Door de jaren heen ben ik al een paar keer verhuisd. Toen ik ongeveer 12 was hadden mijn ouders een nieuw huis gekocht dus waren we verhuisd, toen zo'n drie jaar geleden ben ik bij mijn vriend ingetrokken en nu. Op dit moment zitten we midden in een verhuizing.

De voorgaande keren ging het allemaal een stuk gemakelijker. Op mijn 12e hoefde ik, logisch ook, amper iets te doen. Mn eigen rotzooi in dozen stoppen en zo, maar echt sleepwerk of verven of zo allemaal niet. Zo'n drie jaar geleden trok ik bij mijn vriend in en omdat daar toen al het merendeel van mijn zooi lag waren dat toen ook maar een paar grote tassen omslepen. Nu is het een heel ander verhaal.

We blijven bij dezelfde verhuurden maar zijn naar een ander appartement gegaan. De badkamer toilet en keuken was zwaar erouderd en in het nieuwe appartement is er een handigere indeling. We hadden 1 overlappings maand. Meer dan genoeg tijd dachten we zelf. We zijn nog nooit zo stom geweest... We dachten dat we na een week wel klaar zouden zijn met het nieuwe appartement te verven, behangen en de vloer er in leggen. Daarna nog een weekje spullen omslepen en binnen twee weken zouden we verhuist zijn. Helaas kwam de realiteit harder aan dan gedacht. Na twee weken waren we pas klaar met de muren en de vloer. De plinten moeten nog gelegd worden, geen idee wanneer we daar tijd voor gaan vinden. Door tijdnoot hebben we besloten alvast de spullen te gaan verplaatsen. Appeltje eitje. Helaas. Weer fout gedacht. Ondertussen zijn we al anderhalve week bezig met rotzooi om slepen en er staat nog steeds mega veel onzin in het oude appartement.

Verhuizen is een stuk stressvoller dan we van tevoren gedacht hadden. En in combinatie met school en werk is het al helemaal verschrikelijk. De relatie van mijn vriend en mij werd flink op de proef gesteld, maar ik zie ondertussen ons nieuwe huilsje steeds beter en het is zo mooi geworden. Vooral in vergelijking met hetgeen waar we eerst woonde. Gelukkig is onze relatie nog helemaal goed en sterker dan ooit.

Sorry, ik moest gewoon even zeuren, en jullie vertellen dat wanneer je gaat verhuizen er niet ligt over moet denken. Het is veel en zwaar werk. Ik beb mijn gehele kerstvakantie opgeofferd, heb al weken te weinig slaap en ben constand moe. Maar wat je er uiteindelijk voor terug krijgt is het drie dubbel dik waard.

Reageer (1)

  • shurtagal

    Ik ken het gevoel , als je wilt weten hoe ik het heb ervaren stuur mij maar een privé bericht

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen