We lopen snel naar ónze kleedkamer. 'Vonden jullie dat niet super grappig?' Vraagt Arrie nog lachend. Ik knik twijfelachtig. 'Het was wel leuk... Maar ik had Jacks buik niet per se zo hoeven te zien.' Kyky glimlacht. 'Ik vond het wel.. Uhm... swaxy?' (combie van sexy en swag) 'Nogal.' We schieten in de lach. 'Willen jullie die foto nog hebben? Want anders wil ik hem van mijn telefoon af hebben.' Kyky en Arrie kijken me bedenkelijk aan. 'Stuur maar naar ons door, dan kun jij hem verwijderen,' grinnikt Arrie. 'Wat wil je dan met die foto doen? Boven je bed hangen, of zo? Ik kan Nathan ook meteen uit die foto snijden, hoor.' Arrie bloost locht. 'Uhm... Nee... M-maar stuur hem nou gewoon.' Ik schud even mijn hoofd en verstuur hem dan. 'Zullen we ons nú dan gaan omkleden?' Vraagt Kyky ongeduldig. We knikken. 'Prima.' Ik grinnik. 'Zolang de jongens maar niet bij ons naar binnen komen.'

'Zo jongens, laat zien wat jullie kunnen. En ga ervoor.' We knikken. 'Dat zullen we doen, coach.' Kyky en ik lopen snel nog even naar Arrie. 'Veel succes, Arrie,' zegt Kyky lachend. 'Jullie ook veel succes. Wij zullen met zijn drieën naar het Football Frontier internationaal gaan.' Ik geef Arrie een klap tegen haar rug. 'Natuurlijk, maar als jullie niet worden gekozen en ik wel,' ik grinnik, 'dan moet het vast ook wel lukken.' 'Mem!' Ze kijken me boos aan. 'Dit is niet het moment om je egoïstische neigingen te uitten,' zucht Arrie. 'Ja, hallo?' Ik sla mijn armen kinderachtig over elkaar heen. 'Ik ben de laatste tijd super aardig tegen iedereen geweest! En nu mag ik niet eens meer één keertje mijn ego uitten.' Ik kijk Arrie beledigd aan. 'En jij zei toch dat ik mijn gevoelens moet uitten? Doe ik dat is het weer niet goed!' We kijken elkaar aan en schieten dan in de lach. 'Kyky, Mem, kom! We gaan beginnen!' Het is Nathan. Ik zwaai naar Arrie en loop dan weg. Ik ga bij Nathan, Jude en Caleb op het middenveld staan. 'Kom op, jongens! Doe jullie best!' Ik kijk naar Caleb. Hij is zo... Ik weet niet... Ik mag hem gewoon niet. Zullen we het daarop houden? Dan klinkt het beginsignaal en gaat het team van Mark meteen in de aanval. Maar ik... Ik bedoel; wíj zullen ze stoppen!

"Kom op, Mem! Houd Xavier tegen!' Roept Jude. Ik kijk hem aan en knik. Ik ren naar Xavier en spring voor hem. Deze keer zal ik hem stoppen! Maar het lukt niet echt. Xavier springt al omhoog. 'Te laat! Meteoor Mes!' Zijn schot vliegt op Darren af en zijn 'Oneindige handen' weten zijn schot niet te stoppen. Het staat 1-1. 'Mem, Nathan kom mee wat naar voren.' Caleb wenkt ons naar voren. 'Waarom zouden we?' 'Doe nou maar gewoon wat ik zeg.' Ik haal mijn wenkbrauwen op, maar loop dan toch naar voren. Die... Uhm... Marvin rent naar voren. 'Ik wacht op je,' grinnikt Caleb, als hij terug rent. Caleb gaat voor Marvin staan. 'Kom op! Speel naar mij! Ik sta vrij!' Roept Marvin hard. Hij krijgt de bal aangespeeld en springt omhoog. 'Terug Tornado- Huh?' Het fluitsignaal klinkt. Verbaasd kijk ik naar de scheids. Marvin staat buitenspel... Maar dan heeft Caleb hem buitenspel gezét. Wow, dat had ik niet verwacht.

'Mem,' Kyky wenkt me geheimzinnig naar haar toe. 'Wat is er?' 'Kun je je de wedstrijd tegen Genesis nog herinneren? Ik knik. 'En dat goede trucje dat je met mij uithaalde?' Ik zet mijn vinger bedenkelijk aan mijn kin. 'Ik heb zovéél goede trucjes uitgehaald bij je die wedstrijd. Kan het iets specifieker?' Grinnik ik. 'Wat heb jij vandaag? Zo erg ben je normaal zelfs niet.' Ik trek mijn wenkbrauwen op. 'Sorry? Ik verstond je denk ik niet zo goed? Kun je het nog eens zeggen, Kyky?' Ze schud haar hoofd. 'Kom op, die met dat baby-stemmetje. Die kun je bij Arrie vast ook wel uithalen.' 'Aha,' zeg ik knikkend, 'ik snap het. En dan speel ik hem door naar jou en kan jij voren!' 'Sst, niet zo hard. Doe je het?' Ik knik hevig van wel. 'Nu?' 'Ja, ik ren al.' Ik kijk naar het team van Mark. Arrie komt net naar voren gerend en krijgt de bal aangespeeld. 'Super, mooie timing,' mompel ik. 'Arrie! Speel hem naar mij! Ik sta vrij!' Roep ik kinderlijk. Arrie stopt en en kijkt me verbaasd aan. 'Wat? Waarom? Je zit niet eens in mijn team,' murmelt ze verbaasd. Ik sla mijn hand tegen mijn voorhoofd en kijk naar haar. Ze kijkt me onthutst aan. 'Waarom?' Ik zucht verveeld. 'Dit duurt me te lang!' Ik maak een sliding en kaap de bal van Arrie. 'Kyky!' Ik schiet de bal hoog in de lucht. 'Kom op! Schiet!' Ze knikt trots naar me en springt omhoog. 'Vallende ster!' Ze schiet. Verbaasd kijk ik de bal na. Is dat Kyky's nieuwe superschot? Die is zó stoer! En... Uhm... Ja, ze heeft gescoord... door mij!

De laatste paar minuten van de wedstrijd zijn al in gegaan en het staat nog steeds 1-1. Dit zijn dus gelijkwaardige teams. 'Kom op, jongens! We gaan winnen!' Roept Kyky overtuigd. Ik knik. 'En dat winnende doelpunt zal ík gaan maken. Het maakt niet uit dat ik op het middenveld sta.' Ik recht mijn rug. Daar komt team A. Ze komen met z'n allen in de aanval. Ik grinnik. 'Als ik de bal afpak wordt het makkelijker dan ooit om te scoren.' Ik kijk om me heen. Shawn heeft de bal en staat klaar om te schieten. 'Dacht het niet.' Ik ren op hem af en probeer de bal van achter af te pakken. Maar hij ontwijkt me en ik val hard op de grond.'Ohw, nee,' zucht ik zacht. 'Opstaan! Kom op! Nog eens!' Ik draai me om. Kyky. 'Ja-a, ik doe mijn best!' Ik krabbel snel weer overeind een zet meteen een stap richting de bal. Ik kijk Shawn aan. Het liefst zou ik een van mijn best afleidende trucjes uit willen halen, maar ik doe het niet. Ik wil deze laatste twee minuten eerlijk uit spelen. 'Probeer dan,' mompel ik. Ik probeer en probeer. Maar het lukt niet. Ik krijg de bal niet afgepakt. Ik probeer iets en Shawn ontwijkt me. De laatste minuut gaat in. En dan ben ik er gewoon echt klaar mee. Ik zet een paar stapjes terug en steek dan mijn voet weer naar voren. En eindelijk heb ik hem. Ik heb hem. Ik heb de bal. Tevreden ren ik naar voren. Het mooie is dat daar alleen nog maar Mark staat. Hoe fijn? Maar dan komt Arrie me achterna gerend en gaat ze voor me staan. 'Geef de bal maar aan mij, zusje,' grinnikt ze. 'Dacht het niet, hé?' 'Ohw, nee?' Vraagt ze uitdagend. Ik steek mijn neus in de lucht. 'Natuurlijk ni-' 'Tot later!' Arrie heeft de bal van me afgepakt en rent snel naar voren. 'Wat? Leed je me nou af? Dat is...' Ik zucht. Arrie springt omhoog en schiet zo langs Daarren. 2-1 voor het team van Mark, Arrie en de rest. Dat betekent dat wij verloren hebben! Teleurgesteld sla ik mijn armen over elkaar heen. 'Nou.' Opeens steekt iemand zijn of haar hand naar me uit. Ik kijk op. 'Arrie?'

Reageer (3)

  • Samanthablaze

    Natuurlijk worden ze geselecteerd. Anders is het einde verhaal...

    7 jaar geleden
  • Duendes

    Verliezen is niet erg, Mem ^^
    Je wordt toch wel geselecteerd xD

    7 jaar geleden
  • DeNaamIsGideon

    Spannende cliffhanger is spannend

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen