Foto bij Hs 82 - Slaapfeestje

(Door Inge)
Ik lig op mijn rug op Silkes bed. We houden een soort girls-sleepover. Het is zaterdagavond en veel leerlingen zijn naar een of ander feest van een laatstejaars. Wij kennen dat meisje allemaal niet dus we hebben besloten eens iets met enkele vriendinnen te doen. Zonder jongens. Lynn, Silke, Britney, Sasha, Mylène en Rosanne zijn hier ook.
"Het was zo lang geleden dat we zoiets hadden gedaan. Ik heb het gemist", zegt Britney en ze glimlacht.
"Ja we zijn veel te veel met jongens bezig", lacht Silke ,"We zouden meer vriendinnentijd moeten houden."
Ik glimlach en ga rechtop zitten, "Om terug zoals vroeger te doen, waarom geen thee drinken?" De andere meisjes reageren enthousiast.
"Kom, wij gaan thee zetten", roept Mylène uit en ze trekt Rosanne met haar mee. We lachen. Even later zitten we allemaal met een kopje thee in een cirkel op de grond.
"Even een applausje voor Sasha", zegt Lynn ineens ,"Zij kwam aan met het idee van het toneel en volgende week is de première. Je hebt echt iets kunnen bereiken, Sas!" Sasha bloost en we beginnen te applaudisseren en lachen.
"Wat denken jullie van Shailenes nieuwe houding?", vraag ik. Sinds Svens ongeluk doet ze opeens helemaal anders. Bijna aardig.
Silke haalt haar schouders op ,"Alles is beter dan hoe ze eerst deed. Rein doet ook zo anders de laatste tijd. Denken jullie dat hij... dat hij iemand anders heeft?"
"Natuurlijk niet!", schreeuwen de zusjes tegelijk uit ,"Hij is dol op jou."
"Wel, ik weet niet, hoor", mompelt Silke en ze drukt een kussen tegen zich aan.
"Tuurlijk wel", zegt Britney lief en ze slaat haar arm om Silke heen.
"Ander onderwerp", zeg ik ,"Ik heb Sven gisteren met Lynn nog eens bezocht. Het gaat echt al beter met hem. Hij mag zelfs naar Romeo en Julia komen!"
Rosanne zucht even ,"Wie denken jullie dat het gedaan heeft?"
Het wordt opeens stil.
"Niemand van ons inelk geval", zegt Lynn snel. "Het klinkt als iets wat Shailene zou doen", mompelt Sasha ,"Maar ze was zo aangedaan dat het me gewoon onmogelijk lijkt dat zij het heeft gedaan."
Het blijft weer even stil.
"Nog iemand thee?", vraagt Mylène dan.

Reageer (2)

  • GossipGirl21

    yeaaaaah slaapfeestje : )

    6 jaar geleden
  • certified_cloud

    Ik blijf bij mijn idee dat Rein het heeft gedaan, omdat hij werd gedwongen door Claire of Julliette. In ieder geval een leuk stukje! Snel verder xx

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen