Foto bij Goede oude, waardeloze voornemens.

Het leven is een feestje, mits je zelf de slingers ophangt.

En, wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar?' God, iedereen heeft deze confronterende vraag al wel eens gehad. Of het nou tijdens het kerstdiner was, waar je beschonken ooms en tantes uit medelijden vroegen of het nieuwe jaar jouw jaar van de liefde wordt. Of op één januari, wanneer je lever moest bijkomen van het eindeloze misbruik tijdens de feestdagen. Ieder jaar weer beloven we onszelf weer dingen, waarvan we heilig geloven dat we ze gaan nakomen, maar de realiteit is anders.

Wanneer een goede vriendin van mij zegt dat ze dit jaar écht naar de sportschool gaat, meent ze dat ook echt. Ze gaat naar de sportschool. Welgeteld twee keer. Jammerend stuurt ze me dan berichtjes dat de spierpijn haar echt te veel wordt en verschuift het sporten naar februari. Goed, iedereen is natuurlijk niet zoals zij, maar velen schatten het wel te makkelijk in. Je zult mij namelijk nooit horen roepen dat mijn goede voornemen is om af te vallen en een strak lichaam te krijgen bijvoorbeeld. Waarom niet? Omdat ik zelf wel besluit wanneer ik er klaar voor ben om me te bevrijden van mijn wapperende dijen en mijn knuffelbuikje.

Voordat je dan ook je goede voornemens tegen iedereen en zijn huisdier vertelt, bedenk dan eerst wel of je er überhaupt wel tijd voor hebt. Ben je van plan om minimaal vijfduizend woorden per maand toe te voegen aan je verhaal, maar zit je in je examenjaar? Stel het uit! Bespaar jezelf de teleurstelling!

Probeer als goed voornemen dan eens 'niksen' te nemen. Als in luieren. Als in compleet relaxen zonder die verdomde social media. Lees een boek, knuffel je huisdier en neem tijd voor jezelf. Oké, als je van hardlopen houdt om zes uur in de morgen, moet je dat zeker doen, maar als je liever in je bedje blijft liggen, moet je dat vooral doen. Doe waar je gelukkig van wordt, zonder jezelf constant dingen te blijven beloven waar je eigenlijk toch niets aan hebt.

2016 is jouw jaar!


Elk jaar is jouw jaar zolang je leeft!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen