Zoë is pas veertien als er oorlog uitbreekt. Ze is nog te jong om te weten wat er gebeurt, zeggen haar ouders. Maar Zoë is slim, en heeft snel door dat het oorlog is. Gelukkig zijn de Nazi's nog lang niet in Amsterdam. Maar de tijd vliegt voorbij, en Nederland wordt over de voet gelopen. Vluchten is onmoglijk, en iedereen zit gevangen in een land dat bekend staat om zijn wreedheid. Om te zorgen dat hun dochter niet zomaar sterft, sturen haar ouders wanhoop Zoë alleen de zee op. Ze strandt naar een klein eiland dat niemand kent: Aristeia.
Aristeia is net een paradijs. Het is er geweldig, en je wordt er niet ouder. Zoë is dolgelukkig, en zou hier nooit meer weg willen. Totdat ze Leon tegenkomt.
Leon is een jongen van vijftien, die pas is aangekomen op Aristeia. Hij wil meteen weer weg, zonder van het paradijselijke leven te genieten. Hij is er namelijk achter gekomen dat van iedereen die op Aristeia is geweest, nooit meer iets vernomen wordt van de buitenwereld. Hij wil weg, en hij wil ook dat Zoë met hem meegaat.
Zoë heeft geen keus: ze is verliefd geworden op Leon, en ze wil terug naar huis. Maar alle pogingen om het eiland te verlaten, mislukken. Wat is er met Aristeia aan de hand?

Reageer (1)

  • Duendes

    Deze lijkt me eigenlijk nog gaver!!

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen