Oke, echt bang ben ik niet, maar relaxed is anders. Morgen begin ik namelijk met een nieuwe studie. dit is niet de 1e keer dat ik aan een nieuwe studie begonnen ben, maar waarom ben ik nu wel bang, nerveus en gespannen?

Ik ben ondertussen met 2 opleidingen begonnen. (En na een jaar ook weer opgegeven.) maar er zijn een paar grote verschillen met mijn voorgaande opleidingen en mijn komende opleiding waar ik eerlijk gezegt niet helemaal heppie de peppie over ben.

De vorige opleidingen waren beide HBO studies. Ik begon in het eerste jaar, net als alle andere en het meerendeel van de klas was ouder dan mij. Ik weet ondertussen hoe ik voor het HBO moet studeren, hoe het er daar aantoe gaat, wat je wel en niet kan maken.

De komende opleiding die ik ga doen is een MBO opleiding. De opleiding zelf lijkt me wel leuk, het is alles er omheen wat me tegen staat. Omdat ik van tevoren de havo heb afgemaakt met een puntenlijst waar je U tegen zegt mag ik meteen in het 2e instromen.

Ik ben bang dat ik beruit de oudste zal zijn en daarom geen enkele conectie weet te maken met mijn klasgenoten. Daarbij komt ook nog eens dat de rest elkaar allemaal al kent terwijl ik er als buitenstaander bij kom.

Ik heb geen idee hoe ik de leraren moet

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen