20 augustus 2014




Geen vloek meer op Verweer tegen de Zwarte Kunsten.



Nicolas Charles Bourdoaux is sinds de zomer van 1998 ( na de Slag om Zweinstein) werkzaam op Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus.

“Het was best uniek om te zien hoe alle heksen en tovenaars naar Zweinstein vertrokken voor de wederopbouw. Toentertijd woonde ik nog in Frankrijk en ik zag dat alle leerlingen van Beauxbatons, waar ikzelf leraar was voor Bezweringen, vertrokken om Zweinstein te helpen.
Ik volgde hun voorbeeld en ik hielp overal waar ik kon helpen. Zweinstein was klaar voor het nieuwe schooljaar maar ik wilde nog niet naar huis, ik wilde op Zweinstein blijven.”
Nicolas Bourdoaux is nu al 16 jaar werkzaam als docent voor Verweer tegen de Zwarte Kunsten. " Ik hoorde inderdaad dat er een vloek lag op deze baan maar ik wilde het graag proberen en zie hier! Ik leef nog! Haha!” Leerlingen van Zweinstein vinden het fijn om eindelijk een vaste leraar te hebben voor Verweer tegen de Zwarte Kunsten. “ Zijn lessen zijn niet echt 100 procent serieus en er zijn genoeg praktijklessen waar ik altijd naar uitkijk!”- Aldus een leerling van Zweinstein. “ Ik vind dat de theorie wel voldoet in de boeken maar praktijklessen houden de leerlingen geïnteresseerd voor het vak. In de praktijk leert men veel meer dan alleen de theorie en daar houd ik me aan, al krijg ik mevrouw Omber van het Toverkunstministerie steeds op mijn dak.” In de Profeet van vorige week dinsdag stond dat Verweer tegen de Zwarte kunsten zou afgeschaft worden omdat het niet nodig meer zou zijn. De onderhandelingen zijn nog steeds gaande. “ Mevrouw Anderling, schoolhoofd van Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Poces, en ik zijn het erover eens dat het vak niet mag worden afgeschaft. Er lopen nog steeds duistere tovenaars en duistere wezens rond. Je moet jezelf kunnen verweren tegen de Zwarte kunsten, al is het maar een klein beetje.” Het nieuwe schooljaar gaat beginnen, kijkt u er al naar uit? “ Natuurlijk! Ik wil graag de nieuwe gezichten zien wanneer ik een slang loslaat in het klaslokaal. Hoewel ik nog wat moet verzinnen voor mijn andere leerlingen, gaat het gegarandeerd weer een fantastisch jaar worden!” Het gehele interview kunt u lezen op pagina 6 van deze Profeet.






Ginevra Wemel nieuwe vlieglerares op Zweinstein?

Na een daverende carrière als hoofdaanvoerder van de Holyhead Harpies is mevrouw Wemel senior zwerkbal correspondente van de Profeet. Nu gaan de geruchten dat ze vlieglessen gaat geven op Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Wil ze haar jeugd herbeleven in het school zwerkbal? Tot nu toe heeft ze alleen gereageerd met: “Alles is mogelijk.” – Aldus Ginvra Wemel, senior zwerkbal correspondente van de Profeet. Lees haar complete verslag van de zwerkbal wereldcup op pagina 12.





Tovertweeling Topfopshop
Voor al je topgrappen, verliefdheden en irriterende leraren ben je aan het goede adres. Van Spijbelsmuldozen, Hangoren, Zelf spellende ganzenveren tot aan Wemels Wonderbaarlijke Pyropakketten! Sinds 1995 de beste in het verdrijven van bepaalde leraren. Artikelen kunnen besteld worden via postuil of in de Tovertweeling Topfopshop aan de Wegisweg 93

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen