In de eerste opdracht is het de bedoeling dat jullie een nieuwe Disneyfilm gaan verzinnen. Het is de bedoeling dat je deze opdracht heel goed in mind houdt, want je gaat hem nog nodig hebben. Je gaat het plot (samenvatting, geen script) van de nieuwe film bedenken en helemaal uitschrijven. Vergeet geen passende titel te bedenken!

Unspoken

Op de dag van de geboorte van dochter Prinses Mila maakt de koning van Faunamalle per ongeluk de kwade tovenaar Demonus, die net buiten het rijk woont in op de berg van Grailtonb, kwaad. Als wraak wordt zijn babydochter Mila vervloekt: zij zal nooit kunnen spreken.
Hun hele leven komt in het teken te staan van het zwijgzame zusje, die, ondanks haar lieve karakter, toch heel veel moeite heeft met het niet kunnen spreken.
Als Mila volwassen wordt, komt de kwade tovenaar terug, om nogmaals wraak te nemen. Mila’s ouders verdwijnen naar het rijk van de tovenaar. Mila vindt het haar taak om haar ouders terug te halen, omdat ze weet van de vloek en hoopt dat die op deze manier wordt opgeheven. Plotseling zien de inwoners van Faunamalle hun prinses weer.
Omdat Mila een beeldschone prinses is, willen verschillende knappe mannen zich opofferen om haar tot zich te winnen en prins te worden. Mila, die, ondanks dat ze geen stem heeft, toch, net als haar broer, erg avontuurlijk is, weigert de hulp van deze mannen die het niet om Walter of haar, maar om hun status doen en gaat alleen op pad, samen met de enige die ze, naast Walter, volledig vertrouwt: haar lieve hond Rufus. De raadsman van Walter stelt ze aan als tijdelijke koning.

Als ze nog niet zo lang op weg is, komt ze in een storm terecht, waardoor ze gedwongen is hulp te zoeken. Deze hulp zoekt ze bij een klein huisje, dat tegen de voet van de berg ligt. Zij en Rufus worden vriendelijk binnengehaald door een vriendelijke vrouw, Carolina, die daar samen met haar gezin woont. Ze hebben weinig geld en ze vertelt Mila dat ze geen man meer heeft, maar dat ze gezegend is met haar gezin: ze heeft een zoon en twee dochters. De dochters zijn thuis, maar de zoon niet.
Mila probeert met tekeningen en gebaren – Rufus helpt daaraan mee, ook door dingen uit te beelden – duidelijk te maken dat ze naar het de tovenaar wil. Na meerdere pogingen begrijpt Carolina haar einddoel en probeert het uit haar hoofd te praten. Als ze erachter komt dat Mila per se naar Grailtonb wil, verzucht ze uiteindelijk dat haar zoon Brandon maar mee moet om haar te beschermen, omdat het daar gevaarlijk is. Als hij thuiskomt en ze legt de situatie uit, protesteert hij eerst. Zijn moeder overtuigt hem door te zeggen dat hij zo’n arm meisje niet alleen kan laten gaan en uiteindelijk gaat hij mee.
Rufus vertrouwt Brandon niet en probeert Mila zoveel mogelijk tegen hem te beschermen. In het begin zijn ze nogal geïrriteerd naar elkaar, maar langzaamaan beginnen ze elkaar beter te begrijpen. Mila is vertederd als Brandon een groepje jonge eendjes redt van een vos en andersom vindt Brandon het geweldig dat Mila hen redt van de groep vossen, die hen daarna probeert aan te vallen. Hoewel ze niet kunnen praten, leren Brandon en Mila elkaar beter kennen tijdens hun reis. Door gebaren weet Mila hem veel duidelijk te maken en – zoals dat altijd gebeurt in een Disney-verhaal – worden ze verliefd op elkaar.

Uiteindelijk hebben ze de berg van Grailtonb beklommen. De sfeer wordt direct gespannen. Ze worden uiteindelijk opgewacht door Demonus, die er erg angstaanjagend uitziet met zijn donkere randen rond de ogen en zijn lange, vies grijze haar. Achter hem ziet Mila Brandon, wiens naam ze wil roepen, maar er komt geen geluid uit haar keel. Ze wil naar hem toe rennen, maar wordt vastgegrepen door Demonus. Brandon weet haar met zijn zwaard te bevrijden en verwondt daarmee Demonus, maar deze spreekt een krachtige vloek over hem uit waardoor hij langzaam versteent.
Mila grijpt het zwaard uit Brandons langzaam verstenende handen en steekt Demonus daarmee in zijn been, waardoor hij begint te wankelen. Op dat moment grijpt Rufus hem bij zijn cape vast met zijn tanden en trekt hem naar de rand van het klif. Uiteindelijk draait hij zich woest om, maar door zijn woede is hij niet meer voorzichtig, en valt hij van het klif af. Hij is dood.
Mila bevrijdt haar en rent daarna naar Brandon toe, die inmiddels volledig van steen is. Ze fluistert zijn naam – en tot haar verbazing komt er geluid uit haar keel. Ze begint te huilen, van zowel verdriet als geluk, en ziet dan hoe Brandon ontsteent. Alle vloeken van Demonus worden, door zijn dood, opgeheven. Ze omhelst Brandon en haar ouders en uiteindelijk wordt het een groepsknuffel à la Tangled.

Aan het einde van de film danst Mila in een trouwjurk met haar vader. Ze praten, ze lachen, en dan neemt Brandon de dans over. Na haar vader-dochter-dans danst ze met haar gloednieuwe echtgenoot. Ook haar ouders staan met elkaar te dansen en één van Brandons zusjes probeert Rufus in staat te krijgen om te dansen. Het andere zusje staat met haar moeder te dansen. Mila zingt en geniet van haar stem en van haar familie. Uiteindelijk zoomt de camera uit en daar zie je het kasteel. Daarna volgt de aftiteling.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen