"Inderdaad, mijn naam is Arrie. Ga je me hand pakken of sta je zelf op want ik ben geen uithangbord," zeg ik ongeduldig. Ze pakt mijn hand en ik trek haar omhoog. "Verloren of niet we komen met zijn drieën in het FFI team!" roep ik zelfverzekerd. "Allemaal even hier komen!!!" roept coach Hillman dan. Als iedereen zich heeft verzameld, begint coach Hillman met vertellen. "Als eerste moet ik mededelen dat jullie een nieuwe coach krijgen; dit is coach Travis." Iedereen kijkt hem verbaasd aan, waarschijnlijk had niemand dit verwacht. Dan komt er een discussie of dit nu wel of niet goed gaat. Ik ben een beetje in gedachten verzonken. Op de een of andere manier weet coach Hillman de boel te sussen. "Deze mensen doen mee," zegt coach Hillman. Er komen een boel namen langs waaronder: Archer, Caleb, Shawn, Kyky... Mem en... Arrie. De laatste drie namen waren het fijnste. "We blijven bij elkaar!" roept Mem blij. "Niet dat ik daar aan had getwijfeld," voegt ze er snel aan toe. Ik moet lachen en dan gaan we naar huis. Onze spullen pakken en morgen vertrekken naar het FFI!!!

De volgende ochtend worden we vroeg wakker door de wekker. "Pfff... Het is weekend, waarom heb je die wekker zo vroeg gezet?" mompelt Kyky slaperig. Ze is nog zo duf!!! "We moeten over een uur bij het vliegveld zijn!" zeg ik beledigd. "Had hem een half uur eerder gezet!!!" roept Kyky als ze de badkamer inschiet om zich klaar te maken. Ik kom overeind en zie dat Mem zich al aan het omkleden is. "Ik ga alvast ontbijt voor ons drieën maken anders zijn we nooit op tijd met Kyky," zegt ze als ze een blik geeft op de badkamerdeur. Uhm... Mem die zich inzet? Wow! Ik knik instemmend en ga me ook aankleden. Wat zal er allemaal gebeuren bij het FFI? Ik heb een slecht voorgevoel dat er minimaal één ding moet gebeuren. Of misschien wel twee? Een goed en een slecht ding? Het kan ook gewoon overbezorgdheid zijn van Alius. Ik knik twijfelachtig. Dat zal het wel zijn. "Zie ik er zo een beetje uit?" vraagt Kyky. Ze heeft haar haren en make-up helemaal gedaan. "Ja, hoor. Maak je niet zo druk," stel ik haar gerust. Ze gaat voor de spiegel staan. "Oké, dan nu make-up inpakken en dan kunnen we ontbijten," zegt ze. Ze gaat weer terug naar de badkamer en je hoort wat gerommel.

Vijf minuten later staat Kyky weer voor me. "Oké, we kunnen gaan!" zegt ze opgewekt. Ik knik tevreden en we rennen bijna naar beneden. "Dat duurde lang, jullie kunnen beter je broodje onderweg opeten omdat we over 25 minuten bij het vliegveld moeten zijn," zegt Mem ongeduldig. Dan werpt ze een blik op Kyky. ''Zo, hé! Heb jij nog wel make-up over voor mee te nemen?'' Kyky werpt haar een snibbige blik toe. ''Natuurlijk. Ik ben op álles voorbereid. Als jij dat nou ook iets meer zou doen.'' Mem loopt boos op Kyky af. ''Hoezo? Ik bereid me altijd super goed voor!'' Ik grinnik. ''Nou, niet té hard van stapel lopen, hé Mem?'' Ze glimlacht hoofdschuddend en loopt dan naar de deur, terwijl ze ons beiden een broodje toegooit. Ik duw het broodje in vier happen naar binnen en pak dan twee koffers. "Kunnen we?'' "Nog twee koffers? Maar we hebben er al drie! Zitten die twee nog vol met Kyky's opmaakspullen, of zo?'' Grijnst Mem. "Natuurlijk, Mem. Kunnen we nu dan?'' Valt Kyky haar bij. "Oké,'' zegt Mem en dan lopen we tegelijk de deur uit. Dat gaat niet helemaal goed. We zitten klem. We spartelen met onze benen om weer los te komen. Kyky is het snelst los en rukt haar koffer onder Mem en mij door. ''Kom op, we gaan,'' grinnikt ze, als Mem en ik hard op de grond vallen. ''Dit is niet grappig, Kyky,'' gromt Mem beledigd. ''Rustig blijven, Mem. Anders komt Kyky dadelijk nog naast je zitten in het vliegtuig.'' Mem grijnst. ''Daar maak ik me geen zorgen om. Kyky gaat toch wel naast Xavier zitten.''

''Hoi, jongens! Sorry, dat we wat later zijn!'' Roep ik vrolijk naar iedereen. "Ja, sorry. Maar Kyky móést en zóú haar make-up meenemen,'' vult Mem grijnzend aan. Kyky haalt haar neus op. ''Pff, misschien moet jij eerst eens make-up opdoen voordat je meteen begint te oordelen.'' "Inderdaad, Mem. aar heeft ze wel gelijk in,'' zeg ik knikkend. "Kom op, allemaal. Het vliegtuig wacht op ons.'' We rennen met z'n allen naar het vliegtuig en duwen ons door de deuropening. ''Dit is super!'' Roep ik. ''En het is blauw,'' zegt Mem goedkeurend. Ik kijk om me heen en ga ergens achterin zitten. ''Mag ik hier komen zitten?'' Ik kijk op en kijk recht in Nathans lieve ogen. ''Natuurlijk, mag dat.'' Hij komt rustig naast me zitten en Kyky gaat samen met Xavier voor ons zitten. Ik kijk naar de stoelen daarvoor en tot mijn grote verbazing zit Mem daar niet. Maar Scotty en Austin. Ik buig me naar voren. ''Kyky, waar is Mem?'' Verbaasd kijkt ze om zich heen. ''Ik weet het niet.'' Maar binnen een paar tellen is het antwoord duidelijk. ''Ja, hallo? En ik dan? Waar moet ik dan zitten?'' Mem staat met haar armen over elkaar heen geslagen in het midden van het vliegtuig. ''Je kunt naast Hurley zitten?'' Stelt Celia voor. Mem laat haar hoofd hangen. ''Oké, dan.'' Ze zucht en loopt dan naar Hurley, die in het midden van het vliegtuig zit. Darren zit aan de ene kant van hem en Mem gaat aan de andere kant van hem zitten. ''Wat is er met jou aan de hand? Waarom tril je zo?'' Ze werpt Hurly een rare blik toe. "Omdat...'' Hurley pakt zich strak aan Mem en Darren vast. ''Ik... Ik... IK HAAT VLIEGEN!"

Reageer (2)

  • Samanthablaze

    Hurley is zo cute (H)

    7 jaar geleden
  • Duendes

    Het was een verkeerde keuze om naast Hurley te gaan zitten, tijdens het vliegen xD
    Waarschijnlijk is Mem fijn geknepen aan het einde van de reis xD
    Oh, we slaan de kwalificatierondes over? Mooi :')

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen