Ik stond voor het adress dat Angela me had gegeven. Het was een leuk, maar oud, huis. Ik liep de veranda op en ik bereidde me voor op het gesprek dat ik zou voeren. Ik zou me voordoen als het stiefzusje van Bella. Gelukkig was Bella ook bij mij, zodat het verhaal een beetje zou kloppen.
‘Dit is het huis waar ik niet in kon’, zei Bella verbaasd. Ik wist niet dat ik hier vaker ben geweest. Ik had me geconsentreerd op de ketting en niet op degene die hem droeg.
Ik pakte het kettinkje bij de deur en ik gooide hem weg. Dat kettinkje zorgde ervoor dat geesten het huis niet binnen zouden kunnen dringen.
‘Wat was ook al weer mijn achternaam’, siste ik.
‘Dwyer’, zei Bella een beetje kwaad.
Ik haalde diep adem en toen drukte ik op de bel. Ik hoorde voetstappen en toen werd de deur opengedaan door een vrouw van ongeveer 50 jaar. Ze had een gouden C om haar nek.
‘De ketting’, fluisterde Bella.
‘Goede middag, ik ben Susan Dwyer en ik ben het halfzusje van Bella Swan’, zei ik. ‘Ik heb van een vriendin van haar vernomen dat ze voor haar dood hierheen wilde.’
‘Ja, Bella’, zei de vrouw. ‘Ze is hier geweest, een paar keer zelfs. Maar kom binnen, dan vertel ik meer over haar.’
Ik liep de vrouw achterna naar binnen. In de woonkamer ging ik op de bank zitten en Bella zweefde de kamer rond.
‘Thee?’ vroeg de vrouw.
‘Nee, dank je’, zei ik. ‘Wat kunt u vertellen over mijn zus, mevrouw...
‘Simone, Simone Walters’, zei de vrouw. Ik glimlachte. ‘Ach ja, Bella was een aardige meid en ik kan me niks voorstellen van wat er rond gaat in het dorp. Bella was dol op Edward en ik kan me niet voorstellen dat de familie Cullen haar zou vermoorden.’
‘Ik ook niet’, zei ik. ‘De brieven die ik van Bella kreeg, ze schreef alleen maar lof over ze.’
‘Ja, ik denk ook niet dat de Cullens het hebben gedaan’, zei Simone. ‘Maar Bella is hier een paar keer langsgeweest. Ze was heel erg geïntereseerd in de Tempeliers en in de Heilige Graal. Ik heb haar op weg geholpen en haar boeken gegeven die haar konden helpen.
Toen ik later, na de dood van Bella, langs ging bij Charlie heeft hij mij haar aantekeningen en haar laptop gegeven waar alles op moest staan over de Tempeliers. Ook heeft hij mij de boeken en deze ketting gegeven.’ Simone wees naar de ketting om haar nek. ‘Maar waarom ben je zo geïnteresseerd in je zus, mine dear?’
‘Ik geloof niks van dat de Cullens haar van de klif zouden hebben geduwd’, zei ik, ‘en ik wil de waarheid weten. Onze moeder was kapot van haar dood en ik wil het hoofdstuk afsloten. Voor zowel mij als voor onze moeder.’
‘Ach lieverd’, zei Simone met medelijden in haar stem, ‘het valt ook allemaal niet mee voor een jonge meid als jouw. Wacht even, dan zou ik de spullen halen die ik van Charlie heb gekregen.’ De vrouw stond op.
‘Ik help u wel’, zei ik met een glimlach en ik veegde de krokodillen tranen weg. Het was gelukt, ik kreeg de informatie die zou kunnen zorgen voor een doorbraak in dit mysterie.

Reageer (2)

  • VampireMouse

    yeah!! het gaat haar lukken! nja mag ik hopen xD! whaha :P hijs weer geweldig vraag me af hoe je dat nou steeds doet:) verder!!
    xxxxx

    1 decennium geleden
  • Vivaldi

    YEAH! GO SUSAN! =D

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen