De volgende dag voelde ik me nog steeds niet zo lekker, dus ik ging niet naar school. Ik keek de boeken van Simone Walters door. Het enige wat me verontruste was de toekomst voorspelling van mensen uit Jeruzalem over de Steen der Wijzen en de interpetatie van Bella.

Laat het dat het goud
En het licht laat schijnen
Het lood veranderd en
Mensen maakt zoals ze zijn
Veranderen in steen
Daar waar niemand zou zoeken
Daar is mijn prijs
Zou onzichtbaar als steen
Zo bijzonder als een diamant
In dat wat het grootste zou worden
Zit het verborgen
Tussen steen en zand
Tussen de bijbel en de duivel
Tussen goed en kwaad
Tussen arm en rijk
In dat wat het grootst is


Ik keek nog even naar de tekst en ik begreep waarom Bella dacht aan het grootste gebouw. Het moet een muur zijn vlakbij een schatkamer of een scheiding. Maar de Tempeliers hadden toen nog geen weet van de Chinese Muur. Waarschijnlijk wel aan het einde, maar niet toen dit werd geschreven. Het moet ergens anders in zijn gebouwd.
Het kunnen niet de piramides van Egypte zijn, ook niet de toren van Pisa of de eifeltoren in Parijs. Het moet iets zijn waarvan ze wisten dat het verloren zou kunnen gaan zodat niemand er naar op zoek zou gaan. Of niemand weet waar het staat.
De tempel van Salomo, natuurlijk. Het gebouw waar zowel de bijbel als de duivel worden vertegenwoordigd. Het gebouw zelf is heilig, maar de Tempeliers zouden als de duivel worden beschouwd. Ook goed en kwaad heeft met de bijbel en de duivel te maken. Arm en rijk met het rijkdom van de koning en de armoede die de tempel heeft gebouwd. Het moest het grootste gebouw van allemaal worden in dat gebied en daar is eeuwige wijsheid in gestopt.
Dus ik moet daar naar toe, naar de tempel van Salomo. Maar wie vindt deze tempel? Ik kan aan mijn vader vragen of hij twee tickets wilt sturen als hij wat over een opgraving vindt. Ik zou dan kunnen helpen en kunnen zoeken naar waar Bella naar op zoek was.
Ik zou afmaken waar Bella mee begon. Ik zou het levenselixer maken. De mensen die hem wilden moesten maar bij me aankomen, ik was niet bang. En als ik et levenselixer eenmaal heb kan ik er misschien iets uit halen om een middel tegen aids of kanker ofzo te maken. Je weet maar nooit of dat werkt, ik hoop het wel.
Ik zie het wel, voorlopig moet ik zelf nog meer informatie verzamelen over waar de Steen der Wijzen zou kunnen zijn ingebouwd.

Reageer (3)

  • Vivaldi

    Super :3

    1 decennium geleden
  • Barnes

    snel verder <33
    xx

    1 decennium geleden
  • VampireMouse

    mooi mooi mooi!
    net als de andere 2 verhalen die je online heb gezet:D!
    verder met alles:D!
    hihi;)
    xxx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen