Foto bij Are you worthy?

Heksen en tovenaars van deze eeuw. Natuurlijk bent u bekend met de vier houses van Hogwarts school of Witchcraft and Wizardry. Zoniet, ik zal u even een snelcursus geven. Meer dan duizend jaar geleden, werd deze school opgericht door de vier stichters. Rowena Ravenclaw, Helga Hufflepuff, Godric Gryffindor en als laatste, maar niet de minste, Salazar Slytherin. Elke stichter had zo zijn eigen ideeën over hoe de school moest worden ingedeeld, waarbij de vier houses ontstonden.

Wij gaan het hebben over de laatste stichter, met diens afdeling. Slytherin. Ik heb al met een aantal mensen van u gesproken, waarbij het mij ten spijte opviel, dat veel van jullie niet zo'n hoog petje ophadden van Salazar.
''Daar komen alle slechte tovenaars vandaan.'' ''Dat is toch de afdeling van de death eaters?'' Ik wil graag deze misverstanden meteen uit de wereld helpen. Salazar verwachtte het beste van zijn leerlingen. Als je niet je best deed, was je het huis ook niet waardig. Ambitie. Je moest de ambitie hebben om grootste dingen te doen. De beste stokkenmaker van het land, de snelste bezem ontwerpen, dat doe je niet, zonder een beetje ambitie. En ook mensen met wensen om groot te worden in de zwarte magie, zijn groots. Vreselijk, maar groots. Bovendien, een zekere lak aan de regels, dat maakt alles alleen maar interessanter. Niet? Nooit willen weten hoe Hogwarts er 's nachts uitziet? Dat zie je echt niet alleen maar bij dat suffe Gryffindor. Nee, daarvoor moet je dieper.

Ben jij goed genoeg om bij deze afdeling toegelaten te worden? Kom er maar achter.

http://www.quizlet.nl/quiz/413773/slytherins-house-pride/]Toelatingstest van Slytherin



©ProngsPotter

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen