Een mantra is een spreuk, gezegde, woord, zinnetje, gedachte of wat dan ook wat tegenwoordig vooral gebruikt word als iets waar je jezelf aan houd zodat je gelukkiger bent. Zoals Carpe Diem. Zelf heb ik een tijdje geleden een diepgaand gesprek gehad over gelukkig zijn waar de ander met deze tip kwam. Ik heb geprobeerd om hier aan te denken, en ik moet zeggen dat het voor mij echt werkt!

Ik ben dik, te dik. Veel te dik. Hierdoor word ik ontzettend onzeker en trek ik me heel erg terug. Ik maak moeilijk vrienden en benijd de mensen met een vlotte babel. Iedere keer als ik nieuwe mensen ontmoet denk ik meteen dat ze alleen maar mijn vetrollen zien, niets anders. Ik probeer me zo klein mogelijk te maken, maar nog steeds neem ik meer plaats in beslag dan me lief is. Mijn vrienden en kennissen zien al lang niet meer dat ik dik ben, zij zien gewoon het leuke spontane meisje dat ze hebben leren kennen, maar toch kan ik dit niet zelf zien. Ik ben ondertussen al 3 jaar niet meer gaan zwemmen omdat ik niet genoeg zelfvertrouwen heb om mezelf in een zwempak te heisen(bikini's heb ik jaren geleden al opgegeven). Wat ik echt super jammer vind omdat ik zwemmen wel heel leuk vind. Toch hoor ik vaak van mensen dat ze mij mooi vinden, ik heb een mooi gezicht, een mooie dikke bos haar, kleine voeten, weet goed hoe ik met make-up moet omgaan en klaad mezelf goed voor mijn figuur. Toch heb ik zelf heel erg veel moeite om dit te zien. Soms, in een goede bui, zie ik een glimp van de jonge vrouw die mijn geliefden zien, maar het merendeel van de tijd als ik in de spiegel kijk zie ik een dit lelijk persoon.

Ik ben ontzettend onzeker omdat ik te dik ben, andere zijn onzeker omdat ze zichzelf te dun vinden, vinden dat ze flaporen hebben, te dun haar, grote voeten. Noem het maar op, bijna iedereen heeft wel iets om onzeker over te zijn. Dit is de essentie van mijn nieuwe mantra.

Een goede vriendin van me (die trouwens ook overgewicht heeft en daar heel onzeker over is) vertelde me dat iedereen wel iets heeft om onzeker over te zijn. Als je het gevoel hebt dat mensen je bekijken omdat je dik bent, ze je daarom minderwaardig zouden vinden, moet je die gedachte meteen uit je hoofd halen! Bedenk jezelf dat zij waarschijnlijk ook iets hebben waardoor ze onzeker zijn, scheve tanden, kroeshaar, het maakt niet uit. Gebruik de onzekerheid van andere om je eigen onzekerheid te verjagen. Ik bedoel hier natuurlijk niet mee dat je anderen maar klakkeloos kan afkraken zodat je je beter voelt, want dan ben je geen haar beter dan alle anderen. Zorg ervoor dat, zodra jij je onzeker begin te voelen, je beseft dat iedereen wel iets heeft om zich onzeker over te voelen. We zijn mensen, we zijn niet perfect, dat maakt ons zo leuk!

Hopelijk hebben jullie hier wat aan, en hopelijk net zo veel als mij. Want ondanks ik nog steeds op het zelfde gewicht zit, ik zit een stuk lekkerder in mijn vel en straal meer. Want dat is het belangrijkst, echte schoonheid komt van binnen, zodra jij lekker in je vel zit en je fijn voelt, straal je dat ook uit en ben je nog mooier dan je al was!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen