Foto bij Proloog

In een ondergronds labo zaten drie mensen aan een grote tafel tekeningen te bestuderen van een raket. En het waren niet zomaar mensen, het waren mensen die de geschiedenis helemaal zouden gaan veranderen. Het waren professor Alex, Hazard en Alexia. Ze waren de raket aan het bekijken die binnenkort voor hen gebouwd zou worden. "Hoeveel kerosine hebben we in totaal nodig?", vroeg professor Alex. "Voor de opstijging hebben we honderdvijftien ton gekoelde, vloeibare kerosine nodig", antwoordde zijn tweelingzus Alexia. "Ok, en vanwaar halen we dat?", zei hun grotere broer Hazard. "Dat laten we leveren via onze geheime bronnen", zei Alex.

"En zus, is het technisch al in orde?", vroeg Alex terwijl hij naar Alexia keek. "Ja, alleen nog een paar kleinigheidjes en dan zijn we klaar. En Hazard? Vind jij het ontwerp geslaagd?", vroeg Alexia terwijl ze een slok water dronk. "Jazeker, ik vind het mooi en cool tegelijk. Hoelang zal de reis duren, een idee?", vroeg hij. "Het is een oneindige reis, er komt geen einde aan, zolang we geen planeet vinden die bewoonbaar is. We mogen zeker niet opgeven en terugkeren zonder enig materiaal!", riep hij vastberaden. Alex schonk voor zichzelf water in, en bekeek alle formules nog eens een keer. Zou het hen lukken om een andere planeet te vinden?

"Alexia, Hazard, ik verwacht dat jullie over twee weken klaar zijn om te vertrekken. Ik zal jullie op de hoogte houden van de bouw van de raket, tot dan moeten jullie al jullie bagage klaarmaken", zei Alex. "Ok, begrepen. Wat hebben we precies nodig?", vroegen ze allebei. "Een slaapzak, eten in een blik en zo van die dingen. Begrepen?", zei Alex met een glimlach. "Ok, tot dan!", riepen ze allebei enthousiast en ze verlieten het labo. Professor Alex zuchtte. Er was nog zo veel dat in orde moest worden gebracht. Hij ging aan zijn bureau zitten en dacht na. Hij maakte een lijstje met wat hij allemaal nog nodig had voor de ruimtereis. Hij keek naar de tijd en deed dan zijn notities in zijn bureaulade, waarna ook hij het laboratorium verliet en naar huis ging.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen