Hallo beste ijsvrienden,

Zoals in the Quibbler editie 12-02-2016 is benoemd, ging LilyEvans_ bij Florean een lekkere sorbet eten, zijn specialiteit: de WinterBijnaVoorjaarSorbet!
Wil jij dit thuis ook maken? Volg dan dit recept!

- Koop roomijs, aardbeienijs, vanilleijs en appeltaarttoetje. Eventueel kun je ook nog spikkels naar keuze en parasolletjes kopen.
- Pak een grote mok of een grote bakje waar jij je sorbet in gaat maken.
- Pak vier grote, volle eetlepels appeltaarttoetje, doe het in de mok of het bakje en zet het in de magnetron, tot het half warm wordt, maar niet te heet.
- Pak een ijslepel en schep van elk ijssoort minimaal 1 bol in het bakje. Als je een groter ijsje wilt doe je van elk ijssoort twee bollen.
- Strooi de spikkels over het ijs in de mok en steek het parasolletje erin.
- Eet smakelijk!

- Het appeltaarttoetje wat een lekkere winterse smaak heeft trekt in het aardbeien, typisch voorjaarijs en de normale ijssoorten. Door de vrolijke spikkels krijg je een mengeling van winterse appeltaart en voorjaarsijs met spikkels!
- Je kunt het ijs nu gewoon op eten. Een eventuele aanrader is ook om het ijs en het appeltaarttoetje nu door elkaar heen te gaan doen, dan krijg je een soort dikke milkshake, ook erg lekker.
- Je kunt het roomijs eventueel ook aanpassen in bitterkoekjes ijs, dat zorgt nog wat meer voor een winterse smaak en krijg je de verschillen van aardbei en bitterkoekjes goed tegenover elkaar. Je moet ervan houden, maar als je het lekker vindt is het goud voor je tong!

Wij hopen dat u hier wat een heeft en dat u voortaan geniet van een WinterBijnaVoorjaarSorbet! Eet smakelijk!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen