Foto bij S&M 7

Toen hij de volgende ochtend, eigenlijk middag, wakker werd, voelde hij zich een heel stuk beter. Hij had Charlotte geen enkele keer horen braken of iets dergelijks, wat wilde zeggen dat ze aan de beterhand was. Eindelijk… Als ze weer beter was, mocht hij niet vergeten haar vast te binden, want dan zou ze een ontsnappingspoging kunnen wagen. Op dat moment begon in zijn hoofd een alarmklok te luiden. Hij sprong overeind en stelde vast wat hij eigenlijk al wist: Charlotte was weg. Gadeck vloekte. Hij had zich veilig gevoeld en diep geslapen. Hoe had hij zo dom kunnen zijn? Hij raapte zo snel als hij kon al hun spullen op. Het was nu rond de middag. Er was geen enkele reden waarom Charlotte niet voor middernacht al vertrokken zou zijn, dus zelfs als hij er rekening mee hield dat het in het donker moeilijk rijden was, had ze nog een halve dag voorsprong op hem. Daarbij was spoorzoeken op steen echt geen pretje. Enkele ogenblikken later zat hij in het zadel. Wat zou Arnulf zeggen als hij hoorde dat hij de prinses in handen had, maar haar dan was kwijtgeraakt? Gadeck durfde er niet over na te denken. Hij moest haar vinden!

Charlotte achtervolgen was niet zo moeilijk als Gadeck gevreesd had. In haar verschrikkelijke haast van hem weg te komen, slaagde ze erin om, zelfs op dit terrein, sporen achter te laten. Het lukte hem echter niet haar in te halen. Rijden kon ze wel, dat moest hij toegeven. ’s Avonds moest hij noodgedwongen halt houden. Door de wolken had hij niets aan het maanlicht, terwijl Charlotte gebruik had kunnen maken van een heldere hemel.
De tweede dag had hij meer moeite met haar sporen. Nadat ze een eind bij hem vandaan was, had ze blijkbaar geprobeerd ze te wissen. Alleen had niemand ooit aan een prinses uitgelegd hoe ze dat moest doen. Ook nu moest hij halt houden bij zonsondergang. Over minder dan twee dagen kon Charlotte in de bewoonde wereld zijn. Dan was zijn kans verkeken en zou hij moeten vluchten voor zijn leven. Alweer… Gisteren was hij er nog vrij zeker van dat hij Charlotte opnieuw te pakken zou krijgen. Nu begon hij te twijfelen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen