Het logo van het Capitool verschijnt op het tv scherm, al snel gevolgd door het bekende deuntje van CapitoolTV en het regenboogkleurige haar van Miyu Stardust kwam in beeld, niet veel later gevolgd door zijn bijna oogverblindende glimlach. "Welkom bij deze speciale uitzending." Hij keek recht in de camera met zijn twinkelende grijze ogen. "De geweldige gebeurtenis waar we allemaal van smullen de laatste tijd." Er verscheen een foto in beeld met daarop twee jonge mensen. "De aankondiging van het huwelijk tussen Aurora Merrill, één van de winnaars van de afgelopen Hongerspelen, en Blaine Demeritt, de pas officieel geregistreerde zoon van onze eigen geliefde president."
De foto verdween en nu kwam het gezicht van Miyu uiterst serieus in beeld, alsof hij het over een ramp wou hebben.
"Maar nu heeft de president ons, als het volk opgeroepen voor een belangrijke kwestie." Achter hem zag je mensen dingen verslepen en verschuiven.
Zeven mannequins werden het podium opgeschoven, aan elke mannequin een jurk, een trouwjurk. "De president wilt dat wij, jullie beslissen wat de droomjurk van de bruid wordt."
Één voor één gingen ze de jurken af, waarna alle zeven nog eens in beeld kwamen met diens persoonlijke stemnummer.

Jurk 1


Is een jurk die typerend is voor het Capitool, uitbundig, kleurrijk en volgehangen met verschillende soorten bloemen in de kleuren; paars, groen,rose, wit en een aantal blauwe.
De jurk heeft geen mouwen en geen sleep, met een lagere achterkant dan voorkant, met een stijve rok, die in diens vorm blijft zitten van een golf.

Jurk 2


Dit is een jurk die bestaat uit een huidskleurig bovenstuk en dunne lagen stof die over elkaar golven voor een dikke, maar toch licht transparante rok van zachte tule, waardoor het leek alsof het uit de bloesem takken te voorschijn was gekomen.
De rode bloemetjes van de bloesem wikkelen zich om het middenstuk van de jurk heen en wijdde daarbij uit naar beneden en naar boven.
Een arm is bloot en de andere is ook nog weer bedekt met een transparante of huidskleurige stof

Jurk 3


Dit is de simpelste jurk van allemaal, gemaakt van dunne stoffen -met onder andere chiffon- die allemaal in een bijna rechte lijn naar beneden vielen, in zachte, vriendelijke kleuren en tot ver op de grond terecht kwamen.
Wanneer de bruid zou lopen in deze jurk, zouden sommige lappen als bloemblaadjes achter haar aan waaieren, net zoals haar mouwen.
De zijkant van de jurk is bij de benen hoger uitgesneden dan dat het lijkt, waardoor het geheel luchtig overkomt en de benen van de bruid zichtbaar zijn tijdens het lopen.
Het is een transformatie, van een elegante, mondain uiterlijk bij stilstand naar een vrouwelijk en goddelijk vertoon bij beweging.

Jurk 4


Wat de vorige simpel maakte, is deze het normaalst.
De onderlaag is het bekende witte bruidskleed van taft, met daarover een groene laag van zacht, golvende stof.
Het topstuk lijkt alsof wijnranken zich om het stuk heen had gewikkeld, bij de middel en de schouder afgewerkt met stoffen bloemen, waar het bij de heup nog weer in stof sierlijk uiteenviel over de rok.
De jurk oogt strapless, maar onder de bloemen bij de schouder zit een dun schouderbandje, dit is dus maar aan één kant.

Jurk 5


De meest popperige en prinsesserige jurk is deze jurk, de pastelkleurige kanten stof is bedekt met stoffen bloemetjes en edelgesteente, waar de kleine mouwtjes ook uit blijken te bestaan.
Het is een jurk waardig voor een elfenkoningin, sprookjesachtig en zeker meisjesachtig die de vrouwelijke kant va de bruid naar voren zou brengen in een ogenschijnlijk meisjes dromerige manier.
Het motief dat de stofjes en de stenen uitbeelden is alsnog dat van bloem en bladmotief.
De rok bolt helemaal tot vijf centimeter boven de grond en bestaat buiten kant ook uit tule en een satijnen onderrok.

Jurk 6


Een simpele witte jurk met een uitloop in bloemetjes aan de onderkant.
Ik neem mijn woorden terug, dit is de simpelste jurk die er aangeboden wordt.
Het bijna ballerina uiterlijk van deze jurk geeft het ook weer een dromerig uiterlijk en de bloemetjes aan de onderkant spreekt daar ook weer in diens geheel op in.
De jurk is gemaakt van het fijnste zijde, met een evenals tule rok.
Ook zijn er een aantal andere kleine bloemetjes over de rok verdeeld die in kleine groepjes naar boven verspreid over de jurk zitten tot drie kleine bloemetjes bij elkaar op de plek van de schouder.

Jurk 7


En dan nu de sprookjesjurk met een prachtige sleep die bezet is met glinsterende kristalletjes en bloemetjes.
De jurk is dun, licht en zal om de benen van de bruid welven alsof ze die aanbidden, de jurk oogt ook weer als een jurk voor een elfenkoningin waardig,de stof is gebroken wit met blauwige, groenige en lila tinten doorheen schoten, ligt eraan hoe je ernaar zou kijken.
De halslijn is diep, waardoor de bruid nog een prachtige ketting om kan die hier niet geshowd word.
De rug is ook redelijk laag uitgesneden en de sleep begint vanaf de heup, waardoor die minimaal drie meter achter haar aan sleept voor een sprookjesachtig en dromerig effect.
De bruid zal schitteren in een magische gloed met deze jurk gemaakt van kant en de basis bestaat uit zijde,de overige stofsoorten die gebruikt zijn, zijn Chiffon en een beetje Organdie.

"Dus jullie weten wat jullie te doen staat, stem op je favoriet en laat deze prachtige bruid niet zonder lege handen staan." Nogmaals kwamen de jurken in beeld, één voor één. "Geef je stem door op de onderstaande manieren."

Plaats een reactie in het mooie witte vak hier beneden, dor het als volgt.
Jurk 1 als Jurk 1 je voorkeur heeft, Jurk 2 voor jurk 2, etc.
Of ga naar deze poll > Bruidsjurken stempoll en breng daar je stem uit!


Disclaimer : De jurken zijn in het echt waarschijnlijk niet van deze stoffen gemaakt, maar ik heb ze zo gemodificeerd voor dit verhaal (;

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen