Voor iedereen die boven de rivieren woont(en in België trouwens ook) is komen weekend precies het zelfde als ieder ander weekend. In het zonnige zuiden, en barband echter. Onbewust leeft bijna iedere Limburger gedurende het jaar er steeds meer naar toe en waarschijnlijk zullen velen het zelfde als mij erover denken.
op 11-11: pfff, moet dat nu al? Ik ga het dit jaar echt niet zo heftig vieren, misschien een optocht kijken als ik zin heb...
twee weken voor carnaval: oh eigenlijk toch wel leuk, waarschijnlijk ga ik naar een paar optochten en misschien een avond uit.
een week voor carnaval: ik kan natuurlijk niet het pakje als vorig jaar aan...
met carnaval zelf: een week op 3,00 promille leven!!!!!!!!

Maar daar wil ik het nu niet over hebben, ik wil jullie er nu van overtuigen dat carnaval in Limburg het beste carnaval ooit is.
In Belgie vieren ze carnaval tijdens half vaste, wat heel vreemd is. Waarom ga je halverwege het vaste opeens een week helemaal los? Kom op, ik geloof in jullie, jullie kunnen het! Jullie hebben niet halverwege het vasten een pauze week nodig. Maar ik vind de optochten en zo in België altijd wel leuk en zo, dus daar ga ik verder niets over zeggen.

En sorry voor alle mensen die ik nu misschien ga beledigen, maar serieus, probeer dit jaar voor carnaval naar het zonnige zuiden af te reizen en je weet dat ik gelijk heb :p

Maar Carnaval in Limburg is gewoon het geweldigste wat er is. Het geeft een gevoel van kameraadschap, vrijheid, blijheid. Het is simpelweg de beste tijd van het jaar. Heel Limburg doet mee, ieder dorp heeft een eigen optocht, alle kroegen zijn vol, iedereen is opeens bevriend met elkaar. Er is voor ieder wat wils. Heb jij geen zin in de stomme carnavals muziek(die stiekem gewoon heel erg leuk is), dan ga je naar de grotere steden waar naast carnavals muziek ook lekkere dance en dat soort dingen worden gedraaid. Hou je meer van old school mee zingen met de muziek en polonaise lopen ga je naar de dorpen. En het beste van alles, het bier is goedkoop! Bij de meeste cafe's kan je 10 pils voor 10 euro krijgen.Je mag opeens dronken over staat lopen en er is echt de hele dag en nacht wat te doen.

Maar nu denken alle Brabanders natuurlijk: ja maar dat hebben wij ook! En dan zeg ik: ja, maar Limburgers zijn beter. In Brabant krijgen de grote steden een speciale carnavals naam(daar kwam ik dit jaar achter?), waarom moet je dat doen? Limburg heeft geen speciale namen nodig om te weten dat het carnaval is. En daarnaast, en daar irriteer ik me in Limburg trouwens ook steeds vaker aan, zijn alle meisjes die zich echt veel te slenterig kleden! In Brabant is dat nog erger dan in Limburg. Maar even serieus, een tulle rokje dat nog niet eens over je kont komt, een korset en bikini topje is geen carnavals kostuum. Ik herhaal: DAT IS GEEN CARNAVALS KOSTUUM!!!!!!!! Serieus. Waarom ga je halverwege Februari rond lopen in kleding die op de warmste dagen nog te verhullend zijn? Ik vind dat je je gewoon leuk moet aankleden met carnaval, en echt niet sexy hoeft te zijn. Want als je zo'n dingen aan doet, kan je er gif op in nemen dat je een blaas ontsteking krijgt. Wil je weten hoe dat voelt? Ik kan het je helaas niet zeggen omdat ik nog nooit een blaas ontsteking gehad heb. Weet je waardoor dat komt? Omdat ik een panty, en een legging en een thermo onderbroek aan doe onder mijn pakje.

Maar in ieder gevel, voordat ik helemaal door sla, carnaval in Limburg is het beste, omdat we vlaai hebben, met een zachte g praten, joie de vivre hebben en bier kunnen zuipen als geen ander! :3

Maar iedereen die dit jaar carnaval gaat vieren, waar dan ook. Echt mega veel plezier, want carnaval vieren is nog altijd beter dan geen carnaval vieren!
ALAAF!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen