De volgende dag is wedstrijddag, de wedstrijd tegen Knights of Queen. Mark stuitert natuurlijk het vrolijkst rond. Niet normaal. De anderen zijn nog even aan het trainen, bespreken de tactiek of praten gewoon wat. Ik loop alleen rond en kom uiteindelijk uit bij het strand. Daar pak ik mijn telefoon en bel ik Destra, ook al ben ik boos, moet ik dit toch doen. Gewoon voor het hele demonenrijk.

Gesprek tussen Destra en Saïra:
Destra: Ja, hallo.
Saïra: Hoi, Destra.
Destra: En, nog wat gebeurt?
Saïra: Nee, ik wou je even inlichten over onze wedstrijd. We spelen vandaag tegen de Knights of Queen.
Destra: Welk team denk je dat gaat winnen?
Saïra: Ik heb zo'n gevoel dat beide teams ongeveer even sterk zijn, ik durf je de uitkomst niet te vertellen. Alhoewel ik er wel vertrouwen in heb dat Inazuma Japan kan winnen.
Destra: Hoezo heb je daar vertrouwen in?
Saïra: Omdat de jongens zich kapot trainen en niet opgeven.
Destra: Je weet dat dat niet alles is.

Dan hangt hij op. Serieus, kan hij niet een keer luisteren naar wat iemand anders te zeggen heeft! Ik voel dat ik boos word en als ik in de weerspiegeling van het water kijk zie ik dat mijn ogen rood zijn. Ik schrik er zelf van, ik weet dat dit kon gebeuren maar ik had niet verwacht dat ik ook echt zo boos zou worden omdat ik meestal rustig kan blijven. Destra heeft het deze keer wel echt verpest! Eerst zeggen dat een deel van mij niet goed is, dan gewoon ophangen omdat ik iets zeg dat hem niet zint. Ik trap tegen een steentje die een paar meter weg vliegt en laat me dan in het zand vallen. Ik maak me helemaal klein en probeer weer rustig te worden als ik een liedje door de oortjes hoor.



Als het liedje is afgelopen sta ik op. Ik loop naar de bus waar de jongens al staan te wachten. "Saïra, waar bleef je nou?" vraagt Mark meteen. "Gaat je niks aan," snauw ik aangezien ik nog steeds boos ben. Ik weet dat het niet goed is om mijn woede op de jongens af te reageren dus ik adem een keer diep in en uit. "Sorry, ik bedoel, ik was even op het strand," zeg ik als ik een nep-glimlach op zet. "Kan dit theepartijtje doorgaan in de bus dan kunnen we vertrekken," zegt coach Travis ongeduldig. Wat vind hij een theepartijtje? Ik antwoordde alleen op de vraag waar ik uithing. Ik stap toch maar achter Mark de bus in.

We staan op het veld en de jongens warmen zich op. Ik sta bij de meiden en kennelijk heeft Celia haar mond niet kunnen houden, kan vandaag nog erger worden? "Wanneer ga je het hem zeggen?" vraagt Silvia. "Waarschijnlijk niet," antwoord ik. "Kom op, hij moet het weten!" dringt Celia aan. "Nee, hij weet het niet en dat houd ik zo!" zeg ik geïrriteerd. "Maar dan word het nooit wat," doet Camelia er een schep bovenop. Dacht ik dat Camelia rustig was en niks aandrong, fout gedacht blijkbaar want toen het onderwerp aankwam op jongens... Kennelijk word dan ieder meisje hier opeens hyperactief of zo. "En als dat nou eens de bedoeling is. Ik bedoel: Silvia en Camelia, wanneer vertellen jullie Mark dat jullie een oogje op hem hebben? En Celia, jij moet toch ook wel iemand leuk vinden? Axel, misschien," zeg ik bot. De meiden worden alle drie rood en ik weet meteen dat ik de goede snaar heb geraakt. Voor de rest van het opwarmen blijft het ten minste stil.

De wedstrijd begint en het blijkt meteen dat Knights of Queen enorm sterk is. Ze hebben een super verdediging en een enorm goede aanval, vooral Edgar. Zijn schot, Excalibur, werkt van veraf beter dan dichtbij waardoor hij extra gevaarlijk is... En mark hem niet houd. Als ik dit tegen Destra moet gaan vertellen dan is het toch echt een afgang dat ik heb gezegd dat er hoop was dat Inazuma Japan zou winnen. Ik zucht en kijk verder.

In de pauze staat, hoe verrassend, Knights of Queen voor. De jongens drinken wat en praten over ene nieuwe tactiek. Ik kijk toe terwijl ik wat bidons vul en af en toe iemand help met een verwonding, dat is namelijk wat een manager doet. Dan komt er een berichtje binnen.

En? Gaat het goed? D.

Ik weet dat hij denkt dat Inazuma Japan gaat verliezen maar ik ga het niet opgeven dus schrijf ik terug.

Redelijk, Knights of Queen staat nu voor maar Inazuma Japan heeft een strategie bedacht. S.

Nu maar hopen dat ik gelijk heb en niet voor schut sta tegenover Destra. Ik kijk op en zie dat het team alweer op het veld staat. "Wie is dat?" vraagt Celia die kennelijk over mijn schouder mee aan het lezen was. Ik klap mijn telefoon snel dicht. "Mijn broer, ik heb hem verteld over de wedstrijd en hij vroeg zich af hoe het ging," antwoord ik. Eigenlijk is het helemaal niet gelogen, alleen een paar details weggelaten. Ik kijk weer verder naar de wedstrijd en ik weet niet waarom maar na een tijdje betrap ik mezelf erop dat ik naar Archer staar. De meiden zien het kennelijk ook en beginnen me weer te ondervragen.

Na tien minuten vragen te hebben ontweken ben ik het zat en sta ik op. "Ik wacht bij de bus, vertel me de uitslag maar," zeg ik kortaf als ik wegloop.

Nu zit ik dus alleen in de bus, ik heb de radio aangezet en mijn eigen oortjes eens uitgedaan. Ik hoor allerlei nummers voorbij komen en daarna een mededeling. De uitslag van de wedstrijd Inazuma Japan tegen Knights of Queen is bekend. Japan heeft deze wedstrijd gewonnen! Dan zet ik de radio uit. Dat is alles wat ik hoefde te weten dus pak ik mijn telefoon maar.

Hey, D. Japan heeft gewonnen. Heb de volgende keer iets meer vertrouwen in wat ik zeg, hartelijk bedankt. S.

Dat verstuur ik naar Destra's nummer, ik hoor een berichtje terug binnen komen wat niet veel in houd.

Ok. D.

Die heb ik mooi te pakken! Ik grijns maar verstop snel mijn telefoon en haal de grijns van mijn gezicht als ik de jongens zie aankomen.

Reageer (1)

  • DeNaamIsGideon

    get rekt demoontje
    Razor is de enige volbloed demon die ik leuk vind inside jokes all the way

    6 jaar geleden
    • Kyonakoenen

      En Axe dan? Lol xD
      Inside jokee
      Je kan bij een reactie op een reactie geen effecten doen... Depressive

      6 jaar geleden
    • DeNaamIsGideon

      Ik weet het :'D
      Axe vind ik niet zo aardig hoor :c

      6 jaar geleden
    • Amberfoster

      Axe is ook een nachtmerrie de grootste die je kan krijgen

      6 jaar geleden
    • DeNaamIsGideon

      Jij weet daar alles van.

      6 jaar geleden
    • Amberfoster

      Jup..

      6 jaar geleden
    • DeNaamIsGideon

      sorry xD

      6 jaar geleden
    • Amberfoster

      Geef niks. En hoe is het met jullie soulduifjes

      6 jaar geleden
    • Amberfoster

      maare kyona wat bedoel je met Je kan bij een reactie op een reactie geen effecten doen volgens mij wel hoor kijk ik doe het XD

      6 jaar geleden
    • DeNaamIsGideon

      Wil je echt dat ik dat hier zeg?

      6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen