De steen der wijzen komt ook in Harry Potter voor, maar hij komt eigenlijk uit de alchemie. Tijdens de late middeleeuwen en rennecance en zo waren er een heleboel mensen die met de alchemie bezig waren en ze probeerde een steen der wijzen te crieëren. Ze probeerde het eeuwige leven te krijgen.

Deze ochtend las ik een artikel via facebook. Het bericht had een titel in de richting van kind leeft voor altijd. Natuurlijk is dat niet waar, maar je moet een pakkende titel hebben. Het ging over een aziatisch meisje van twee die een hele heftige en speciale versie van kinderkanker. Ze had 30% overlevingskans en zo ongeveer alle kinderen die deze kanker hebben zullen hoogswaarschijnlijk hun 5e levensjaar niet halen. Allemaal heel erg heftig en de kans dat het meisje beter zou worden was nihil. Toch besloten de ouders het te proberen. Het meisje heeft een miljoen chemokuren gehad en uiteindelijk moesten ze het grootste gedeelte van de linker hersenhelft verwijderen. Het leek beter te gaan, het was een heel sterk meisje dat zich er niet bij neer legde om zomaar dood te gaan. Maar helaas leven we niet in een sprookje en bleek haar rechter hersenhelft ook onder de kankersellen te zitten. Ze was helaas niet meer te redden.

Lang verhaal kort, het meisje is dood gegaan in de armen van haar ouders, maar ze werd niet begraven. Haar lichaam is verscheept naar amerika waar ze werd ingevroren. Zo kunnen de doktoren in de toekomst, als de technologie er klaar voor is, het lichaam en de kankercellen onderzoeken. In het artikel werd ook nog wat verder ingegaan op de bedrijven die mensen doen invriezen. Zo zouden mensen die nu ongeneeselijk ziek zijn zich ook laten invriezen zodat ze beter kunnen worden als de techonolie er is om ze beter te maken.

Hierdoor begon de grijze massa in de bovenkamer te werken. Ik begon na te denken over het fijt dat je je tegenwoordig kan laten invriezen totdat ze weten hoe ze je moeten beter maken. Dit is aan de ene kant natuurlijk helemaal geweldig, maar of ik het zelf zou willen? Ik weet het niet... Natuurlijk zou ik het niet leuk vinden als ik nu te horen zou krijgen dat ik ongeneeselijk ziek ben en nog maar een jaar te leven heb, maar mezelf te laten invriezen? Je weet niet hoe lang het zal duren voordat ze een remedie hebben gevonden. Het kan zo zijn dat wanneer je wakker en beter bent iedereen die je kent dood is. Tegenwoordig gaat de technologie zo snel vooruit dat als je zelfs maar 5 jaar ingevroren bent je in een totaal andere wereld wakker word. Iedereen die je kens, je familie, je vrienden, colega's, iedereen is verder gegaan met zijn of haar leven terwijl jij stil bent blijven staan.

Ik denk dat als je weer wakker word nadat je ingevroren was je vanzelf in een isolement raakt. Het lijkt me ongelofelijk eenzaam, en ik hoop dat ik nooit zo ziek word en vredig dood kan gaan als ik een oud verrimpeld omaatje, maar als dat zou gebeuren zou ik van het leven wat ik nog heb zo veel mogelijk proberen te genieten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen