ook niet zoveel zon zien door al het nevel, en op een gegeven moment leek het wel alsof ze de nevel in hun huid opnamen.
Hun ogen hebben zich net zoals hun huid aangepast aan de omgeving, de meeste hebben grijze ogen, hoewel heel veel ook helder blauwe of groene ogen heeft.
De Democles die bij hun horen zijn bijvoorbeeld gevleugelde of hoogtedieren.


Waterzeeërs zijn zoals hun naam al zegt watermensen, ze leven op of rondom meren, zeeën, grote Rivieren of moerassen.
Waterzeeërs hebben meestal geen vast huis, tenzij ze leven van de verkoop van vis of zee artikelen , maar soms reizen zelfs die door.
De waterzeeërs zijn ook het enigste volk waarbij het uiterlijk van de man en vrouw wat verschillen.
De huid van een Waterzeeër man is stug en ruw van al het harde werken terwijl vrouwen kleinere handen hebben dan de andere nationaliteiten.
De huid van de mannen is op sommige plekken blauw, alsof ze net zoals de luchters de substantie waarbij ze het meest leven in zich opnemen, bij de waterzeeërs dus de kleur van de zee.
De huid van de meeste vrouwen is daar en tegen zacht en soms een beetje vlekkerig Zilver.
De Democles van de Waterzeeërs zijn voornamelijk zeevogels en andere waterdieren die ook op land kunnen leven, maar voor de waterzeeërs die bijna altijd op het water leven is een echt waterdier ook van toepassing.


Lichters zijn normale maar uitzonderlijk knappe verschijningen, hun huid is egaal en mooi opgebouwd door de zon.
De Lichters wonen in het Noorden van het eiland, tevens daar waar de meeste zon schijnt.
Op sommige plekken is het landschap warm en een beetje kaal, maar het grootste deel is het mooi begroeid met tropische planten, die ook weer niet al te dik op elkaar staan, er is dus geen sprake van een regenwoud.
Overigens zijn de meeste Lichters een tikkeltje ijdel.
De Democles die voornamelijk bij Lichters horen zijn dieren die pracht, Elegantie en soms een soort van macht uitstralen, denk hierbij maar aan een panter,Leeuw, paradijsvogel, pauw, Zwaan etc.


Midders zijn de hoofdbevolking van Utopia, het komt ook omdat ze het meeste land in beslag nemen met hun aantallen.
De koning en koningin van het land zijn tevens Midders.
Midders lijken nog het meest op de normale mensen, ze hebben een normale huidskleur, hebben de normalere huizen.
Ook hebben de Midders een groot respect voor de natuur en nergens anders in het land vind je dan ook zoveel boeren, boswachters en andere natuurmensen als in het middenrijk.
De Midders worden door hun gezonde levensritme ook wel als één na mooiste nationaliteit onder het volk gezien, hoewel ieder natuurlijk het trotst was op zijn eigen volk.
de Midders hebben voornamelijk bos en stads dieren bijvoorbeeld een Vos, Konijn, das, hert, kat,hond etc.


extra Informatie Democles.

Zoals al eerder genoemd is heeft elke Democle een gaven, dit kan zijn in de toekomst kijken, helende, kracht, licht uit stralen, gedachtes lezen, etc. alleen Vliegen is geen optie, anders zouden de vogel- Democle met twee “gaven” zitten.
De meerderheid van de bevolking gebruikt hun gaven voor het goede, maar er zijn ook een paar (voornamelijk Donkers.) die hun gave gebruiken om kwaad te doen.
Ook sommige democles die bij een soldaat horen hebben ook wel eens kwade gedachtes.

Mensen en Democle

Sinds het volk bestaat, bestaan er ook Democle, er is niet bekend waar de Democle vandaan komen en waarom het volk op Utopia het enigste volk is met Democles is een raadsel.
Sinds het begin der tijden leven mensen en Democles in harmonie samen.
Uit bronnen was het in het begin der tijden dat er ook wilde Democles bestonden, maar dat die uiteindelijk ook aan een mens hechtte, die wonderbaarlijk genoeg ook geen Democle had.
(waarschijnlijk komt daar dus die denkrede van de mannen vandaan* zie eerder)
Een Democle is tevens bevoegd om te praten, zowel hard op tegen andere mensen als mentaal tegen hun mens, dat ook wederzijds gebruikt kan horen.


Het land


Klik plaatje voor grotere versie

Het land is zoals al gezegd, opgedeeld in een ieders eigen leefomgeving. je ziet soms dat de Nationaliteiten bij elkaar leven, de luchters hebben hun wolkenbergen in het oosten.
De Donkers hebben hun gebied bij de vulkaan waar ze in Darkave -in het zuiden- leven zowel boven als onder de grond.
Waterzeeërs zijn samen met de Midders en de Lichters de enigste volken die in grotere groepen door het hele land verspreid wonen, hoewel de Lichters ook meer neigen naar hun eigen gebied achter de woestijn.

Elke nationaliteit heeft ook een soort van hoofdstad, maar Geiäly is de hoofdstad van het hele volk.

Luchters: Meygrymph (spreek uit als: Meej- Grimff)
Lichters: Vanyaliën (spreek uit als: Van- ja- lie- en.)
Donkers: Dagmar
Waterzeeërs: het gedeelte zee waar de waterzeeërs vooral zitten hoort officieel bij de Atlantische oceaan, maar word door hun de grote Allemaire (spreek uit als Alle- mei- re ) genoemd.
Hun hoofdstad is tevens de grote havenstad van Utopia: Tornavita.(spreek uit als: Tor-naa-vie-taa.)
Midders: Geiäly (spreek uit als : Gei aa lij.)


Overige grote steden in het land + de bijbehorende Nationaliteit.

Dunglemar* : Donkers spreek uit als: Dung- le- mar.)
Osglamar : Donkers spreek uit als: Oz- kla- mar.)
Ameryth : Lichters spreek uit als: Amerit-ff.)
Eöri : Lichters spreek uit als: Ee-oo-rie.)
Tellmariën : Lichters spreek uit als: Tell- ma- rie- en.)
Earyma : Luchters spreek uit als: Eer- ie- maa.)
Wintiä* : Luchters spreek uit als: wint- ie- aa.)
Geiäly meer* : Waterzeeërs spreek uit als: Gei- aa- lij meer.)
Tornavita* : Midd./water. Spreek uit als: Tor-naa-vie-taa.)
Woyn* : Midders spreek uit als: Wooin.)
Garmiryn* : Midders spreek uit als: Kar-mie-rijn.)
Worth* : Midders spreek uit als: W-oo-rtf.)
*volgt nog meer informatie op

Bijzondere plekken :

Het koninklijk kasteel: het kasteel bevind zich aan de buitenrand van Geiäly en het is eigenlijk niet meer dan een boom, met verder eromheen opgetrokken gesteentes en kristallen.

De graven der wijzen: dit fenomeen bevind zich in het oosten van het Bernanbos en vele mensen van het volk gaan er regelmatig heen voor hulp, kennis of advies.
De graven der wijzen zijn de Graven van Utopia’s grootste helden, koninklijken, wijzen en tovenaars en als je geluk hebt vang je soms iets van ze op en geven ze je een nieuw inzicht, een bepaalde gaven, goed advies of een grote schat aan kennis mee.

De brug van Gwyndo(kwiendo) en Gwynro(kwienro): deze twee bruggen liggen kilometers uit elkaar maar zien er identiek uit. Deze bogen vormen een brug over de hoofdrivier de Mizulle.(spreek uit als: Mie-zu-ll)
Deze bruggen zijn zo bijzonder omdat het loopvlak niet normaal recht loopt, je loopt over de boog van de brug heen.

Dunglemar: Dunglemar is de hoofdstad van de mijnwerkers, smeden etc., doordat deze plaats in de berg en het dichts bij de vulkaan ligt, is het de beste plek om zulk soort beroepen uit te oefenen.
Dit is overigs de enigste plek in heel Donkerland waar je ook andere nationaliteiten aan zult treffen.

Tempel van Wintiä: de Luchters hebben in een lager gelegen gebied een enorme tempel gemaakt voor de goden van het land, deze tempel is toegankelijk voor alle inwoners van Utopia.
Hoewel er vrijwel geen enkele Donker komt.
elke god is er vertegenwoordigd met een eigen standbeeld en altaar.
Overzicht goden zie verder onder..

Geiäly meer: het Geiäly meer is het grootste meer van het eiland, het bevat de meeste soorten vis, sommige soorten die een Europees mens nog nooit gezien had.
Ook kan je soms sirenen en andere Mythologische wezens vinden in het eeuwen oude water, meestal aan de wat minder toegankelijke oevers.

De markt van Woyn: de markten in Woyn zijn altijd de drukst bezochte markten van het hele land, echt alles is daar te koop, het beste eten, de beste kleding, beste huis, tuin en keukenspullen, Spullen voor je Democle etc.
Nu we het toch over winkels hebben, Utopia heeft een eigen munteenheid: De Damon. (spreek uit als: Daa-mon.)
De Damon zijn munten, ieder van een ander mineraal/ kristal.
1 Onyx munt Gelijk aan 0,10 cent
10 Onyx munten = 1 Bergkristal munt. Gelijk aan 1,-
10 Bergkristal munten = 1 Amethist munt. Gelijk aan 10,-
10 Amethist munten = 1 Pyriet munt gelijk aan 100,-
10 Pyriet munten = 1 Robijn munt gelijk aan 1000,-
10 Robijn munten = 1 Diamant munt gelijk aan 10000,-


De Spiegel van Garmiryn: aan de rand van de stad Garmiryn bevind zich in een grot een eeuwenoude spiegel, die spiegel verteld je hoe je daadwerkelijk als persoon bent, laat je jouw grootste angsten zien, je grootste geluk, kortom, in enkele seconden kan het je leven veranderen, overzien en bepalen.

Heuvelrug van Worthshire: de heuvels rug van Worthshire zijn de heuvels ten zuid westen van het eiland, hier wonen redelijk veel Midders die leven van de landbouw.
Het spreek dan ook voor zich dat de Democles die hier het meest voorkomen, herdershonden, schapen, koeien etc. zijn.
In dit heuvelachtige landschap vind je veel losse boerderijtjes, maar er zijn twee grotere steden in de Worthshire: Worth en Losmos, ook loopt de Rivier de Gynt er aan de zijkant door.

Het Bernanbos: het Bernanbos is het grootste bos van Utopia, het omvat een aantal grote steden van de Midders (Woyn, Anvard, Oakbon, Nurn.) hoewel om de meesten nog wel een grote overzichtelijke vlakte ligt, je weet soms niet wat je in het bos tegen kan komen, ook hier gaan er geruchten dat er nog wilde Democles rondlopen, maar ook dieren, die geen Democles zijn.

Overzicht goden en godinnen van het land:
Godinnen:

•Eowyn: [E-o-win.] godin van de dieren/ Democles en natuur.
•Minara: [Mie-naa-raa.] godin van de zee
•Klorië: [Kloo-rie-ee.] godin van de vrede
•Irini [ie-rie-nie.] godin van de Liefde.
•Iotyra [ie-oo-taai-raa] godin van de wijsheid en kennis

Goden:
•Famayri: [Faa-maai-rie.] god van de magie
•O’ardir: [Oo-ar-dier.] god van de oorlog.
•Udon: [Uu-don.] god van de landbouw en jacht.
•Xyaru [ksie-ja-ruu.] god van de dag en nacht.



Overzicht Alle grote steden/dorpen.

Donkers:
- Dagmar spreek uit als: Dag-mar
- Dunglemar spreek uit als: Dung-le-mar
- Osglamar spreek uit als: Os-kla-mar
- Mandar spreek uit als: Man-dar.
- O’ar spreek uit als: Oo-ar.
- Cacullar spreek uit als: Ka-su-lar.

Luchters:
- Meygrymph spreek uit als: Meej-grim-pff
- Earyma spreek uit als: Ee-rie-maa
- Wintiä spreek uit als: Wint-ie-aa
- Ciadona spreek uit als: Sie-aa-doo-naa
- Bellfallas spreek uit als: Bel-fal-las.
-Illynu spreek uit als: Ie-Lie-nu.

Lichters:
- Vanyaliën spreek uit als: Van-ja-lie-en
- Ameryth spreek uit als: Am-aa-ri-tff
- Tellmariën spreek uit als: Tel- maa-rie-en
- Felleä spreek uit als: Fel-ee-aa
- Eöri spreek uit als: E-oo-rie


Midders:
- Geiäly spreek uit als: Gei-aa-lij
- Woyn spreek uit als: Wooin
- Garmiryn spreek uit als: Gar-mie-rin
- Anward spreek uit als: An-ward
- Ombria spreek uit als: Om-brie-a
- Nurn spreek uit als: Nur-n
- Oakbon spreek uit als: Ook-bon
- Worth spreek uit als: Wor-tff
- Losmos spreek uit als: los-mos
-Ailon spreek uit als: Aai-lon


Waterzeeërs
- Tornavita spreek uit als: Tor-naa-vie-taa
- rondom het Geiäly- meer. Spreek uit als: Gei-aa-lij-meer
- op de zee Allemaire spreek uit als: Alle-Maai-re
- rondtrekkend door het land heen.
- de grote, lange rivier de Mizulle spreek uit als: Mie-zu-ll
- de kleinere rivier Quillte spreek uit als: Q-u-iel-te
- de kleinere rivier Gynt spreek uit als: Kint

Regels :

• Geen oneliners
• 16+ is toegestaan, evenals vloeken (Maar hou het zelfs dan nog wel netjes ;])
• OCC aangeven met [] {} Of met een andere kleur.
• Max. 2 personages per speler
• Verwond/ vermoord niet andermans personage zonder met die te overleggen.
• Graag de naam van de Personage waarop het stukje slaat erboven, zodat het makkelijk te zien is vanuit welk personage het geschreven word.
* Er is geen elektriciteit in Utopia, dus kom niet aanzetten met mobieltjes en dergelijken ;]
* Gedachtes van de Democle in je personage diens hoofd met Schuingedrukt weergeven.


Als dit teveel informatie is mag dat gerust gezegd worden :]

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen