Foto bij Hs 19: Kyky

Dit is de foto die Kyky vind.

Ik ben zo boos op Mem, hoe kan ze. Eerst zeuren over Xavier en dan net als Arrie mij in de steek laten. Wacht, ze laat me niet in de steek, ze wou al die tijd al terug naar Raimon, waarom denk ik de laatste tijd zo negatief over ze? Dan lijkt het alsof mijn mond uit zichzelf beweegt. "Xavier! Xavier!" roep ik. "Wat is er?" vraagt Xavier. "Mem is bij Raimon gebleven," antwoord ik. "Ik hoorde het al van Torch, misschien dat we haar terug moeten halen," zegt hij. "Nee, dat brengt toch alleen maar problemen," antwoord ik. Dan komt Torch langslopen, hij lijkt nogal verdrietig. "Wat is er met hem aan de hand?" vraag ik dus maar. Xavier haalt zijn schouders op om aan te geven dat hij het niet weet. "Maar een manier om achter te komen," zeg ik en ik ren achter Torch aan. "Hey, wat is er met jou aan de hand?" vraag ik als ik naast hem loop. "Grappig, toch?" krijg ik alleen maar terug. "Wat is er grappig?" vraag ik argwanend. "Dat ik Mem kennelijk meer mis dan jou," antwoord hij en hij loopt weg.

Het was wel waar, ik ben een hele slechte zus, ik mis Arrie ook niet, ik ben geen mens meer, ik ben ook een alïen maar dan niet zoals iedereen denkt maar omdat ik geen gevoelens heb. Dat is alles wat ik denk als ik naar mijn kamer loop, toch ben ik niet verdrietig. Ik loop eerst naar Mems bed om te kijken of ik nog iets vind. Het enige dat ik vind zijn flesjes Aquarius en snoep voorraden. Ik moet erom lachen en loop door naar Arries bed. Ik kijk in het nachtkastje en vind een foto van Raimon, deze moest genomen zijn voordat we werden... ontvoerd want Arrie, Mem en ik staan er op. Een traan valt uit mijn ooghoek op de foto, ik leg hem terug waar ik hem heb gevonden. Er wordt hard op de deur geklopt. "Wie is daar?" roep ik. "Xavier," krijg ik terug. Ik veeg snel de tranen van mijn wangen en uit mijn ooghoeken maar zie in een spiegel dat mijn ooghoeken rood zijn van het huilen. "Binnen," roep ik dus maar. Het is misschien maar gewoon het beste dat ik kan doen. "Wat is er?" vraagt Xavier direct. Ik laat de foto zien. "Ben jij daar nu ook al verdrietig door? Je wilt toch niet terug naar Raimon?" vraagt hij. Ik haal mijn schouders op. "Wat betekent het als je je schouders ophaalt?" vraagt Xavier weer. "Bij Raimon is Mem, bij Raimon Jr. High is Arrie, dat zijn twee redenen om daarnaartoe te gaan, maar daar tegenover staat dat ik hier heel veel vrienden heb en jou," antwoord ik zijn vraag. Ik weet het echt niet meer. Ik laat me neerploffen op het bed zodat ik op mijn rug lig. Xavier komt naast me liggen en pakt me vast, zo begin ik weer te huilen.

Ik ben in slaap gevallen en heb een nachtmerrie, het is eigenlijk nogal een rare nachtemerrie. Mem en Arrie rennen, ik weet niet waarvoor maar ze rennen in elk geval weg. Ik ren maar achter ze aan totdat ik achter me hoor: "Kyky, blijf alsjeblieft hier." Ik kijk achter me en zie Xavier staan met achter hem de rest van Genesis. "Kyky, kom nou. We hebben niet veel tijd!" roept Arrie dan. "Niet veel tijd waarvoor?" roep ik nog terug, maar ik krijg geen antwoord. Mem en Arrie kijken op en ik kijk ook op, Alius Academy is opeens achter Genesis opgedoemd. Ik kijk ernaar. "Mem, waarom ga je weg?" hoor ik dan weer een andere stem. Torch loopt Alius uit. Ik kijk naar Mem en Arrie die me smekend aankijken om mee te gaan. Ik wil naar ze toe lopen maar mijn voeten zitten opeens vast in de grond. "Help, Mem, Arrie, mijn voeten zitten vast!" wil ik schreeuwen maar het lukt niet. Dan begint Xavier te lachen. Hij pakt me vast en draagt me naar Alius Academy. Dan word ik weer wakker.

Ik word zwetend wakker. Xavier zit aan het voeteneinde van mijn bed en kijkt bezorgd naar me. "Had je een nachtmerrie?" vraagt hij. Ik knik. "Het ging over het stukje van Mem en Arrie, of niet soms?" vraagt hij. Ik bijt op mijn lip als ik knik. Hij heeft helemaal gelijk. "Ik wil naar ze toe," zeg ik dan zacht. "Ze komen snel genoeg hierheen," antwoord hij. "Hoe bedoel je?" vraag ik verward. "Ze weten nu dat het op Mount Fuji is en De Chaos is deels ontstaan om ze af te remmen, zodra ze hier zijn moeten we tegen ze spelen," antwoord hij. "Oké en daarna ben ik dus misschien weer terug bij Mem, daarna Arrie," zeg ik. "Alleen als ze winnen en je-je uiterste best gaat doen," zegt hij streng. "Natuurlijk, ik wil graag dat Mark en de rest zien hoe ver ik vooruit ben gegaan en ik wil Mem eindelijk eens laten zien dat ik beter ben in voetbal!" zeg ik strijdlustig. "Zo ken ik je weer, kom dan gaan we naar de eetzaal. Anders hebben we geen avondeten," zegt Xavier dan met een blik op de klok. Ik knik.

Als we bij de eetzaal aankomen zit al bijna iedereen. Ik vind nog een plekje aan de Genesis tafel en Xavier gaat aan het andere uiteinde zitten. De volgende keer zijn we weer op tijd. "Hey, Kyky. Ik dacht jou hier niet te zien, dat je depressief deed of zo vanwege je kleine zusjes," zegt Bellatrix. "Nee, ik blijf er positief over denken. We zien elkaar wel weer en ik weet zeker dat dat niet lang duurt," antwoord ik. "De Chaos speelt vandaag overnieuw tegen Raimon." Ik kijk op en zie Vader weglopen. Dan is Raimon dichterbij dan gedacht...

Reageer (1)

  • Duendes

    leukk! Torch heeft wel een beetje gelijk eigenlijk...

    Alleen een paar dingetjesss:
    *klop klop klop*

    het staat professioneler als je daar neerzet: er wordt op de deur geklopt. in plaats van dit.
    Alleen als hun winnen en

    zij. Alleen als zij winnen. hun is een bezittelijk voornaamwoord. Hun moeder, hun keuzes, hun leven. Alleen als zij hun wedstrijd winnen.
    En... Chaos speelde toch zonder toestemming van vader? Daarom onderbrak Xavier de wedstrijd ook!

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen