"Let dreams be the anwser to madness."
• • •

Naam:
Vance Lee Harbor
• Vance: Windmolenbewoner
• Lee: Vlakte
• Harbor: Haven
Bijnaam:
• Vince: Deze wordt het vaakst gebruikt, het is gemakkelijker te onthouden dan Vance, al hoort hij het liever niet.
• Pearl Harbor: Eigenlijk heeft hij de pest aan deze bijnaam, maar hij laat het gewoon over zich heen komen.
Leeftijd:
40, 12 september
Rang:
Hij was generaal-majoor van de landmacht voor zijn vlucht, hij was dus opgeklommen tot de derde hoogste rang. Hij wilde echter iets doen met deze hoge rang om de oorlog op te laten houden, maar na een tijdje kreeg hij door dat het niet echt zou uitmaken. Hij is dus gevlucht op zoek naar verzetsgroepen.
Uiterlijk:
Vance is een man met felblauwe ogen die het meest typische kenmerk is aan zijn uiterlijk. Zijn ogen zijn zowat zijn handelsmerk omdat ze zo hard opvallen in zijn gelaat. Zijn haar is donkerblond tot lichtbruin en over het algemeen vrij kort. Wat ook opvalt is de aanwezigheid van zijn stoppelbaardje. Dat is er altijd en altijd even kort. Hij heeft meestal een geamuseerde blik in zijn ogen een klein lachje om zijn lippen. Vance zit bij het leger, dit heeft tot gevolg dat hij atletisch gebouwd is met duidelijk afgetekende spieren. Zijn sportieve uiterlijk geeft hem ook een jong randje, ondanks zijn oudere leeftijd. Voor een man heeft hij smalle, mooi gevormde wenkbrauwen die vrij donker van kleur zijn. Zijn wimpers zijn echter een minder opvallend kenmerk. Zijn kaaklijn is ook vrij subtiel, maar zijn jukbeenderen zijn wel opvallend. Hij gaat gekleed onder twee stijlen: casual, shirt, broek en een eventueel jasje of extreem zakelijk of militair, maar altijd met zijn combat boots eronder. Tijdens zijn vlucht is hij voor het eerste gegaan. je ziet hem ook nooit zonder zijn holster en zijn modular sniper rifle, die altijd op zijn rug hangt. Er zitten ook altijd messen in zijn holster (3) en één in zijn rechterlaars voor noodgevallen. hij is ook iemand die heel elegante bewegingen heeft en ook heel soepel is, dit geeft hem voordelen in een gevecht één op één.
FC: Paul Walker
Karakter:
Vance is over het algemeen rustig van aard en hij heeft stalen zenuwen. Ook heeft hij ontzettend veel geduld, wat nodig is al sniper. Je zal hem ook niet snel kwaad zien, maar hij is wel een sluimerende draak. Als je hem toch kwaad krijgt heb je een heel groot probleem op de hals gehaald, dan is hij furieus en is hij nukkig voor drie dagen in extreme gevallen. Hij wordt dan ook uitzonderlijk agressief (fysiek) en gaat voor het minste slaan. Maar hem kwaad zien is iets uitzonderlijks. Hij is ook cynisch van aard en hij heeft nogal donkere en sarcastische humor. Hij vindt het ook enorm leuk om met de voeten van andere mensen te spelen en hun dingen te laten doen zonder dat ze het doorhebben. Hij durft ook al eens een grapje uithalen (tot groot vermaak van Xavier). Hij is echter niet onverantwoordelijk, maar doordat hij jaren serieus heeft moeten zijn in het leger, vindt hij het toch wel eens tijd om wat losser te zijn. Hij heeft ook een duidelijke blik op de wereld en weet ook exact wat hij eraan zou willen veranderen. Als mensen tegen hem zeggen hoe slecht ze het wel niet hebben, verteld hij altijd over zijn vermoorde familie en meestal houden ze wel op. Hij kan vrij goed in een team werken en vertrouwt wel op hen, maar als hij zijn tijd alleen nodig heeft dan moet je hem met rust laten. Vance kiest ook gerechtigheid boven wraak, dit is de reden dat hij nog geen rebellie is opgestart van binnenuit. Waar hij absoluut niet tegen kan is onwetendheid, hij vindt het namelijk verschrikkelijk als hij dingen niet weet en niet helemaal mee is met de situatie. Hij is ook een doorzetter die altijd zijn doelen nastreeft tot hij het bereikt heeft. Hij is ook nergens meer verbaasd of geschokt over, dankzij de traumatische ervaring in zijn kindertijd. Hij heeft ook altijd al een enorm respect gehad voor vrouwen en behandeld ze dus ook met evenveel respect als mannen. Dit is een vreemde gewoonte van hem en hij werd er ook vaak op gewezen, maar hij reageerde er meestal onverschillig over. Hij trekt zich ook niets aan van wat anderen zeggen en hij is onafhankelijk van aard. Hij heeft ook een strijdlustige instelling en hoopt een einde te kunnen maken aan de eeuwig durende gruwelen van de oorlog. Je kan echter ook duidelijk gezag vinden in zijn stem en hij is over het algemeen best sociaal. Hij zweert ook trouw bij de waarheid aan bondgenoten en hij verbloemd ook niets als hij iets zegt.
Wapens:
• Glock 18 handgun: Deze heeft hij altijd bij zich opgeborgen in zijn holster. Het is zijn secundaire wapen, want eigenlijk is hij van positie een sniper.
• Remington Modular Sniper Rifle (MSR): Dit is zijn primaire wapen en hij voelt zich er goed mee, door zijn oneindige geduld en zijn goede zicht is het echt iets dat bij hem past. Je kan er ook drie kalibers mee vuren: de 7.62 Nato, de 300 Winchester Magnum en de 338 Lapua Magnum.
• Chinese ringdolken: Dit is het wapen dat hij zal vastnemen als hij op een korte afstand van iemand staat. De messen zijn gemaakt voor gevechten en vallen onder de categorie 'combat knives'. Dit is ook een secundair wapen van hem.
Familie in de groep: hij heeft geen familie in de groep en kent er niemand omdat hij vanaf zijn tiende in het trainingskamp heeft gezeten.
Relaties:
• Bowen Eastin:
Hij is niet echt geweldig close met het meisje, hij behandeld haar met respect en waardigheid, maar zal niet veel tegen haar zeggen. Ze hebben echter éénding gemeen, hun familie is dood of ontvoerd. Dit geeft ze natuurlijk wel een gesprekonderwerp, zo beantwoord Vance ook al haar vragen.
• Clarck Greene:
Met Clarck kan hij het wel vinden, maar ze hebben eerder een neutrale relatie. Ze kunnen lachen om elkaars grappen en ze praten soms een beetje, maar verder gaat het voorlopig nog niet.
• Anthony Wensson
Met hem kan Vance minder goed overweg, ze liggen nogal vaak met elkaar in de clinch qua woordwisselingen en de blikken die ze uitwisselen zijn soms niet te genieten. De spanning kan soms hoog oplopen tussen de twee heren en Vance denkt dat Anthony hem ook niet vertrouwt door zijn verleden in het leger.
• Blacksson brothers
Hij kan met beiden broers goed opschieten, met Ivorey voor serieuze gesprekken en vertrouwen. Hij vindt zijn attitude ook geweldig en hij kan zich goed schikken in diens gedachtengang
Met Xavier vindt hij het vooral leuk om grappen uit te halen en ze zijn als twee kwajongens. Soms lijkt het echt of ze elkaar al jaren kennen en ze vullen elkaar ook perfect aan. Hun energieke persoonlijkheden passen ook goed bij elkaar en ze zijn een geweldig team. Als ze hun krachten bundelen kan je -je verwachten aan één van de grootste grappen van de eeuw en ze worden elke week beter.
• Dredd Phillips:
Ook met deze man heeft hij een eerder neutrale relatie. Ze tolereren elkaar en zijn gewoon normaal tegen elkaar, maar als het niet echt moet dan praten ze niet. Daar voelen ze zich beiden het meest comfortabel bij.
• Gregory O'Donell:
Hun relatie kan je eerder beschrijven als een bondgenootschap. Ze brengen veel respect op voor elkaar en Vance vertrouwt Gregory ook volledig, ook al mocht dat niet wederzijds zijn. Hij beseft dat Gregory op sommige vlakken wel een man van eer is en dus is hij er van overtuigd dat hij te vertrouwen is.
• Roger Skyblue:
Vance mijdt hem liever omdat hij ziet dat ze ongeveer dezelfde kansen hebben. Hun bouw is hetzelfde en ook stukken van hun innerlijk komen overeen en Vance weet dat -dat voor problemen kan zorgen.
Verdere familie:
Hij heeft de rest van zijn familie nooit gekend omdat zijn moeder weggelopen was van huis en zijn vaders ouders accepteerden hun relatie niet dus is hij op zijn twintigste met de 2 jaar jongere Angelique weggetrokken en zijn ze gaan samenwonen. Vance heeft dus geen idee hoe de rest van zijn familie er uit ziet of hoe ze überhaupt heten.
Verleden:
Als kleine jongen leefde hij net op de grens tussen de twee landen, zijn familie werd dus als één van de eersten getroffen door de soldaten. Voor de ogen van de toen tienjarige Vance werd zijn moeders keel doorgesneden, de ogen van zijn zusje, Meadow, werden ingedrukt tot de schedel van het peutermeisje uiteen spatte tegen de muren. Zijn vader werd door de soldaten geboeid aan een tak gehangen en ze drukten het kind een pistool in de handen met de opdracht hem te doden. Totaal in shock en een smekende vader knalt hij hem gewoon af zonder een krimp te geven. Niet wetende wat hij gedaan had, werd Vance meegenomen naar het trainingskamp. Hij werd net als de andere jongens opgeleid tot soldaat, maar in tegenstelling tot de anderen, verliest hij zichzelf niet en wil hij een invloed hebben in het leger, dit heeft hem na jaren daarom ook naar zijn hoge rang gewerkt. Hij blijft vechten voor wat hem toekomt, al is het maar omdat zijn trainingsmakker zijn eten wou stelen, wat van hem is -is van hem. Hij was dus ook niet één van de gemakkelijkste toen hij zijn rang vast had. Hij was streng naar de soldaten toe en zeer strikt wat regels betrof. Hij was ook iets zachter naar de rekruten toe. Ondertussen heeft hij ook vluchtplannen gemaakt, die hij nu gebruikt heeft.
Littekens, Tatoeages:
• Tatoeages: Hij heeft twee tatoeages, vlak naast elkaar op zijn pols. De ene leest in krullerige letters de naam van zijn zusje: Meadow. De andere is een sierlijke hibiscusbloem, die zijn gestorven ouders symboliseert.
• Littekens: Hij heeft een litteken op zijn linkerschouderblad omdat hij daar ook een vrij grote snee heeft gehad. Deze heeft hij gekregen van een andere jongen die moest trainen en Vance als een mooi doelwit zag. Daar heeft hij achteraf echter spijt van gekregen, Vance heeft het mes in zijn bovenarm geboord. Ook heeft hij er één op zijn linker kuit, van een kogelwond die hij heeft opgelopen bij zijn training. Zijn laatste is op zijn linker biceps waar ze er operatief glasscherven hebben uitgehaald die in zijn arm waren gekomen door een ontploffing.
Reden dat hij meevecht in de oorlog:
Hij werd als kind meegenomen naar de trainingskampen (zie verleden).
Overig:
Hij is een ontzettende goede chauffeur en is in alle wagens thuis, hoe sneller het voertuig kan gaan, hoe beter voor hem en hoe meer hij zich geborgen voelt.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen