Over de ligging van de immense stad is goed over nagedacht door natuur/ wetenschappers en architecten, na alle natuurrampen zijn de polariteiten van de aarde ietsjes verschoven, waardoor Afrika veel te warm werd en aardverschuivingen zorgden voor grote vloedgolven die de U.S.A voor het grootste gedeelte opslokte.
Uiteindelijk hebben ze gekozen voor het Middellandse zeegebied.
Door een zeebeving is deze zee groter geworden met een aantal eilandgroepjes erin.
Bijna alles wat een mens zich zou kunnen wensen is te vinden in dit ultra grote gebouw, je zou denken bij de “foto” dat het geen onderdak kan bieden aan ongeveer een miljoen mensen, maar alles is minder waar, want onder de zeespiegel en verder het land op onder de grond lopen nog bijzonder gebouwde brede gangen, die door een speciaal bedachte panelen toch nog zonlicht krijgen, ook al zitten ze onder de grond.

zoals ik ook al zei, bied het “land” onderdak aan meer dan een miljoen mensen, om precies te zijn 3.157.000 mensen.
Dit zijn de wereldoverlevenden die vervoerd of op eigen houtje naar Pandora zijn gekomen.
Het land bestaat nu al bijna tien jaar en de mensen beginnen de voorvallen eindelijk een beetje te vergeten, de rouwende om hun familie hebben bijna allemaal hun draad weer opgepakt, er zijn zelfs al nieuwe kinderen geboren, de nieuwste generatie van de mensheid.

de architectuur van het gebouw is zo uiterst veel zorg aan besteed, net zoveel als aan de indeling van het gebouw, waar moest wat komen te zitten? Welke behoeftes hebben voorrang op de anderen.
Zo heeft het gebouw bijna alles wat de vorige wereld ook had.
Ze hebben de nieuwste bioscoopschermen,winkelcentra, scholen, tv en radio zenders,Bibliotheken, laboratoria, ontiegelijk veel sportgelegenheden en nog veel meer.
De huizen en appartementen zijn zo opgesteld dat het net lijkt alsof de mensen buiten zitten; een klein pleintje staat voor hun stoep te wachten en klein vervoer is toegestaan; Elektrische Scooters, fietsen, en kleine elektrische auto’s, zolang het maar niet milieu belastend is.





extra info over Pandora en bijzondere plaatsen.


ondergrondse tunnels:
deze immense tunnels bieden onderdak aan de miljoenen mensen, zoals eerder vermeld.
De leefomgeving doet niet onder voor het leven dat ze een decennia geleden hebben moeten opgeven.




De bibliotheek:
De Bibliotheek is het grootste ooit gebouw, logisch als je alle kennis van de wereld erin kwijt wilt en je kan er makkelijk verdwalen door de vele hoge gangen die er zijn en de trappen die je moet beklimmen om ook maar een boek de hogere plank te pakken te krijgen.
Daarnaast zijn er in de bieb ook belangrijke artefacten en relikwieën te vinden.




Laboratoria:
Natuurlijk zijn er ook labs nodig, voor een medicijn, ontwikkeling maar ook voor klonen en biotechnologie/ manipulatie.
Wetenschappers zijn er continue aan het testen of het leven buiten Pandora weer mogelijk zou zijn en bij de geheime sector veel dieper in de grond zijn ze bezig met een middeltje voor onsterfelijkheid.
Af en toe nemen ze een student van Eastmind high aan.




Botanische tuinen:
In deze tuinen (die zich zowel binnen als buiten bevinden) zijn de meeste tot alle excentrieke planten, bloemen en dieren te vinden die de overleving hebben overleefd, zie het maar als een soort dierentuin.




Meer plekken komen eventueel nog

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen