Teveel ideeën galmen door mijn hoofd en en velen daarvan belanden in mijn word bestand, geheel origineel genaamd : Verhaal Ideeën
Ik wilde er even een aantal met jullie delen en daarbij ook vragend wat jullie ervan vinden en welke jullie het leukst lijkt / lijken.

Zonder verdere ophoudt, hier zijn ze. BEWARE! Het zijn er een stuk of.... Twintig.


1. The Apostates Virus

Aberly word wakker in een “vreemde” wereld wat nog wel gewoon deze wereld inhoud, maar wanneer ze de straat op gaat komt ze erachter dat alle mensen met een wazige gloed in hun ogen over straat lopen, totaal niet lettend op wat ze doen, waar ze zijn of wie ze zijn.
Uiteindelijk word ze door iemand een gebouw ingetrokken, deze man blijkt bij de rebellengroep te zitten die weerstand bieden tegen de recente gebeurtenissen.
Het blijkt dat iedereen die het virus van de nieuwe macht “toegediend” zielloze mensen zouden zijn die eigenlijk als niets meer dan pionnen/decoratie diende om de wereld op te vullen.
De rebellen leggen uit dat zij allemaal 'Afvalligen' zijn, mensen die het virus ongeschonden doorkomen door gewoon wakker te worden na het toedienen van het virus.

Aberly en de rebellen gaan verder op onderzoek uit en Aberly ontdekt al snel en talent dat maar weinig rebellen hebben, die door hen makkelijk genoeg. 'The voice' genoemd word; Aberly kan doordringen tot mensen hun geest en hen door middel van intensief wroetwerk weten ze de mensen hun bewustzijn terug te krijgen.
Maar de dictatuur van de nieuwe macht komt al snel achter het bestaan en het kunnen van de rebellen en stuurt diens eigen zoon achter de oproerstokers aan.

Genres: Mystery, Drama, Adventure.
Bekende personages/series?: Nee
Begonnen met schrijven? : Ja, 2014, 8k




2. Engel op Mirkwood

Elwyn Weatherly is een mensenkind, maar toch krijgt ze een uitnodiging van Mirkwood School, ook wel een SMC (School for Magical Creatures).
Ze ondervind al snel dat ze magische krachten heeft, maar ze valt niet onder het kopje heks, elf of elke vorm ze daar maar kon vinden ook, zelfs de nephilims -de groep waartoe ze gerekend word- verschillen met haar.
Ze deelt een kamer met een Fee en een Meermin, die haar steunen in haar zoektocht.
Maar wat als ze erachter komt dat ze maar beter niet verder kan graven naar wie en wat ze is?
Duistere krachten hangen boven de school, op zoek naar die ene kracht die ze nodig hebben om de wereld van hen te maken.

Genres: Fantasy, Mystery, Drama
Bekende personages/series?: Nee.
Begonnen met schrijven ? : Ja 2013, Rewrite NANOWRIMO april 2016. 30k




3. Reign; For love or Country

Annelei is een jonge prinses uit het oude Nederlanden.
Op een doortocht naar een Spaanse overeenkomst raakt ze verstrikt in de bloodwoods dicht bij het Franse hof, waar haar wonden verzorgt worden en ze onderdak aangeboden krijgt.
Haar ouders zijn erover ingelicht en staan erop dat ze daar een tijdje verblijft voor haar culturele ontwikkeling.
Hier leert ze Francis en Sebastian (Bash) kennen, waar ze vooral veel met de laatstgenoemde op trekt en tevens komt de Spaanse delegatie langs om haar halverwege tegemoet te komen nadat ze te horen hebben gekregen wat er aan de hand is.
Bash die zijn gedachten af moet houden van zijn sluimerende gevoelens voor Mary, de koningin van Schotland die met zijn broer Francis is verloofd stort zich helemaal op Annelei en al snel beginnen de twee gevoelens voor elkaar te ontwikkelen.
Maar dan gebeurd er iets; Annelei ontvangt een letter van het thuisfront, waarin vermeld staat dat Denemarken aangevallen werd en zich terugdrongen op hun verdrag met de Nederlanden en een mogelijk huwelijk tussen kroonprins Philip en prinses Annelei en niet veel later staat prins Philip aan de deur bij het Frans hof.
Complotten, liefdes en vreemde vriendschappen komen aan bod en loyaliteiten worden op de proef gesteld.

Genres: History, Drama, Romance
Bekende personages/series: Ja, Reign.
Begonnen met schrijven? : Nee




4. Nevermore > Goede cover komt nog.

Arreole Lavendelle is een succesvolle illusioniste halverwege de 19e eeuw, waar ze beter bekend staat als Sogna Magica 'de Magische Droomster.
Haar illusies zijn zo echt dat het lijkt alsof het ook echt is, magie van de hoogste stand, wat het eigenlijk ook is. Ze weet niet hoe, maar zij bezit magie.
Arreole ziet het als een dubbel geslepen mes; ze houd van haar gave, maar het heeft haar thuissituatie verwoest, waardoor ze in een jeugd internaat terecht kwam voor gevaarlijke of moeilijk handelbare kinderen te Londen. Dit hield haar echter niet tegen en binnen luttele weken brak ze uit en begon ze rond te zwerven door Europa waar ze door de jaren heen meereisde met verscheidene circussen.
Ze begint het verhaal op een dag in Toulouse, een aantal dagen voor ze terugkeert naar haar familie na al die jaren om zich te herenigen met haar broer wie ze het meest gemist had.
Maar ze is op haar hoede, want haar fanatieke volgelingen zijn te vinden in de schaduw en volgen elke stap die ze zet, althans zo voelt het.
En dan is er nog de leider van de Sognatori, zoals de volgelingen zich noemen die nog wel het mysterieus is van allemaal.
Maar ondanks dat ze gevolgd word door de fanatiekelingen heeft ze een duister geheim, een geheim dat niemand van haar weet. Zelfs de lezer niet.
Dus duik in de wereld van Arreole Lavendelle, Sogna Magica en kom erachter of je voorbij de drama kan kijken, of dat je ziet dat alles enkel en alleen een illusie is.

Genres: Mystery, Fantasy, History, Drama
Bekende personages/series: Nee.
Begonnen met schrijven? : Ja, 2013. 54k.




5. GRIMMS

Het leven van Briënna was nooit al een rustige geweest. Overal om haar heen gebeurden vreemde dingen die ze liever niet had willen zien gebeuren.
Bang dat het nog een keer gebeurd probeert ze de controle erover te houden, maar wat ze ook probeert, niets helpt.

Overal waar ze gaat en staat zaait ze dood verderf, maar ook leven en genezing.
Maar wat zijn die vreemde stemmen in haar hoofd? Waarom overkomt het haar altijd?

Op een dag zijn haar ouders het ook zat en schrijven ze haar in om een test te doen bij I.S.M.A.A. (Instelling voor Speciale Menselijke Afwijkingen en Aandoeningen.
Wanneer ze die test gedaan heeft blijkt dat ze bij de Grimms hoort, het huis voor mensen met hallucinaties, denkbeeldige vrienden en "occulte" verschijnselen.
Klopt dit wel? Want wat zij meemaakt zijn alles behalve hallucinaties. De mensen die dood gaan zijn ook echt dood, dat staat zonder twijfel vast.
Naarmate haar leven bij I.S.M.A.A. vordert ontdekt ze steeds meer over wie ze is en over wat er allemaal aan de hand is.
Maar de waarheid is soms het minste waar jij je zorgen over moet maken.

Genre: Mystery, Drama, Horror.
Bekende personages / series: Nee, maar ik maak wel gebruik van bekende SCP.
Begonnen met schrijven? : Ja 2015, 10k




6. A Sophisticated Taste

Een klein dorp, net genoeg winkels en bijzonderheden om de inwoners niet echt verder te hoeven laten reizen.
De hoofdrol is een vrouw genaamd Ailsa Barnes van rond de 25 jaar. Ze is de wat stillere, introverte meid van het clubje, maar toch heeft ze een vriend, de stoere jongen Marcus. De groep bestaat uit zes vrienden. Ailsa, Marcus, Cynthia, Tristan, Elley en Drake.

Op een dag kloten ze wat aan in een veld bij het verlaten treinstation, maar door een bepaalde gebeurtenis krijgen Ailsa en de groepsslet Cynthia hevige ruzie tot vechten aan toe. De twee meiden komen allebei niet geheel ongeschonden uit het gevecht.
Tristan zegt dat hij medicatie gaat vragen bij het dichtstbijzijnde huis, maar dat blijkt het landhuis net buiten het dorp te zijn waar de rijke doctor Sybil Wienenburght woont, waar vreemde verhalen over in de ronde gaan. Wegens omstandigheden trekt Ailsa in bij de man en hier raakt ze helemaal in de bad van haar nieuwe levensstijl en omarmt ze diens geheimen met wellust. Genietend van het duistere genoegen en het gevaar dat het met zich mee brengt


Genres: Drama, Horror , Mystery
Bekende personages / series?: Nee, maar wel geïnspireerd op Hannibal.
Begonnen met schrijven?: Ja, 13k




7. Future's Past

Future's Past > Romance, History, Mistery

Er zijn een aantal verhaallijnen maar met dezelfde personen; Eentje rond de middeleeuwen en eentje op een hedendaagse camping.
Middeleeuwse : Een hooggeboren vrouw (Deaney “Dae” von Ve) komt aan op het hof (van prins Eustace Kryolan) en wordt daar al snel opgemerkt door de prins, die haar het hof wilt maken, maar de Lady ziet hem helemaal niets en probeert steeds wegen te vinden om bij hem weg te komen, maar bij één van haar ontsnappingen loopt ze tegen een man op (Een arbeidsman genaamd William Scotts), die haar helpt aan de prins te ontsnappen.

De twee hebben direct een goede band en de Lady glipt er vaker op uit om hem te ontmoeten en al snel kunnen die twee alleen nog maar aan elkaar denken en beginnen ze een geheime relatie.
Maar wanneer die ontdekt word word de man ter dood veroordeeld door de jaloerse prins wegens het verleiden van een vrouw van ver boven zijn stand.
Voor zijn executie komt de Lady naar hem toe in de cel met een oplossing ; Hij zou reïncarneren net zoals dat zij zou doen als hij het drankje zou drinken, zodat ze elkaar ooit weer tegen kunnen komen. Dit gebeurd. Ze komen elkaar in verschillende tijden tegen, maar dat duurt nooit lang.

Dan is het de 21e eeuw en het meisje (nu Alana Ace) komt naar de camping, waar ze de man (nu Ian Quill genaamd) achter de bar ziet staan, ze heeft het gevoel hem ergens van te herkennen, maar ze kan haar vinger er maar niet op leggen en hij heeft precies hetzelfde gevoel.
Ze confronteren elkaar ermee, maar ze kunnen het zich allebei nog niet herinneren.
Dan gebeurd er iets en de man krijgt flashbacks van hun vroegere leven.
Maar hij komt erachter dat zij zich helemaal niets kan herinneren. Hij probeert er alles aan te doen om haar terug te krijgen, ook als er vreemd genoeg meer mensen uit hun verleden opduiken in de hedendaagse wereld.

Genres: Romance, History, Mysterie.
Bekende personages / series?: Nee.
Begonnen met schrijven?: Nee




8. Untiteld Virtual Reality (A la SAO) story.

Mabelle heeft het moeilijk gehad; haar ouders hebben haar nooit gewild. Haar vader is een CEO van een groot bedrijf en haar moeder is een advocaat, ze konden haar niet voor haar achttiende wegdoen aangezien ze een reputatie hoog hebben moeten houden. Maar eenmaal op leeftijd is het raak, haar ouders zetten haar het huis uit. Met niets meer dan hetgeen wat ze heeft; kleding, een tas vol geld, wat persoonlijke dingen, boeken, een Nervegear en de motor die ze gestolen heeft van haar vader gaat ze op weg, veranderd haar naam en huurt een klein appartementje waar ze met goedkeuren meelift op het internet van de buren om kosten te besparen. Haar ouders hadden haar ook uit school gehaald omdat zij het betaalden dus ze heeft geen school, geen baan daardoor en zo geen mogelijkheid tot inkomsten. Gedeprimeerd maar te trots om zelfmoord te plegen duikt ze echter in de wereld van de virtual reality game Questival, waar ze rond kan lopen, kan zien, proeven en ruiken alsof ze daar echt is. Hier bouwt ze een nieuw leven op en vergeet zo goed als haar zinloze leven in de echte wereld, de game wereld begint haar echte wereld te worden, ze verdient er zelfs geld mee door aan wedstrijden mee te doen, waar ze regelmatig wint.
Ze herkent zichzelf soms niet meer in de spiegel, maar ze is één van de sterkste personen in de gehele game.
Maar wat gebeurd er als liefde en haar verleden plots weer voor haar deur staat? Welke gevaren kan de virtuele wereld met zich meedragen?

Genres: Sci-fi, Romance, Drama.
Bekende personages / series?: Nee.
Begonnen met schrijven?: Nee.





9. Fake Child

Emily Douglas is gelukkig, ze houd van haar ouders, heeft de beste vrienden die ze zich maar kon wensen en ze is dol op haar vriendje.
Maar dan komt er iemand van het ziekenhuis om te zeggen dat haar ouders niet haar echte ouders zijn, maar dat ze achttien jaar geleden per ongeluk is geruild met een ander kind. Hoe dat heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. Ook was er iets vreemd aan haar DNA, maar daar wilt de dokter niet verder over uitweiden.
Moet ze nu weg om haar echte ouders te leren kennen, om haar vrienden en vriendje achter te laten voor een totaal nieuw leven dat zij niet kent?
Als ze 's nachts ook nog eens stemmen begint te horen die haar het huis uit lokken komt ze achter de meest vreemde dingen.
Haar rug doet pijn en mensachtige figuren lijken haar aan te staren vanachter de bomen op de grens van haar tuin.
Zal ze ooit achter de waarheid komen van haar biologische afkomst? En is dat wel zo menselijk als dat ze altijd gehoopt en gedacht had?

Genres: Fantasy, Drama, Romance, Adventure
Bekende personages / series?: Nee
Begonnen met schrijven?: Ja, 2013, 10k




10. Molded to Perfection

Brooke is het zat, haar kleine zusje van vijf Marilyn is een pro op het gebied van beauty peageants en haar moeder zijn zowat alleen maar met Marilyn bezig en gebruikt Brooke als een soort persoonlijke huishoudster. Dit laat ze toe aangezien ze nergens anders echt heen kan.
Al hun geld gaat uit aan de glitter jurkjes en voorbereidingen voor de optredens van Marilyn en Brooke laat dit toe, ze kan geen grip krijgen op het geld van haar moeder. Maar wanneer haar moeder geld uit haar spaarpot pakt voor de universiteit vind Brooke het genoeg geweest. Er moet een eind aan komen.
zij gaat het tegen Brooke opnemen in één van de grootste schoonheidswedstrijden van het land. Met behulp van haar beste vriendin en een camerajongen van het programma todllers and tiaras die bij hen thuis over de vloer komt zal zij ervoor zorgen dat ze gezien word. Ze zal de wereld kennis laten maken met de wereld achter de glitter en de glamour, de wereld van het weggegooid geld en verknipte huishoudens door wedstrijden als dit.

Genres: Drama
Bekende personages / series: Toddlers&Tiaras, niet dat die echt geldt...
Begonnen met schrijven?: Ja, 2013 / 2016. 2k




11. Untiteld Genderbend Klokkenluider van de Notre Dame story

Haar verhaal begint wanneer ze veertien is. Ze gaat dan nog door onder de naam Emilie Shilfan.
Emilie rent weg van de man waarvan haar ouders haar verwachtte mee te trouwen, maar hij vangt haar en verkracht haar. Op vijftien jarige leeftijd krijgt ze een kind. Beschaamd voor het kind verminkt ze het, maar voor ze het kan doden word ze opgevangen door de priester die haar mee neemt naar de kathedraal Notre Dame, daar leeft ze en neemt ze een ander leven aan.
Gizelle Estare Frollo.
Alleen de priester weet van haar vorige leven en ze hebben elkaar beloofd dat het verleden begraven word. Hij neemt de zorg van Infelix over en geeft hem een plek in de klokkentoren. Ze bezoekt hem nog wel eens, maar ze zou nooit geheel van hem kunnen houden. Hij symboliseert voor haar de donkerste tijden van haar leven. Zij staat voor een wereld zonder wispelturigheid, zonder geweld en zonder onzedigheid.
Al snel krijgen haar gedachtegangen genoeg aanhangers en word ze als hoofd van de beweging aangewezen. Een positie waar ze vol genoegen van geniet en uitvoert. Met invloed in het stadsbestuur en in de kerk.

Menig mensen vinden het vonnis door haar hand, maar zij bekommerd zich er niet om. Het is namelijk het volk waar niets goed vanaf komt. Verkrachting, moord, bedrieglijk, jatwerk.
Ze haat losbandigheid en verafschuwd daarom het gehele zigeunervolk , die niet lijken te leven voor ook maar een andere reden.
Maar wat als ze lustvolle gevoelens krijgt voor een danseres onder het zigeunervolk?

Genres: Drama, adventure, history.
Bekende personages / series?: Niet geheel, verbuiging van Klokkenluider v.d. Notre Dame.
Begonnen met schrijven?: Nee.




12. Urban Explorers

Het verhaal speelt zich af op een groot lap grond, al is het niet zomaar een lap grond. Nee, op het grondgebied van honderden meters breed staat de verlaten resten van een exclusieve privé school.
Het immense gebouw staat nog overeind en dat is de reden dat drie urban explorers besluiten om hun volgende tochtje naar dit gebouw te houden.
Wat zullen ze allemaal aantreffen als ze eenmaal binnen zijn? De schrijver is niet de enige die beslissingen krijgt over de wending van het verhaal.
Aan het einde van elk stukje zet ik als schrijver een aantal keuzemogelijkheden onderin, waarbij de lezers mogen kiezen wat er gebeurd. Bijv. ze komen op een gang met meerdere gangen. Nemen ze de 1e, 2e, 3e, 4e? Of ze horen iets aparts, gaan ze eropaf of blijven ze erbij uit de beurt?

Cecile, Clive en Art zijn drie jongeren tussen de 23 en 27 jaar, die samen met elkaar een youtube account hebben waarin ze filmpjes posten van hun vindingen in en om hun tochten.

Genres: Drama, Adventure, Horror, Interactive.
Bekende personages / series? : Nee.
Begonnen met schrijven? : Ja, 2016.




13. Star Wars verhaal

14. Soulstones

15. A Supergirl Next Door

16. Untitled are you the one? Story

17. Untiteled (Topics: Misbruik, incest, Jaloezie

18. Lover's by night

19. Untitled cooking story

20. Long lived they after, the story of the show

Even heel makkelijk gezegd, het is het verhaal van de serie die bij mijn verhaal Long Lived They After hoort.
Wie dat verhaal leest kent het verhaal van de Cast en het wereldje van de acteurs. Maar wat is eigenlijk het verhaal van de tv show?
In deze story word het verhaal uitgespeeld alsof het geheel zo gebeurd is, zie het als een geheel los verhaal, voor de mensen die Long Lived They After niet hebben gelezen een compleet los te lezen verhaal en voor de mensen die het verhaal wel hebben gelezen een leuke bij komst.

Genres: Fantasy, Historical, Drama, Romance, Adventure.
Bekende personages / series : Als ik mijn eigen verhaal LLTA dus mee mag rekenen (; dan ja.
Begonnen met schrijven?: Nee.




21. Enlightened

22. Untitled (Topics: Opvoeding, gescheiden, expiriment.

23. Untitled Some sort of historical love story

In het land Vervan,in de schaduw van de stad Monea. Liggen twee kleine dorpjes.
In het ene dorpje is iedereen achttien jaar of ouder. In het andere dorp is iedereen achttien of jonger.
Zodra iemand in het ene dorp de leeftijd van achttien heeft bereikt moet die zich gereed maken om te vertrekken naar het andere dorp om zich te voegen bij de volwassenen.
Het is een sociaal experiment vanuit Monea. Om te kijken of deze opvoeding zorgt voor sterkte, zelfstandige individuen die zonder enige moeite weten te overleven en voor zichzelf weten te zorgen ongeacht de situatie.
Er mogen wel dingen tussen de twee dorpjes heen en weer worden gestuurd, maar de inwoners mogen het dorp nooit verlaten tenzij het een overgangsritueel is.
Zodra er een baby geboren word in het volwassen dorpje, word het in een doek gewikkeld en via een soort kabelbaan in een mand naar het jeugddorp gebracht.
> This is wat I have thus far...

Genres: Adventure, Drama, Mystery.
Bekende personages / series: Nee.
Begonnen met schrijven?: Nee.




24. Splintered Virtues saga 1t/m7

Het land Celexa is verscheurd en gebroken als een kapotte spiegel. De zeven prinsessen die het land bij elkaar hielden en samen regeerden met hun vaker wakend over hen, zijn verdwenen. Bijna niemand weet waar ze zijn. Bijna niemand. Er is een vloek over hen uitgesproken door een onsterfelijke demon. Waar ze normaal de goedheid van de deugden vertegenwoordigen is hun lichaam verkoeld en hun hart bijna stil gebracht tot in een diepe slaap. Ze zijn de zeven schone slaapsters, ieder in een bepaalde richting met diens eigen negatieve zonde. 1 zonde voor elke prinses. Woede, lust, vraatzucht, jaloezie, luiheid, ijdelheid, hebzucht.
Elke prinses moet gewekt worden, wilt het land weer tot diens welvarende tijden terugkeren en weg vallen onder het bevind van de buiten wereldse indringer die zich op heeft gesteld als nieuwe koning.
Zeven jongens, ieder niets vermoedend de uitverkorenen om ieder een prinses te wekken. Kunnen ze de testen aan die opgezet zijn door de demon van de zonden zelf?


One majestic kingdom pure and fair
seven princesses on their ruling chair
Seven virtues, serene and wise
Seven Sins, deadly and full of lies
One demon, making them fall
lock them, curse them, doom them all.
Seven boys, slow to wake
Only they have the key to break.

Genre: Fantasy, Drama, adventure
Bekende personages / series?: Nee.
Begonnen met schrijven?: Ja, 2016, NANOWRIMO juli 2016, 4k




15. Danse Macabre of Swords and Knights

Elk decennia is er een strijd. Gespeeld tussen vijf spelers die de naam van 'Knights' dragen en hun vijf zwaarden. 'Swords'
Mensen die verheven zijn met aparte magische gaven en aangeboren gevechtstechnieken. Deze kunnen van elkaar verschillen en dus uniek zijn per zwaard, per decennia.
De knights worden van generatie op generatie voorbereid voor 'the danse macabre', zoals de strijd ook wel heet, terwijl de zwaarden of onder gevangenschap voorbereid worden of in totale onwetendheid op het laatste moment weggegrist worden om een contract aan te gaan met één van de deelnemende knights.

De zwaarden zijn als volgt :
Excalibur
Caliburn
Durendal
Gram
Muramasa

Excalibur word door iedereen gezien als het meest krachtige zwaard en vaak het best getraind.
Maar wat als excalibur een jonge onschuldige vrouw genaamd Briar is die niets anders weet dan haar leven te leiden als een art student?
Eenzaam woont ze alleen in een appartement en ze werkt partime als fotografe en in de vakanties bij een amusementspark.

Het startsein voor 'the Danse Macabre' nadert en de 'knights' maken jacht op de zwaarden voor een contract. Want een knight zonder zwaard word beschouwd als een zwakkeling en vaak als eerste afgemaakt.
Voor de vrouw het doorheeft, word ze opeens omringt door personen die iets van haar willen, maar ze draait hen allemaal de rug toe, want ze wilt niets te maken hebben met het geweld en de machtspelletjes. Maar dan verschijnt er een jongeman in haar leven. De zoon van één van de rijkste families van het land. Zijn koele schoonheid achtervolgt haar overal waar ze gaat. Ook al probeert ze nog zo aan hem te ontsnappen. Maar wanneer ze in de problemen komt is hij altijd daar om haar eruit te helpen en elke keer vraagt hij hetzelfde. "Word mijn zwaard."

Genres: Adventure, Drama, Fantasy
Bekende personages / series?: Nee
Begonnen met schrijven?: Nee

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen