Heb jij je altijd al afgevraagd wat een baby nu juist kan zien als hij net geboren wordt? Een baby begint meteen na de geboorte te huilen, hij haalt adem, ontwikkelt zich en maakt contact. Maar het zicht is nog absoluut niet perfect net na de geboorte. Tijdens het eerste levensjaar zal het gezichtsvermogen een hele transformatie ondergaan.
Vision Direct, http://www.visiondirect.nl/, heeft onlangs een tool ontwikkeld waarmee je een indruk krijgt van wat een baby nu juist kan zien. De tool heeft een handige schuifbalk die het toelaat om snel een impressie te krijgen van het gezichtsvermogen van een pasgeboren baby, tot dat van een 12 maanden oude baby. Daarnaast worden er leuke tips gegeven om de ontwikkeling te bevorderen.
Een pasgeboren baby ziet alles op een afstand van 20-25 cm nog wazig. Ook ziet hij alles in zwart-wit. Op 1 à 2 maanden begint hij kleuren te onderscheiden. Dit kan je stimuleren met speelgoed, boekjes en plaatjes in heldere kleuren. Een cruciaal moment in de gezichtsontwikkeling vindt op 3 maanden plaats. Het zicht wordt scherper, het focussen op één punt en coördineren van de ogen gaat steeds beter. Terwijl een pasgeboren baby alles in zwart-wit ziet, kan een baby op 5 maanden beter kleuren, ook zachtere kleuren, beter onderscheiden. Een 6 maanden oude baby begint objectpermanentie, een balletje dat onder de kast rolt is er nog altijd, te begrijpen. Vanaf een leeftijd van 7 à 8 maanden zal een baby snel bewegende objecten volgen, ernaar wijzen, ze vastpakken en soms zelfs in zijn mond stoppen. Wanneer een baby 9 à 10 maanden oud is, zal zijn oogkleur niet meer veranderen. Op 11 maanden zal het zicht van een baby bijna zo goed zijn als dat van een volwassene.
Wil je graag meer te weten komen? Klik dan door naar de homepage van Vision Direct. Daar kan je het volledige artikel op de blog terugvinden.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen