Foto bij Hs 63 - Een lang verhaal...

(door Inge)
"Dusss, hoe zit het met jou en Julien?", vraag ik aan Sasha. We liggen op onze bedden op ns kamer. De elektriciteit valt binnen twee uur pas uit, dus we hebben nog even tijd, straks gaan we ook nog Skypen met Lynn en Leslie en de anderen. "Er is niks tussen ons", zegt Sasha en ze slaat een magazine open. "Ik zag jullie anders wel in elkaars armen liggen vandaag", lach ik. Op de trektocht van daarnet ging ik even met Silke, Britney en Nils kijken wat er achter die ene heuvel lag, en toen we terugkwamen, zagen we Sasha en Julien samen op een boomstronk zitten.
"We lagen niet in elkaars armen, hij was me aan het troosten", zegt Sasha. "Troosten?", vraag ik verbaasd ,"Wat was er dan?"
Ze antwoordt niet en slaat de bladzijde om. Even krijg ik een zuur gevoel in mijn mond.
"Ok, Sasha, geen geheimen meer, daarvan zijn er hier al genoeg, één daarvan kostte me bijna mijn leven", zeg ik. Ze kijkt naar me op ,"Het spijt me. Ik wil je dit wel vertellen, maar je mag het aan niemand doorzeggen, beloofd?" Ze gaat rechtop zitten. Ik knik.
"Kijk me please niet raar aan, wanneer ik dit verteld heb", mompelt ze. Ik ben nu wel benieuwd naar wat ze gaat vertellen. Waar kan dit over gaan?
Ze zucht even ,"Ok dan, ik had een relatie met meneer Compton."
"Wat?", schreeuw ik verbaasd, dit had ik nu dus echt niet zien aankomen. "Hoelang? Wanneer? Is het nu over? Was het serieus? Waarom heb ik dat nooit gemerkt?"
Ze haalt haar schouders op ,"Ik ontmoette hem op de gang, enkele dagen voordat hij werd geïntroduceerd als onze nieuwe magieleraar. We hadden een gesprek over magie en mijn nonkel, die ik zo hard mis. Het voelde simpelweg goed en juist, snap je? En toen werd Logan ineens meneer Compton en ik probeerde niet te voelen wat ik voelde, maar het lukte me niet hem uit mijn hoofd te zetten. Ik kon zo goed met hem praten. Hij was de enige die me begreep. En toen stelde ik de toneelclub voor en hij was akkoord en toen begonnen we dat samen te regelen, en we praatten steeds vaker en op een bepaald moment kuste ik hem."
"Echt?", vraag ik ,"Wauw, hoe reageerde hij toen?" "Ik heb hem de kans niet gegeven te reageren, ik trok me direct terug en liep weg en toen ik bijna bij de deur was, riep hij mijn naam." Ik kijk haar afwachtend aan. Ze zwijgt. "En toen?", dring ik aan.
Ze zucht ,"Toen bleef ik stilstaan en hij kwam naar me toe en zoende me." Ik kijk haar aan , "En toen kregen jullie wat?"
"Ja, ondanks dat ik wist hoe verkeerd het was, wist ik tegelijk hoe juist het was, snap je wat ik bedoel?" Ik knik. En ik meen het.
"We zagen elkaar in zijn kantoortje en vlak voor en na de repetities van de toneelclub. Het was zo mooi."
"Dus dat was aan de hand toen wij elkaar ontmoetten terwijl meneer Compton me bijles gaf, daarom deed je zo vreemd", stel ik vast.
Ze knikt ,"Ik was kwaad op hem omdat ik dacht dat hij mij meer punten had gegeven dan Lynn voor een test, waarbij we hetzelfde verkeerd hadden, maar daar bleek een heel verhaal achter te zitten. Ik was zo gelukkig. Ik heb hem ook zo ongeveer gedwongen om me mee te nemen naar hier, omdat ik bij hem wilde zijn."
"Dus wat veranderde?", vraag ik verbaasd. Sasha haalt haar schouders op ,"Wist ik dat maar. Gisteren was hij nog zo lief en vandaag deed hij zo vreemd, eerst negeerde hij me en toen stak hij een hele tirade af over dat deze relatie nooit kan werken en dat hij wil dat ik gelukkig word zonder hem of zoiets. Toen werd ik kwaad en liep weg. Julien ving me toen op."
"Weet hij wat er aan de hand was?", vraag ik. Ze schudt haar hoofd ,"Enkel dat een of andere jongen mijn hart heeft gebroken."
Ik knik bedenkelijk ,"En wat wil je nu dat er gebeurt?" Ze zucht ,"Ik wil dat alles weer als vroeger wordt, maar het voelt niet alsof dat gaat gebeuren. Ik hoop gewoon dat hij inziet dat hij de enige is die me gelukkig kan maken." Ik knik opnieuw.
"Vind je me raar nu?", vraagt ze nerveus. "Nee, natuurlijk niet, gekkie", lach ik ,"Jij bent toch gewoon verliefd geworden, wat is daar raar aan?" Ze glimlacht.
Mijn Skype springt open. Lynn Taylor belt je. Ik neem op en staar naar de gezichten van Leslie, Lynn, Sammantha en Chanyeol, die ons lachend aankijken.
"Heeey, guys!", schreeuwt Lynn uit ,"Nog nieuws?"
Ik knik ,"Ja, we volgden Shailene vanmorgen en ze ontmoette drie mensen: Sven, Léonie en Juliette. Denk je dat ThisIsJustMe iemand van hen kan zijn?"
"Hee, ik denk plots aan iets", zegt Sasha ,"Julien vertelde me dat hij nog in Amerika had gewoond. Aangezien Juliette zijn zus is, woonde zij daar ook. Denk je dat het mogelijk is dat Shailene en zij elkaar al van toen kennen?"
Ik denk even na ,"Heeft hij niet gezegd waar in Amerika? Amerika is heel groot, die kans is tamelijk klein."
"Ik weet het", antwoordt ze ,"Maar het is mogelijk..."

Reageer (2)

  • GossipGirl21

    Yeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaah

    6 jaar geleden
  • certified_cloud

    Ik vind het tof dat ze het verteld heeft aan Inge!
    ik was echt super blij toen ik een mailtje kreeg dat je weer geschreven had, ik ben dol op dit verhaal!!
    snel verderrrrr xx

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen