Foto bij Aarde 2

Met zijn fiets in zijn hand kwam Izar thuis aan. Vermoeid zette hij zijn fiets in de garage en liep door naar de keuken, waar hij een koek pakte en door liep naar zijn kamer. Daar legde hij zijn boekentas op de grond en liet zich kreunend op bed vallen. Bergen huiswerk waren de oorzaak hiervan en met een zucht kwam hij weer overeind. Hij begon maar met het huiswerk en na 2 uur zat hij in de helft. Eerst besloot hij wat te gaan eten, daarna terug verder werken. Izar ging naar beneden, pakte wat lasagne van de dag ervoor en warmde die op. Ondertussen zette hij ook de tv aan, zijn lievelingsprogramma begon zo. Zodra het begin deuntje begon, liep hij snel met zijn hete lasagne naar de zetel en zette zich neer.

Het programma heette ‘De beschermers’, een fantasiereeks over een groep van verschillende wezens, de beschermers. Zij vechten tegen het kwaad en beschermen de fantasiewereld tegen Kaffaljidhmah, een groep van alle slechte wezens die er bestonden. Op het moment dat Izar aan het kijken was, waren de beschermers hun wereld aan het beschermen tegen een reuzenoctopus die afkomstig was van Kaffaljidhmah en door orken geholpen werd. Izar zat wat onderuitgezakt in de zetel, maar veerde recht zodra Agena in beeld kwam. Agena was een elfin, de enige vrouw die mee vocht bij de beschermers. Maar wat was ze mooi… Zoals elke jongen, had ook Izar zijn hart verloren, maar dan aan een fictief figuur.
Ze werd belaagd door 4 orken en opeens kwam Tarvos er aan, die haar hielp. Tarvos en zij waren beste vrienden en Izar zou bijna vermoeden dat ze een koppel waren. Hij was een elf, net als Agena, en kon fantastisch goed vechten. Izar keek geboeid naar het programma totdat er opeens verscheen ‘wordt vervolgd’. Hij vloekte binnensmonds en deed de tv uit, om verder aan zijn huiswerk te werken.

Een oplettend persoon zou zich afvragen waar de rest van zijn familie is. Dit is makkelijk te verklaren: hij heeft allereerst geen broers of zussen. Huisdieren waren er niet, omdat ze er niet voor konden zorgen. Izars vader werkte op een belastingkantoor en zijn moeder was een laborante in de chemische industrie. Allebei werkten ze tot heel laat vandaag, vandaar dat ze niet werden vernoemd. Ja, soms miste Izar hen wel, het gevoel van een hecht gezin, maar goed…
Zijn ouders wisten niets van het pestgedrag af, dat kon Izar zorgvuldig verzwijgen. Ze hadden het al druk genoeg, zijn problemen moesten er niet bij komen…

Het was al 10 uur en Izar nam een douche, voordat hij zijn tanden poetste en zijn pyjama aandeed. Dan kroop hij in bed en maakte zijn laatste huiswerk, totdat hij volledig klaar was en neer ging liggen. Het laatste wat hij hoorde voordat hij wegzakte in zijn slaap, was het sluiten van de voordeur en een neuriënde stem van zijn vader. Dan viel hij in een droomloze slaap.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen