Toevallig zit ik nu Weet Ik Veel te kijken ;)

Sommige kinderen vermoeden dat ze hoogbegaafd zijn omdat ze veel weten of gewoon heel slim zijn (lees: VWO), dit kunnen kenmerken zijn van hoogbegaafdheid. Maar dit is totaal niet het enige! Ikzelf zit op HAVO en ga na de zomer naar Atheneum maar ik heb mezelf nooit echt als slim ervaren. Ik had altijd wel last met mijn nogal emotionele gevoelens, graag op mezelf zijn en nogal kritisch naar de leraren toe zijn. Ook had ik een rare drang alles wat ik interessant vond urenlang op te zoeken en zat ik soms dagen op Wikipedia.

Ik kon trouwens ook verschikkelijk slecht samenwerken omdat ik altijd een eigen plan had, had een fotografisch geheugen, een ongekende grote woordenschat en denk en peis over elk klein detail. Mijn ouders zijn trouwens niet heel slim (lees: praktijkonderwijs). Daarom hadden zij altijd al een vermoeden door mijn volwassen gedrag.

In de klas val ik op door mijn eerlijkheid, volwassenheid, vreemde humor, drukte en zelfstandigheid. Toen kinderen gingen vragen wat mijn IQ was, werd ik nieuwschierig. Ik heb een prijzige test gedaan met goedkeuring van mijn ouders. Wat blijkt: IQ van 142. Klinkt heel hoog maar ik zag het niet als iets om trots op te zijn. Wat ik nu wel ben trouwens. Doordat ik mijn IQ weet ken ik mezelf beter en weet ik beter wat ik wil en niet.

Als je wilt weten of je misschien hoogbegaafd bent moet je maar kijken of mijn verhaal een beetje aansluit bij het jouwe. Wees er in ieder geval trots op! (K)

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen