Foto bij De rijken

Dit is de kaart van het Grote Eiland en de omliggende rijken.

Eigenlijk moet je dit niet echt lezen, het is enkel bedoelt om je wat wegwijs te maken in deze wereld.
Ik ga de rijken kort overlopen en de belangrijkste dingen erover vertellen. Ik hoop dat de afbeelding groot genoeg is...

Het Mensenrijk
In dit rijk vind de samenkomst plaats. In het zuid- westen van het eiland dat in het noord- oosten ligt, is er een poort dat het Mensenrijk met het Grote Eiland verbind. Voor de rest is het klimaat in het Mensenrijk aangenaam en groen. In het midden van het eiland ligt het Mensenpaleis, het enige gebouw op het eiland. Ook is er ergens op dat eiland een poort naar de andere wereld die iedereen de Aarde noemt, maar pas veel later in de geschiedenis wordt die poort belangrijk. Ik ga er niet over schrijven in dit verhaal, misschien wel in een ander...
De koning heet Oregan en de kroonprinses heet Nina.

Het Feeënrijk
In dit rijk staat de poort die het Mensenrijk met het Grote eiland verbind. De feeën zijn een vrolijk en hartelijk volkje. Hun paleis zijn eigenlijk allemaal hutjes in een eeuwenoude boom, waar ook de poort staat. De rest van de feeën wonen ofwel in bloemen of in andere bomen. Als je het Feeënrijk betreed, wordt je automatisch door hun magie verkleind tot hun formaat.
Al eeuwen lang zijn de feeën bevriend met de mensen en mogen soms in hun wereld komen, de Aarde.

Het Drakenrijk
Onder het Feeënrijk ligt het Drakenrijk. Het landschap is er verdord en doods door de draken die het vernielden. Er is enkel een hoge berg waarop de koningstroon staat. Hier en daar zijn er soms nog kleine stukjes bos te vinden, maar voor de rest in het verdord. De grote aantal draken die er ooit woonden, zijn nu verminderd tot nog maar twee. Deze twee draken zijn de koningsdraak en de soldaatdraak die naar de vereniging ging.

Het Centaurenrijk
Ten zuiden van het Grote eiland ligt dit rijk. Centauren staan er om bekend dat ze vaak nimfen ontvoeren, ook al ligt hun rijk niet meteen naast de hunne. Hun paleis bestaat uit twee verdiepingen. Het land heeft af en toe een woud of bos, maar bestaat voor het grootste deel uit gras. In de zomer zijn er soms regelrechte slangenplagen, maar die weten ze te verweren.

Het Rijk der Sprekende Paarden
Naast het Centaurenrijk ligt dit rijk. Het bestaat ook voornamelijk uit gras en bossen. Sprekende Paarden zijn heel wijs en boven alles vredelievend.

Het Dwergenrijk
Dit rijk is net als het drakenrijk doods, maar wel met een bijzonder zwart gesteente. Ook komen hier meer bergen voor, maar af en toe ook wel een heel klein groepje bomen. Uit het zwarte gesteente is het Dwergenpaleis opgebouwd. Dwergen zou je als klein en heel koppig kunnen omschrijven, maar ze zijn ook geweldige smeden.

Het Nimfenrijk
Ten noord-westen van het Grote eiland ligt het Nimfenrijk. Alle soorten nimfen leven hier, dus is het land rijk aan meren, bossen en open plekken voor luchtnimfen. Hun rijk is beschermd door een magische koepel, maar toch weten de centauren er altijd doorheen te glippen. De nimfen verkiezen schoonheid boven alles en kunnen soms heel ijdel zijn, maar qua magie doen ze er niet veel meer onder dan de feeën. Na de feeën zijn zij de beste magiërs.

Het Elfenrijk
Dit rijk ligt tussen het Nimfenrijk en het Feeënrijk. Dit rijk is praktisch helemaal overwoekert door bossen en wouden. In het midden staat een oeroude boom die tevens het paleis is van de elfen. Na de Grote Oorlog waren de elfen bijna uitgeroeid, maar nu beginnen ze langzaam terug op te bouwen. Een nieuwe oorlog zouden ze echter niet overleven...

Het Zeemeerminnen-mannenrijk
Ver onder het Mensenrijk en schuin van het Grote eiland ligt dit rijk. Het bevindt zich onder water en is de thuisbasis van alle goede zeewezens. Ook in dit rijk staat een groot paleis met bolvormige koepels. Dit rijk was niet betrokken tot de Grote Oorlog, maar toch sturen ze voor alle zekerheid een afgezante om de eventuele komende oorlog te verhinderen.

Coconland/ Gandraon
Dit land is een mysterie. Niemand heeft het ooit kunnen bereiken omdat de zee er rond heel verraderlijk is. Vroeger kwam hier een bepaalde soort draak om van slang te transformeren tot draak, maar niemand heeft nog ooit van deze soort gehoord sinds de Grote Oorlog.

Het Onbekende
Dit landje ligt centraal in het Grote eiland. Niemand is er ooit levend van teruggekeerd. Een woud omringd het land als een gordijn en er liggen vreemde poelen. Middenin dit landje staat een grote boom met daarin een hutje. Vreemd genoeg komt ook van dit landje een vertegenwoordiger, ook omdat men dacht dat dat land verlaten was.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen