Foto bij Hs 60 - Ne Commence Jamais une Relation avec une Elève

(door Sasha)
's Ochtends zitten we bibberend in de grote eetzaal te ontbijten. Het is hier ongelofelijk koud. De leerlingen van deze school lijken echter niks op te merken. Inge zit naast me. Rechtover mij zitten Rein en Silke en Britney en Nils zitten daarnaast. Aan mijn andere kant zit Shailene met een zuur gezicht. Logan zit aan de lerarentafel. "Zagen jullie gisteren ook een gestalte in de tuin?", vraag ik. De anderen kijken me verbaasd aan en schudden hun hoofd. "Ik hoorde vannacht wel steeds van die enge geluiden", zucht Silke ,"Ik heb écht niet goed geslapen!" "Ik ook niet", antwoordt Inge ,"Dit volledige gebouw bezorgt me de kriebels." Ik knik instemmend. "En waarom is het hier zo koud?", vraagt Nils en hij smeert een broodje. Ik kijk naar buiten en zie hoe de regen nog steeds tegen de enorme ramen aan klettert. "En is die directeur bij jullie ook langs gekomen?", vraagt Britney. We knikken allemaal. "Ineens viel het licht uit, ik was doodsbang", geeft Silke toe. "Ik ook", zucht ik en ik neem een broodje uit de mand. "Losers", fluistert Shailene en ze kijkt ons duister aan. Ik probeer het te negeren. Daarom kijk ik vlug de andere kant uit. Ik zie Logan zitten en glimlach. Hij ziet dat ik naar hem kijk, glimlacht terug en zwaait even. Ik zwaai ook. Aan een andere tafel zie ik Julien zitten. Hij ziet mij ook en gaat recht staan. "Help, komt hij hierheen?", vraag ik luidop. De anderen lachen ,"Oeh, Sasha vindt iemand leuk." Ik kijk hen vreemd aan en lach dan ook, ach laat ze denken wat ze willen. "Hey", zegt Julien, wanneer hij naast me staat. "Hey", antwoord ik. "Do you wanna go to the gardin with me later on?", vraagt hij lief. "Yeah, sure", antwoord ik. Waarom ook niet? "Cool", zegt hij en hij loopt terug naar zijn tafel.
"Sasha heeft een date, Sasha heeft een date", zegt Silke lachend en ik geef haar lachend een stomp.
"Sasha een date met hem?", vraagt Shailene ,"Ik denk niet dat hij haar type is, veel te jong!" Ik kijk haar verbaasd aan. Ineens lijkt het hier nog kouder. Weet ze over mijn relatie met Logan? En hoe is ze dat te weten gekomen. Even lijkt de tijd stil te staan. Dan vraagt Britney: "Dus, wat is ons eerste vak vandaag?"

(door Logan)
Het is middagpauze en ik ga op zoek naar Sasha. Sinds we hier zijn, lijkt alsof ze veel minder met me praat, en wat is dat gedoe met die Julien? Vindt ze hem leuk? Hij haar duidelijk wel. Verschrikkelijk dat ik daar niet op kan reageren. Maar ik mag haar geluk niet afnemen. Een relatie met mij zal altijd lastig blijven voor haar, ze verdient veel beter. Ze verdient een relatie waarbij ze niet stiekem hoeft te doen, een relatie waarbij ze blij en gelukkig kan zijn, zonder al de moeilijkheden. En als die Julien haar dat kan geven, zal ik het moeten aanvaarden. Haar geluk gaat voor. Plots zie ik haar staan met Inge, Silke en Britney. Ik blijf op een afstandje staan. Misschien wil ze niet met me praten, misschien wil ze niet bij me zijn. Ik zou het haar niet kwalijk nemen ook. Ze ziet me en glimlacht. Ik zie hoe ze iets tegen de anderen zegt en naar me toe komt. "Hey", zeg ik. "Hey", antwoordt ze ,"Kunnen we ergens heen gaan waar we alleen zijn?"
Ik knik en leid haar naar een klein lokaaltje waar nooit iemand komt. Ze geeft me een kus en begint dan te praten ,"Ik denk dat Shailene weet over ons."
Ik schrik ,"Wat?" "Ze gaf vanmorgen zo'n vreemde opmerking, over dat ik op oudere mannen zou vallen of zo..." Ik kijk bedenkelijk ,"Hoe zou ze het te weten gekomen zijn?" Ze schudt haar hoofd ,"Ik heb geen idee."
Nu is het mijn beurt om wat te zeggen ,"Ik wou vanavond bij je zijn, maar dat gaat niet lukken, ik heb een lerarenvergadering. In het Frans. Ugh, wens me maar geluk." Ze grijnst ,"Veel succes." "Ben je teleurgesteld?", vraag ik voorzichtig ,"Ik had je beloofd om veel tijd met je door te brengen hier..."
"Ach, morgen beter, ik ging vanavond toch al met Julien wandelen." Het voelt alsof iemand me een stomp in mijn maag verkoopt. Julien alweer.
Ze lacht, wanneer ze mijn gezicht ziet ,"Hij is gewoon een vriend. Ik vind het leuk dat hij net zoals ik van magie houdt en ook in Amerika heeft gewoond, dat is alles. Je weet toch dat je de enige bent voor mij?" Ik krijg een glimlach op mijn gezicht. Ze glimlacht ook.

(door Logan)
Na het avondeten, dat nergens naar smaakte, ga ik naar mijn kamer om me om te kleden voor de vergadering. Op de gang hoor ik ineens een vreemd geluid, maar ik blijf doorlopen. Ik weet intussen hoe vreemd dit gebouw is. Er is altijd wel een of ander geluid, of licht. Ineens krijg ik een bericht. Ik neem mijn telefoon en zie dat het van Sasha is: 'Veel succes op je vergadering! You can do this! Ly xx S' Ik glimlach. Alles lijkt weer goed tussen ons.

Even later zit ik op de vergadering. Alles verloopt vlot en ik probeer zoveel mogelijk te doen alsof ik meeluister. We hebben allemaal wel al wat wijn gedronken, maar sommige van de leraren lijken nu al helemaal dronken te zijn.
"Hahaha, tu te rappelles que tu avais une relation avec Juliette?", vraagt die ene vrouw lachend aan een tamelijk jonge man, die ik als de sportleraar herken.
"Hahaha, oui, oui, ça était une bonne temps!", antwoordt de man. Wacht, wat? Had die sportleraar een relatie met die blonde leerlinge? Ik kijk om me heen of de directeur dat heeft gehoord, maar die lijkt ineens verdwenen.
"Tu avais une relation avec une élève et tu n'es pas en prison?", vraag ik nu. Dan is er misschien nog hoop voor Sasha en mij.
"Non, mais j'étais un travaux d'intérêt général." Een taakstraf begrijp ik.
"Cette relation était très super, mais à un moment, je me réalis ce que elle avait just 14 ans, et moi, j'avais 24. Elle ne pouvait pas être joyeuse avec moi. Une relation comme ça ne peut pas marcher. Tout le monde sait cela. Ne commence jamais une relation avec une élève, parce que tu sera désappointé, je le promets!"
Die woorden raken me. Begin nooit een relatie met een studente want je zal teleurgesteld zijn. Misschien heeft hij wel gelijk. Misschien moet ik Sasha laten gaan. Als ze een kans heeft om gelukkig te worden, zal dat niet met mij zijn, diep vanbinnen weet ik dat. Ze heeft nu Julien, en misschien kan hij haar het geluk geven waar ik niet voor kan zorgen. Ik neem nog een slokje van mijn wijn.

Reageer (2)

  • GossipGirl21

    Super mooi geschreven ze

    6 jaar geleden
  • certified_cloud

    Ik hoop echt dat ze met Julien krijgt! Hij is leukk!! Snel verderrr xx

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen