Vanwege gelijkspel vallen er drie mensen af



Welkom allemaal bij de bekendmaking van de cijfers van opdracht drie alweer! Ik heb een paar mededelingen:


      + Sorry, sorry, sorry als je bent afgevallen. Jullie waren allemaal zo goed :c
      + Niet getreurd, na deze editie komt er gewoon een volgende editie met een andere jury en misschien wel met een compleet andere smaak.
      + Voor wie wél door is: Gefeliciteerd, jij - of eigenlijk jouw personage - is een stapje dichterbij de overwinning! Maar loop niet op de zaken vooruit, misschien heb je nu wel het hoogste cijfer maar schiet het later weer omlaag.

Thank you for your consideration



Aderyn Cealie Dúfort

Verhaallijn (30): 28
Opdracht: Je hebt de opdracht goed uitgevoerd.
Klopt het verhaal: Het verhaal klopt met de andere inzendingen, en met het originele boek.
Originaliteit: Je hebt in verhaallijn en je ideeën goed nagedacht over de dingen die je kon doen met de opdracht. Je hebt niet alleen gedaan wat er van je gevraagd werd, maar er eveneens een originele draai aan gegeven. Goed gedaan!

Interpunctie & Spelling (20): 19
Je spelling is over het algemeen goed. Soms wat snelheidsfoutjes, maar door je schrijfstijl lees je daar makkelijk en vloeiend overheen. Je hebt 2,5 fouten gemaakt in de eerste tweeduizend, waar je cijfer hiervoor op gebaseerd is.

Zinsconstructie (5): 4
Je schrijft prettig leesbare zinnen, hoewel ze soms wat lang zijn waardoor het wat langdradig wordt. Om het verhaal wat vlotter te laten verlopen raad ik je aan om soms wat kortere zinnen er tussendoor te laten komen. Niet dat je dat nu niet doet, maar soms kom ik nog wel eens langere stukken tegen waardoor de lezer misschien wel wat mist van het verhaal.

Sfeer (10): 8
Door wat je op het begin doet, hoe Adey berekent op welk moment ze moet springen, vind ik een heel mooi stuk. Niet per sé diep, maar het weerspiegelt haar karakter goed. Ik vind het echt iets wat zij zou doen. Ik vond het wel een beetje onlogisch dat ze zich ineens bedacht en besloot Florian te vertellen dat ze van hem hield, maar je hebt het goed uitgelegd.

Lengte (5): 5
Meer dan twintig duizend.

Kwaliteit (10): 8
Door tabs te gebruiken, maar je jouw verhaal prettiger om te lezen. Ook je schrijfstijl en woordkeuze helpen hierbij. Je lay-out is goed, hoewel je het ook in "Justify" of "Uitvullen" kan zetten; dit wordt ook voorgeschreven voor manuscripten. Bij de Harland Verhalenwedstrijd moet je jouw inzending in manuscriptvorm opsturen, waarvoor ze een voorschriftenlijstje hebben gemaakt. Voor als je je verhaal nog wat wil perfectioneren. (De link geef ik je alleen omdat het al bijna perfect is ^^)

Totaalindruk (20): 17
Super verhaal; je beschrijft het goed en zet tijdvullers op de goede plekken neer. Ga zo door!

Cijfer: 89 punten dus een 8,9




Samuel Selem Onys

Verhaallijn (30): 28
Opdracht: Compleet
Klopt het verhaal: Het klopt inderdaad.
Originaliteit: Zeer goed; je gebruikt wat je "krijgt" en maakt er een mooi, kloppend verhaal van.

Interpunctie & Spelling (20): 18
Ik heb in de eerste 2K drie fouten gevonden, waarvan twee kleinere.

Zinsconstructie (5): 3,5
Over het algemeen maak je prettig leesbare zinnen, passend bij de sfeer van de scène, maar je mist soms wat komma's die je zinnen onoverzichtelijk maken en soms mist er ook een werkwoord.

Sfeer (10): 8
Je weet op de juiste momenten de juiste sfeer te creëren. Zo zal Samuel op de momenten dat hij aan iets naars denkt, niet ineens een sarcastische opmerking maken. Bovendien beschrijf je iets enkel op een sarcastische manier op het moment dat Samuel in zo'n bui zit. Dit maakt het sowieso al prettig(er) leesbaar.

Lengte (5): 4,5
Bíjna die 20K!

Kwaliteit (10): 8
Je verhaal heeft een goede, prettige lay-out en komt professioneel over. Om je verhaal nog wat prettiger leesbaar te maken kan je bijvoorbeeld tabs gebruiken (ik weet alleen niet of die in Google Docs werken. Ze werken sowieso in Word en op Quizlet is er de code {tab}). Plus, je maakt minder gebruik van alinea's wat voor een volle lap tekst zorgt.

Totaalindruk (20): 17
Sommige beschrijvingen zijn ietwat beknopt, maar dingen die er echt toe doen zijn precies lang genoeg beschreven. Ik zou wel wat meer willen weten over wat Samuel denkt over de andere tributen; hij is ten slotte een Beroeps.

Cijfer: 87 punten dus een 8,7




Parveen Barleum

Verhaallijn (30): 27
Opdracht: Je opdracht is compleet.
Klopt het verhaal: Het verhaal klopt met het originele boek en de andere deelnemers.
Originaliteit: Parveens persoonlijkheid is sowieso al origineel, maar je doet niet echt iets bijzonders met je opdracht. Probeer wat out of the box te denken, en niet gewoon simpel te volgen wat ik zeg.

Interpunctie & Spelling (20): 15,5
Tribuut hoeft niet met hoofdletter.
Twee (relatief gezien) grote fouten, en vijf kleinere.

Zinsconstructie (5): 3,5
Je zinnen zijn soms wat raar opgebouwd, maar over het algemeen goed.

Sfeer (10): 9
Je sfeer klopt met je verhaal, waardoor het verhaal prettig leest.

Lengte (5): 5
Meer dan 27K

Kwaliteit (10): 7
Je kwaliteit is goed (goede grootte voor letters, goed gebruik cursief...) hoewel er een paar dingen zijn die je kan toevoegen. Voor deze keer zal ik je als tips geven om, ten eerste, tabs te gebruiken - inspringingen. Op Q kan je "tab" als tag gebruiken. Ten tweede kan je jouw tekst veranderen naar "Justify". Expirimenteer hier maar eens mee ^^

Totaalindruk (20): 18
Leuk verhaal! Ga zo door!

Cijfer: 85 punten dus een 8,5




Alex Matthew Williams


Verhaallijn (30): 28
Opdracht: Compleet
Klopt het verhaal: Alleen de wurging klopt niet helemaal.

Interpunctie & Spelling (20): 18
Ik heb in de eerste 2K drie fouten gevonden, waarvan twee kleine.

Zinsconstructie (5): 4
Over het algemeen wel goede zinnen, maar af en toe kom ik nog wel eens vreemd geformuleerde zinnen tegen.

Sfeer (10): 10
Had ik niet ergens beloofd je 10 punten te geven als je jouw schrijfstijl vol wist te houden in de arena (en het het verhaal niet verpestte)? Niet? Nou, bij dezen dan ^^

Lengte (5): 5
Meer dan 20K dus alle punten. Was het niet iets van 23K ofzo?

Kwaliteit (10): 7
Ik heb wat tips om de kwaliteit de verbeteren:
1) Gebruik "Justify", oftewel "Uitvullen". Dit moet je ook gebruiken met een officieel manuscript; expirimenteer hier wat mee.
2) Gebruik Tabs/inspringingen om een nieuwe alinea aan te geven. Dit kan je instellen in Word - ik weet niet hoe dit zit met Google Docs.
3) Wat meer paragrafen gebruiken; scènewisselingen.

Totaalindruk (20): 17
Leuk verhaal - je schrijfstijl is origineel en leuk om te lezen!

Cijfer: 89 punten dus een 8,9




Daniel "Day" Ethan Hale


Verhaallijn (30): 27
Opdracht: Je opdracht is compleet (:
Klopt het: Zeker.
Originaliteit: Ik begin steeds meer van Day te houden, hihi. Hij heeft iets over zich waardoor iedereen (inclusief ik) hem mag ^^

Interpunctie & Spelling (20): 19
Twee grote fouten en een kleinere.

Zinsconstructie (5): 4
Je schrijft mooie zinnen, maar soms wat bondig. Voel je vrij om wat langere zinnen te schrijven en meer komma's te gebruiken! Als je twee zinnen achter elkaar hebt staan die beide eindigen met een uitroepteken, kan je het eerste uitroepteken vervangen door een komma, en zo de zin koppelen.

Sfeer (10): 7
Je gebruikt een leuke, luchtige sfeer. Soms heb ik het gevoel dat de sfeer niet helemaal kloppend is, maar dat maak je ruim goed!

Lengte (5): 5
Meer dan 20K

Kwaliteit (10): 8
De lay-out van je verhaal ziet er goed uit. Om het nog wat prettiger leesbaar te maken, kan je tabs/inspringingen toevoegen – op Q te vinden als {tab}.

Totaalindruk (20): 17
Leuk verhaal - ga zo door!

Cijfer: 87 punten dus een 8,7




Flynn Fobe


Verhaallijn (30): 27
Opdracht: Goed gemaakt.
Klopt het: Het klopt inderdaad.
Originaliteit: Ik vind dat je leuk gebruikt maakt van de relatie tussen Flynn en Alex om zo langzaam Flynn te laten veranderen. De chemie tussen hen is goed beschreven, hoewel ik soms het gevoel heb dat Flynns opmerkingen neigen naar cliché.

Interpunctie & Spelling (20): 16,5
Zes grote fouten en twee kleine – hierop is je cijfer gebaseerd.

Zinsconstructie (5): 3,5
Soms kom ik wat rare zinnen tegen – voornamelijk met werkwoorden die gesplitst zouden moeten worden, maar dat niet zijn – maar over het algemeen lopen je zinnen goed.

Sfeer (10): 8
Je hebt een leuke sfeer en ik kan niet anders dan glimlachen als hij weer eens iets liefs tegen Alex zegt ^^

Lengte (5): 5
De langste inzending (:

Kwaliteit (10): 8
Om de kwaliteit van je lay-out te verbeteren kan je bijvoorbeeld {tab}s gebruiken, inspringingen. Ook leest het prettig als je de tekstopmaak op "Justify" zet (opvullen).

Totaalindruk (20): 17
Je maakt mooi gebruik van character development, zoals dat wordt genoemd. Flynn groeit duidelijk in je verhaal, wat mooi is om te lezen.

Cijfer: 85 punten dus een 8,5




Florian Maede


Verhaallijn (30): 29
Opdracht: Compleet
Klopt het verhaal: Ja
Originaliteit: Je hebt de opdracht die ik je heb gegeven goed gebruikt en gevormd tot een originele manier van uitvoeren. In plaats van de manier die ik verwacht had ("YAY ze zoenen happy ending") is het tegengestelde gebeurd ("Wacht is Florian nou gék geworden?!").

Interpunctie & Spelling (20): 19,5
In de eerste 2K heb ik één enkel, klein foutje gevonden.

Zinsconstructie (5): 3,5
Je maakt mooie zinnen, maar soms is het handig om bij gevechtsscènes of andere actiescènes kortere zinnen te gebruiken waar de lezen vlotter doorheen komt.

Sfeer (10): 8
Je creëert een mooie sfeer door zo uitgebreid Florians gevoelens te beschrijven. Eerst hoe hij het moeilijk heeft met aan Aderyn vertellen wat hij voelt, en vervolgens de afwijzing die in zijn hart komt te zitten en hem verandert.

Lengte (5): 5
Met je bijna 25K de volledige punten.

Kwaliteit (10): 8
Zoals ik al eerder noemde (bij zinsopbouw) leest het bij actiescènes vaak prettiger met wat kortere zinnen. Voor de rest leest jouw lay-out prettig en je geeft het verhaal ook een bepaald overzicht door de verschillende hoofdstukken (ik neem aan dat deze origineel bedoeld waren voor wanneer je het verhaal online zou zetten). Om je tekst nog wat te verbeteren kan je het veranderen in "Justify".

Totaalindruk (20): 18
Je hebt een goede opdracht neergezet met een fijn plot dat de lezer op het puntje van zijn (of haar) stoel laat zitten. Je beschrijft alles op een manier die écht bij jou hoort en jouw verhaal iets unieks geeft. Goed gedaan!

Cijfer: 92 punten dus een 9,2




Ada Young


Verhaallijn (30): 28
Opdracht: De opdracht is compleet.
Klopt het: Zeker (:
Originaliteit: Je bent op jouw eigen manier origineel; ga zo door!

Interpunctie & Spelling (20): 19
1 grote en drie kleine foutjes in de eerste 2K

Zinsconstructie (5): 3,5
Goed, hoewel ik soms zie dat je zinnen met komma's "koppelt" die beter los zouden kunnen staan.

Sfeer (10): 8
Wat Ada doet bij de Hoorn, is wat ik al jaren in mijn hoofd heb dat ík zou doen. Blijft grappig om te lezen :')

Lengte (5): 5
Meer dan 20K

Kwaliteit (10): 7
Je lay-out is goed, maar om het nog wat prettiger leesbaar te maken kan je bv gebruik maken van tabs (:

Totaalindruk (20): 17
Leuk en prettig leesbaar verhaal. Ga zo door!

Cijfer: 87,5 punten dus een 8,8




Christian Solis Swan


Verhaallijn (30): 27
Opdracht: Compleet
Klopt het: Ja
Originaliteit: Je schrijft een leuk verhaal, met een origineel hoofdpersonage. Ik heb vaker HG fanfics gelezen, maar ik ben nog nooit iemand als Chris tegen gekomen. Ken connectie met je vorige karakter maakt het nog leuker ^^

Interpunctie & Spelling (20): 17
Als je ergens in je verhaal namen gebruikt, moet je hierop letten: (voorbeeld uit jouw verhaal)
"Ja [komma] Danny, en de kans (...)"
Voor de rest heb ik zes foutjes gevonden, dus 17 punten.

Zinsconstructie (5): 4
Over het algemeen goed ^^

Sfeer (10): 8
Je creëert een goede sfeer die bij het verhaal past, hoewel ik Chris niet altijd begrijp.

Lengte (5): 5
23K ^^

Kwaliteit (10): 7
Doordat je veel uitroeptekens gebruikt (die zijn niet altijd nodig, een "roep ik" is vaak al genoeg, of een komma: "Kijk uit! Ga weg!" wordt "Kijk uit, ga weg!"), en vaak ook in combinatie met vraagtekens (dan kan je in principe één van de twee weglaten).

Totaalindruk (20): 17
Je vertelt het verhaal boeiend!

Cijfer: 85 punten dus een 8,5



Reageer (4)

  • Effy_Stonem

    Gilderoy 11 uur geleden
    Oh my gowsh ik leeeef!

    Exactly what I was thinking.

    7 jaar geleden
  • Samanthablaze

    Trouwens, het is juist de bedoeling dat je Chris niet begrijpt. Ik zou iets fout gedaan hebben als het wel zo was...

    7 jaar geleden
  • ProngsPotter

    Oh my gowsh ik leeeef!

    7 jaar geleden
  • Samanthablaze

    Ik lig eruit, hè

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen