Foto bij ~Hoofdstuk 3~

Hier voor jullie weer een stukje :)
Ik kan alleen niet beloven wanneer het volgende hoofdstuk weer komt...
Ik heb het erg druk met school nu, veel pw's en over 2 weken zit ik midden in mijn proefwerkweek.
Ik wil nu dus al mijn tijd, dat nodig is, besteden aan het leren.
Dus ik zal niet heel veel meer op q te vinden zijn, sorry :(
Maar ik ga wel proberen om nog wat te schrijven, zodat jullie volgende week of de week daarop nog wat te lezen hebben!

En ik vroeg me af wat jullie eigk van deze nieuwe versie vinden? Bevalt het een beetje? Is het beter dan de oude? Nog tips?
Ik hoor het graag in jullie reacties! :)

Veel plezier met lezen!(flower)

“Kom!” Femke pakte me bij mijn pols beet en sleepte me richting twee grote mannen die voor de ingang stonden. Buiten hoorde je al de harde muziek, en ik dacht een glimp op te vangen van een dansende menigte. In mijn buik voelde ik iets kriebelen, ik wist niet wat me daar te wachten stond en voelde me een beetje onzeker in deze jurk. Voordat we gingen had ik nog een tijdje voor de spiegel gestaan, twijfelend of ik dit wel moest doen.
Vlak voor de mannen stopte Femke, ik botste bijna tegen haar op doordat ik met mijn gedachtes heel ergens anders zat. En volgens mij had Femke ook verwacht dat ze aan de kant zouden gaan om ons door te laten.
“Dames, uw legitimatie?” Vroeg de man die het dichtste bij ons stond. Hij had een zware, harde stem en zijn armen waren drie keer zo breed als die van mij. Hij zag er een beetje angstaanjagend uit, maar dat kon ook door zijn snor komen, dacht ik grinnikend in mezelf.
“Geloof je niet dat wij oud genoeg zijn dan?” Vroeg Femke uitdagend, terwijl ze nog iets rechter op ging staan en haar borsten vooruit stak. Er kwam heel kort een kleine glimlach te staan op het gezicht van de man. Hij keek naar de andere, die knikte, en ze lieten ons erdoor. Femke liep triomfantelijk door de deur heen, terwijl ze de mannen nog een enorme glimlach schonk. Ik volgde haar op de voet, bang dat ze mij niet door zouden laten. Wat natuurlijk nergens op sloeg, maarja, je wist maar nooit.
Eenmaal binnen sleurde Femke me meteen de dansende menigte in. Als snel voelde ik armen en benen tegen me aankomen en ik kreeg zelfs al bier over mijn voeten heen. Hoe verder we ons de menigte in wurmden, hoe warmer en drukker het werd. De plakkerige lichamen van de dansende mensen drukten tegen mij aan. Ik vroeg me af hoe we hier konden dansen.
Toen Femke een goede plek had gevonden om te dansen, begon ze meteen hyperactief mee te doen met de mensen om ons heen. Ze danste en zong mee met het liedje, al leek het eerder op schreeuwen. Ik daarentegen, stond daar nog steeds stil. De mensen om mij heen beukten tegen mij aan tijdens hun wilde danspassen. Ik voelde me hier totaal niet thuis, maar ik wist dat ik ook voorschut zou staan als ik hier stil bleef staan. Dus ik danste rustig mee, en elke keer als Femke mij aankeek schonk ik haar een glimlach.
Na een tijdje bewoog Femke haar hoofd dichter naar mij toe en schreeuwde wat in mijn oor.
“Wat? Ik versta er niks van!” Schreeuwde ik terug.
“Achter je, staan twee hele knappe jongens. En ze kijken naar ons!” Schreeuwde ze weer in mijn oor. Ik draaide me zo onopvallend mogelijk en zocht de jongens die Femke bedoelde. Er waren alleen zoveel mensen dat ik geen idee had wie ze nou bedoelde. Toen ik me omdraaide keek ik haar vragend aan. Femke begreep het en pakte me weer bij mijn pols. Ze sleurde me dit keer in een andere richting achter zich aan. Opeens gaf ze me een kneepje in mijn pols, ik nam dit op als een teken dat we zo langs ze zouden lopen. Ik volgde Femke’s blik en toen werd het duidelijk welke jongens ze bedoelde. Ze waren inderdaad best knap, alleen niet het type jongen waar ik op viel. Femke schonk ze een glimlach toen we langs hun liepen, en schudde nog eens extra met haar kont tijdens het lopen. Ik grinnikte. Opeens voelde ik iets tegen mijn kont, ik draaide me om en zag daar een van die jongens staan grijnzen. Ik wist niet wat ik hier mee aan moest, dus draaide ik mijn hoofd om en liep ik verder. Toen we bij de bar aankwamen schreeuwde Femke weer iets in mijn oor.
“En, wat vind je van ze?” vroeg ze terwijl ze me vragend aankeek.
“Het gaat.” Antwoordde ik. Terwijl ik er heel anders over dacht. Ik vond de jongens van die types die met elk willekeurig meisje zoende en wedstrijdjes deden wie het eerste eentje mee het bed in kreeg. Femke trok deze jongens juist heel erg aan, ze hield van aandacht en was ook niet zo van de relaties. Het ging volgens haar ook meer om het plezier en de lol. Relaties konden altijd nog, als je oud was.
Ondertussen had Femke twee drankjes besteld. Waarschijnlijk zat er veel alcohol in. Want zonder alcohol kon je volgens haar geen leuke avond hebben. Ik nam voorzichtig een slokje van het goedje. Het smaakte op zich niet heel vreselijk, maar echt lekker vond ik het ook niet. Zo stonden we daar samen, af en toe namen we een slok van ons drankje terwijl we naar leuke jongens keken of praatte, al ging dat wel erg lastig met die harde muziek. Na een tijdje kwamen de twee jongens, die Femke als eerste gespot had, op ons afgelopen. Meteen veranderde de blik in haar ogen en glimlachte weer. Een van de jongens knipoogde naar haar terwijl de andere naast mij kwam staan. De jongen bij Femke legde een arm om haar een, terwijl Femke iets tegen hem zei. Ik walgde van zulk soort jongens.

Reageer (2)

  • DecemberRain

    ah omg ik wist niet dat er nog een hoofdstuk was! sorry!
    maar super nice :)

    1 decennium geleden
  • HarrysWife

    ahahaha. Snel verder meis! <3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen