Dit is het officiële eerste deel van onze fanfic, veel leesplezier!

Groetjes Belle

Belle's pov

Ik lag te dromen in mijn bed toen ik wakker werd van een luid gemiauw naast me, ik deed mijn ogen open en keek recht in de ogen van mijn kat, Jackie, "Moet dat nou echt om deze tijd?" mompelde ik slaperig toen ik op mijn wekker zag dat het nog maar 4 uur was. Ik aaide zijn kopje en legde hem op mijn voeteneinde.

Toen ik opstond had mijn beste vriendin Hermione haar kleren al aan, "schiet nou op!" foeterde ze, ik stapte moeizaam uit mijn bed en liep naar de badkamer. Ik denk terug aan het moment dat ik in Griffoendor kwam, dat is nu 3 jaar geleden. Sinds die tijd hem ik veel vrienden gemaakt, waaronder mijn 3 beste vrienden; Harry Potter, Ron Weasley en Hermione Granger, Ja, ik ben vrienden met de enige echte Harry Potter, The boy who lived, De uitverkorene, en Ron, met hem kun je altijd lachen, en Hermione, het slimste meisje van de klas, ze is mijn beste vrienden en we delen alles met elkaar.

Toen ik mijn kleren aan had gedaan liep ik samen met Hermione naar de leerlingenkamer waar Harry en Ron al op ons wachten, samen gingen we door het portretgat naar de eetzaal waar alle vier tafels van de afdelingen al vol met eten stonden, we gingen zitten en begonnen met eten. "Straks weer Verzorging van fabeldieren van Hagrid" zei Ron "Hopelijk heeft hij dit keer een beetje een ongevaarlijk dier..." zei Hermione, "Achja, je kent Hagrid, hij vind bijna elk dier ongevaarlijk" zei ik.

Na het eten gingen we op weg naar Hagrids huisje, waar we Verzorging van fabeldieren hadden, Hagrid stond al op de klas te wachten. Toen iedereen er was zei Hagrid "Goedemorgen iedereen, vandaag gaan we een heel speciaal dier bekijken, volg mij maar" hij liep richting het Verboden bos waardoor een paar leerlingen zoals Parvati Patil en Belinde Broom elkaar een beetje angstig aankeken, "Nou kom dan!" riep Hagrid en langzaam schuivelde de klas in de richting van het Verboden bos.

Hagrid nam ons mee naar een open plek in het bos waar een dier stond te wachten, het leek een beetje op een paard maar met vleugels en een kop van een Adelaar. Toen iedereen in de open plek stond zei Hagrid "Dit is een Hippogrief, ik denk dat de meesten van jullie nog niet weten wat voor dier dit is, en daarom ga ik er wat over vertellen, deze Hippogrief heet Scheurbek, en het is een mannetje, iets wat je moet weten over Hippogrieven is dat je ze niet boos moet maken en altijd met respect moet behandelen, het zijn erg trotse dieren en als je ze beledigt kan dat je duur komen te staan, is er iemand die al iets weet over Hippogrieven?' Meteen schoot Hermione's vinger omhoog, zoals gewoonlijk, "Hippogrieven zijn vleeseters en kunnen getemd worden, maar alleen door experts" zei ze. "Dat klopt helemaal Hermione" zei Hagrid "Tien punten voor Griffoendor" Hermione en ik gaven elkaar een high five en keken daarna weer naar Hagrid en Scheurbek, "Dus, is er iemand die hem wil aaien?" zei Hagrid, bijna de hele klas deed geschokken een stapje achteruit, "Harry, jij misschien?" vroeg Hagrid "Uhmm...oké..." zei Harry twijfelend, langzaam liep hij naar de Hippogrief toe, "Goedzo, loop langzaam naar hem toen en als je ongeveer drie meter voor hem staat moet je een buiging maken, zo laat je hem weten dat je hem respecteerd, pas als hij een buiging terug maakt kan je dichterbij komen en hem aanraken" zei Hagrid, Harry liep nog een stukje naar voren en maakte toen een buiging, eerst keek Scheurbek Harry raar aan, maar maakte toen toch een buiging terug, langzaam schuivelde Harry dichter naar de Hippogrief toe, en toen hij net dichtbij genoeg was, stak hij zijn hand uit naar de Hippogrief en raakte zacht zijn nek aan en de Hippogrief leek het fijn te vinden. "Goedzo Harry! nu ben je vast wel klaar om op hem te rijden" riep Hagrid opgewonden, "Wat?!" zei Harry protesterend, maar toen had Hagrid hem al op Scheurbek's rug getild en galoppeerde hij met Harry op zijn rug weg. Hermione, Ron en ik keken elkaar ontzet aan.

Een tijdje later kwam de Hippogrief, met Harry nog op zijn rug weer terug. Tot onze verbazing zag Harry er heel vrolijk in plaats van bang uit en hij kwam lachend naar ons toe lopen. Op dat moment kwam Draco Malfoy, een jongen van Zwadderich, de zoon van Lucius Malfoy een ex-dooddoener en de aardsvijand van Harry, naar de Hippogrief toe lopen en zei "Nou dat stelt dus echt niks voor, dat kan iedereen" en hij ging vlak voor Scheurbek staan, die schrok en hij begon te stijgeren, waardoor Draco schrok, maar de Hippogrief landde zijn hoef op de arm van Draco waardoor die viel en kreunend op de grond lag. Iedereen schrok en Hagrid keek geschokt naar Draco die op de grond lag met een bloedende arm. "Hij moet naar Madame Plijster!" riep ik snel toen Hagrid niets deed, ik mocht die Draco Malfoy dan wel een vervelend rotjoch vinden, zijn arm zag er niet bepaald goed uit. Hagrid tilde hem op en droeg hem naar Zweinstein terwijl hij riep "De les is afgelopen!" De klas liep weer naar school terwijl Draco's vrienden uit Zwadderich grinnikend zeiden "Nou die grote faal van een Hagrid word meteen ontslagen" Terwijl Hermione, Harry, Ron en ik een boze blik op hen wierpen.


Laat me weten wat je van deel 1 vond!

Reageer (3)

  • _Orphan_

    Leuk!

    7 jaar geleden
  • LittleLet

    Leuk idee, maar ik merk een paar zinsbouw en spellingsfoutjes. Misschien een idee om een beta aan te vragen?

    8 jaar geleden
  • Histoire

    Ik ben benieuwd wanneer ze erachter komen dat ze zus van elkaar zijn!

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen