Elena heeft van de goden een magische gave gekregen: ze kan de vier elementen besturen. Dit was wel op voorwaarde dat ze voor altijd maagd zou blijven, zodat ze geen machtige kinderen kon krijgen. Ze is helemaal gelukkig met haar leven. Maar het duurt niet lang of Elena krijgt ruzie met de godin Aphrodite, de godin van de liefde. En om Elena te laten zien dat ze niet moet sollen met haar, zorgt Aphrodite ervoor dat Helios, de god van het licht en de zon, en Elena verliefd op elkaar worden. Ze zal haar gave kwijtraken, en sterven omdat zij met een god is gegaan.
Maar het loopt niet precies zoals Aphrodite had verwacht. Helios beschermt Elena tegen het verdriet en verbergt haar in zijn paleis. Echter, Elena raakt wel zwanger van hem en de oppergod Zeus neemt haar de gave af. Aphrodite heeft haar zin: Elena is weer een gewone sterveling die onder invloed viel van de goden.
De gave van Elena is alleen nog niet helemaal afgenomen: zij verwacht een kind die haar gave over zou hebben genomen. Er blijkt later alleen nóg een klein probleem te zijn: Elena krijgt geen één kind, maar vier, die allemaal één van de vier elementen besturen. Helios zorgt ervoor dat Aphrodite niets doorheeft en brengt de kinderen ieder onder bij een ander gezin.
Ondertussen is de vierling twaalf geworden en begint hun kracht toe te nemen. Helios zal ze moeten beschermen tegen hun eigen krachten, en zorgen dat ze veilig terecht komen. Hij heeft niet veel tijd, want het zal niet lang meer duren voor dat Aphrodite en de andere goden er achter komen…

Reageer (1)

  • EvilDaughter

    Omgg, dit verhaal moet je schrijven

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen