Deel 9 van onze story c:

Belle's Pov

Ik kon geen woord meer uitbrengen, daar lag Jo, op de grond in het Verboden Bos. We liepen naar haar toe en zagen dat er best wel veel bloed op haar hoofd zat, ik was geschrokken en had meteen al spijt maar toch vond ik dat ze het wel een beetje had uitgelokt, ik bedoel, ze had ook allemaal stenen om mij gegooid en dat was ook geen pretje. "We moeten een Professor vragen om hulp, anders gaat ze dood!" zei Hermione geschrokken. "Ja en dan voor altijd strafwerk moeten schrijven zeker!? Dacht het niet!" zei ik eigenwijs. "Ze heeft een punt..." zei Harry. "Wil je dat ze doodgaat dan?!" "Heb je geen spreuk daarvoor ofzo?" vroeg ik. "Ja, maar die is gevaarlijk, dat moet echt een docent doen hoor!". Toen kwam Professor Snape aanlopen, of eigenlijk was het meer rennen, "Wat doen jullie Griffindors hier? Jullie weten dat het hier verboden terrein is..." zei Snape. Maar toen zag hij Jo liggen, "Wie heeft dat gedaan!?" zei hij rustig maar je kon in zijn stem horen dat hij heel erg boos was. "Komen jullie maar eens mee..." zei Snape terwijl hij het slappe lichaam van Jo opgepakt had. "En als het mag 100 punten van Griffindor af! Er zal jullie veel te wachten staan... Reken daar maar op!"

We volgen Snape in stilte naar het kasteel, eenmaal aangekomen bracht hij ons naar Professor Anderling "Jullie wachten hier op Professor Anderling" zei hij. Na een tijdje kwam Anderling de kamer in, ze zag er geschokt uit. "Nou, leg maar eens uit wat er nu gebeurt is, en geen smoesjes!" zei ze. Ik begon, "We gingen met zijn vieren in het bos picknicken toen opeens zij eraan kwam en uit het niets ons begon uit te schelden, dus wij werden ook boos op haar en toen gooide ze opeens een lading stenen op mij!", "En jullie weten niet waarom ze boos op jullie was?" vroeg Professor Anderling, "Nou bij Verweer Tegen de Zwarte Kunsten hebben een beetje om haar gelachen... maar de hele klas deed dat!" zei Harry, "En wat gaf je de reden op een jampot naar haar hoofd te slingeren?", "Nou.. ze zei erg gemene dingen over Harry's vader..." zei ik zacht. "Dus dan gooi je maar een jampot naar haar hoofd? dat soort gedrag is echt onnaceptabel, Lestrange" zei Professor Anderling, "Weet ik..." mompelde ik "Maar zij gooide ook stenen op mij", "Dat klopt, daarom zullen jullie ook allebei gestraft worden"

"Bah, wat een *** straf" zeg ik boos als we naar de leerlingenkamer lopen. "Dit kan ze niet menen, een maand niet toveren?", `Nouja misschien was een jampot gooien ook niet zo´n goed idee..." mompelde Hermelien, "Ze gooide stenen op me!" riep ik uit. "Nou, gelukkig mag zij ook een maand niet meer toveren, en tijdens de lessen mag het wel dus misschien valt het toch wel mee" zei Ron. Toen we waren aangekomen bij het portret van de Dikke Dame keek ze ons vies aan en terwijl ze wat mompelde als; "Nou nou...hier zul je het hebben" liet ze ons binnen.

Toen we de kamer binnenkwamen stopte iedereen met praten en keek ons aan, niemand zei iets ze keken gewoon. Ik besloot er geen aandacht aan te besteden en gewoon te gaan zitten, we gingen bij de haard zitten en begonnen gewoon te praten, op dat moment begon ook de rest te praten, nou eigenlijk was het meer fluisteren, ze hadden het over ons en hoe we met Jo hadden gevochten...

Reageer (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen