Gebaseerd op de extra bij opdracht 1 van de schrijfwedstrijd 'naar de toekomst':

Schrijf een kort verhaal (zo lang of zo kort als je zelf wilt) door de ogen van het pistool van een intergalactische ruimteagent - correctie: een enorm klunzige intergalactische ruimteagent.

Verwacht van mij 350 woorden onzin over zelfbewuste geweren, want dat is precies wat je gaat krijgen als je dit besluit te lezen XD
Waarschuwing: neem dit niet serieus.

      Bam! De kogel vliegt door mijn loop de buitenwereld in, aangedreven door de explosie van buskruit aan de achterkant van mijn loop. Of dat denk ik in ieder geval, aangezien ik een geweer ben, en ik niets voel. Het zou een wonder zijn als de ontzettend onhandige intergalactische ruimtragent die mij hanteert me eens een keer níét zou laten vallen, in plaats van me voor mijn werkelijke doel te gebruiken. Je zou denken dat hij zichzelf ooit nog eens een keer per ongeluk zou doodschieten, ik heb geen flauw idee hoe deze kluns ooit agent heeft kunnen worden.
      Nu vraag je je misschien of hoe ik, een levenloos geweer, over dit soort dingen nadenk. Mijn antwoord daarop: dat, mijn beste lezer, is de verkeerde vraag. Als mens, een wezen dat een geweer alleen maar als wapen gebruikt, heb je net zo min bewijs dat ik níét na kan denken. Je kunt je beter afvragen hoe het komt dat jij zomaar in mijn gedachten kunt kijken.
      Oh, en nu verwacht je zeker dat ik die vraag ook nog eens ga beantwoorden? Tsss, wat er allemaal wel niet verwacht wordt van een doodnormaal geweer zoals ik. Nou, vooruit dan. Jij, beste lezer, kunt in mijn gedachten kijken omdat een bepaalde schrijver heeft gekozen om deze op te schrijven.
      Hoe die schrijver dat weet? De vragen blijven maar komen, tjonge jonge. De schrijver weet dat, omdat ik het product ben van de fantasie van die schrijver. Ik ben een fictief personage- of nee, geweer bedoel ik natuurlijk. Ik moet wel in mijn rol blijven.
      Zo, en nu heb je zomaar een hele tekst gelezen over een zelfbewust geweer, dat eigenlijk geen geweer is, maar een stukje fantasie. De reden waarom dit geweer/stukje fantasie om te beginnen zelfbewust is, is omdat dit toch echt een wedstrijd met als thema science-fiction is. Het past misschien niet helemaal precies in het thema (mogelijk had de schrijver gewoon zin om met een sloopbal op de 4th wall af te vliegen) als het zelfbewust worden van geweren geen futuristische gebeurtenis is, dan zou ik graag een keer een gesprek met een van hen aangaan.

Reageer (2)

  • Duendes

    Wat een filosofisch geweer ja xD

    7 jaar geleden
  • groei

    Wat een onzin

    I love it

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen