Maansteendrank.

Hoewel de effecten lijken op die van de Wolfsworteldrank, is deze toverdrank makkelijker te bereiden maar ook gevaarlijker. De effecten van deze toverdrank, dat de verandering bij volle maan veel minder pijnlijker is, de bloeddorst vrijwel geheel weg is en men zegt dat je zelfs een normaal gesprek kunt houden met de weerwolf in kwestie. Deze toverdrank zou ook werken bij zeer agressieve mensen maar hiermee wordt nog geëxperimenteerd aangezien de toverdrank in eerste instantie is bedoeld voor weerwolven.


Aanbevolen: een beschermende spreuk over de handen en mond/neus gedeelte aangezien men werkt met zeer giftige ingrediënten.
Een bezoar uit voorzorg klaarleggen zou geen kwaad kunnen


Ingrediënten:
Agrippa
( een paars kleurige vloeistof die bekend staat om zijn magische werking)
Belladonna zaden
( zeer giftig!)
Honingwater
Lacewing vleugels (gestoofd)
( Dit ingrediënt wordt gebruikt om andere ingrediënten te verbinden met elkaar in een toverdrank)
Moly
( deze magische plant wordt gebruikt tegen spreuken of aandoeningen van de Duistere Kant)
Maanzaad
( dit is het zaad van een plant waarvan alle delen zeer giftig kunnen zijn, Het zaad ziet eruit als een kwart maan.)
Nightshade
Maansteen (in poedervorm)
Bezoar
Een bicorns hoorn (in poedervorm)
Traan van een feniks
Drakenbloed
Water



-Doe minimaal 1 tot maximaal 2 liter water in uw ketel en laat dit warm worden (niet koken!)
Voeg hierbij de helft hoeveelheid water aan Agrippa toe. Roer 2 tot 4 keer mee met de klok totdat de twee vloeistoffen goed met elkaar vermengd zijn. Laat dit 15 minuten staat. ( Niet laten koken!)
Deze tijd gebruikt men om de overige ingrediënten voor te bereiden.
Zet alvast de Bicorns hoorn in poedervorm en de maanzaad klaar. Pluk de bloem van de Moly zodat alleen de stengel over is. Doe de bloem in de vijzel en doe dit met 7 stuks van deze soort plant. Bind de 6 stengels in een bosje met elkaar vast. Voeg aan de vijzel twee volle lepels Bicorns hoorn in poedervorm aan toe en 7 maanzaden aan toe. Verpulver dit mengsel 15 keer met de vijzelsteen. Voeg een traan van de feniks en 7 druppels drakenbloed toe. Verpulver deze ingrediënten in de vijzel voor een minuut.

Kneus Belladonna zaden met een zilveren dolk en vang het vocht op. Hak daarna de verschrompelde zaden in fijne stukjes, voeg deze toe aan de vijzel en verpulver het mengsel 13 keer.

Nadat je dit hebt gedaan in ongeveer 15 minuten moet de vloeistof in de ketel een hele lichte kleur paars hebben. Roei twee tot 4 keer tegen de klok in.
Voeg aan de stengels van de Moly 6 planten van de Nightshade toe en bind deze vast en voeg dit toe aan de ketel. Roei 3 keer met de klok mee. De kleur van de vloeistof verandert van licht paars naar donkerpaars. Voeg aan de inhoud van de vijzel de gestoofde Lacewing vleugels toe, Ongeveer 15 gram. Dit mengsel ALLEEN lichtjes mengen met een lepel. Voeg dit mengsel toe aan de ketel en roer met de klok mee voor 2 minuten. De kleur verandert van donkerpaars naar een grijze kleur. Dit kan gaan stinken naar wat men verwijst naar een natte hond maar dit hoeft niet elke keer het geval te zijn. Voeg het vocht toe van de Belladonna zaden en laat dit mengsel voor het eerst koken.

Nadat het mengsel heeft gekookt, laat u het afkoelen voor een halfuur. Voeg in dit half uur de Bezoar toe. Nadat dit mengsel een half uur heeft afgekoeld, voeg men een halve liter Drakenbloed toe en roeit men 10 keer met en 10 keer tegen de klok in. De kleur moet helderrood worden. Voeg de maansteen in poedervorm toe, ongeveer 30 gram. Roer 7 keer met en 7 keer tegen de klok in. De kleur verandert van helder rood naar zwart en weer terug naar helderrood. Voeg als laatste het honingwater toe. Dit is meer om de toverdrank aangenamer te laten smaken voor de drinker. Zeef hierna de inhoud van de ketel. Hierbij verandert de kleur voor het laatste maal naar een diep roze kleur. Zodra het geheel is afgekoeld, kunt u het in glazen flesjes doen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen