Alle Slytherins zijn slecht. Alleen maar Death Eaters, alleen maar geïnteresseerd in de zwarte magie. Ik zou nooit inSlytherin willen zitten. Ze zijn racistisch tegenover mudbloods. Het zijn pestkoppen van het allerergste soort.
Dit zijn zinnen die ik hoor als ik trots vertel dat ik een Slytherin ben. Ja, het zou kunnen kloppen dat een groot deel van slechte tovenaars uit Slytherin kwam, maar dit is wel heel erg overdreven. Maakt het je direct slecht als je in Slytherin zit?
Er zijn heel veel quizen gemaakt over welke afdeling je hoort. Maar de meeste hebben één ding gemeen. Je pakt bij elke vraag direct uit welke tot welke afdeling leidt. En vaak zijn alle arrogante of slechte, die van Slytherin.

Ben je ooit bevriend geweest met een Slytherin? Want ik ben dat en mijn vrienden uit Slytherin zijn te gek. Ze doen soms dingen die je niet durft, moedigen je aan om het ook te doen. Ze zoeken de grenzen op, gaan tot de limiet. Ze komen voor je op, hoe het ook zij. Met een paar goede vervloekingen bij de hand, en een scherpe tong, zullen zij altijd aan je zijde staan. De vrienden van Slyhterin die ik ken, zijn stoer, slim geweldig. Ze zijn de beste vrienden die ik me kan wensen, lief en betrouwbaar. Ik vertrouw ze dan ook mijn leven toe, want ik ken ze door en door. En daarom weet ik ook dat ik ze nooit als vijand zou willen. Ze zijn dan, maar alleen dan, geniepig en sluw. Denken elke stap goed door. En denken vooruit. En zo winnen ze.
Ravenclaw is de afdeling voor de meest geleerde mensen, maar in Slytherin zijn ze ook niet misplaatst. Bij Slytherin draait het om ambitie. Zonder ambitie kom je helemaal nergens. En, ja. Ook de tovenaars die de Dark Lord willen worden, of de machtigste tovenaar van alle tijden, komen bij Slytherin. En hé, wij zijn daar ook niet blij mee hoor! Met die Voldemort die zo nodig de hele wereld moest overnemen en de goede naam van onze afdeling heeft besmeurd. Daar hebben wij niet voor gekozen! En hij kwam al helemaal niet vanwege zijn duistere aard bij ons, maar vanwege zijn ambitie. En, hoewel het aan ambitie bij hem niet ontbreekt, is hij geen waardig Slytherin. Mijn vrienden, ja, Die wel.

Dat zijn echte Slytherins. Ze zijn geweldige vrienden en zullen voor je door het vuur gaan. Als je een Slytherin als vijand maakt, heb je een probleem. Maar dat maakt ons niet slecht. Ik kan vol trots zeggen. I am a Slytherin.



©Robind19

Reageer (1)

  • ChiIdhood

    Indd! Helemaal waar leuk stuk!

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen