Terwijl Niall toe keek hoe zijn blikje opgewarmd raakte, voelde hij dat de dag vies afgesloten zou worden. Het was warm, klam en benauwd en met de regenbui van net maakte ook nog dat het vochtig was. Een combinatie die Niall niet zo lekker vond, maar hij kon er toch niets aan doen. Hij pakt zijn bord en bestek uit zijn tas en ziet een nieuw iemand aan komen wandeling. Hij steekt even begroeten zijn hand op wat het meisje ook doet en een stukje verderop begint ze haar tent op te zetten. Even kijkt Niall toe tot hij ziet dat zijn eten warm genoeg is. Hij haalt het eraf en draait het gasflesje uit. De blik zet hij op zijn kop op het bord en haalt het eten eruit. Tevreden gaat hij zitten op de stoel en eet wat terwijl hij kijkt naar het meisje die zeer onhandig bezig is.
Als zijn eten op is ziet hij dat het meisje nog steeds bezig is en hij besluit dan ook om te vragen of ze hulp kan gebruiken. Hij wandelt erheen en ziet dat ze een stuk jonger is, op zich logisch. De meeste mensen zouden dit doen als ze net van school waren, niet als ze halverwege de twintig waren. ‘Hey spreek je Engels’ vraagt hij eerst. Het zou niet de eerste keer zijn als hij ergens begon te praten en pas halverwege zou ontdekken dat de ander het niet verstond en ze knikt. ‘Ja ik kom uit Amerika’ knikt ze. ‘Niall toch?” vroeg ze en keek hem even onderzoekend aan en hij knikte, zich beseffen dat hij daar niet eens aan gedacht had. ‘Ja klopt, ik kom rust vinden’ knikt hij, hopend dat ze door kreeg dat ze niet op fans of wat dan ook zat te wachten. ‘Jill aangenaam’ glimlacht ze. ‘Lukt het met je tent of zal ik helpen, ik heb eenzelfde soort tent’ knikt hij glimlachend naar haar en ze knikt naar hem. ‘Graag, ik had misschien thuis beter eerst kunnen oefenen’ zegt ze met wat verkleurde wangen. Niall lacht even geruststellend. ‘Ach zo kun je het ook leren ‘zegt hij vrolijk en helpt haar met de tent. Na wat tips staat al vrij snel de tent en dankbaar kijkt ze hem aan. ‘Dankje voor je hulp anders had ik op de grond moeten slapen’ zegt ze lachend en Niall knikt. ‘Geen enkel probleem’ zei hij tegen haar. ‘ Ik ga weer terug, fijne avond en een fijne reis’ zegt hij en draait zich om. ‘Dank Je nogmaals en jij ook een fijne reis en hopelijk vind je je rust’ sprak ze tegen hem en tevreden gaat hij terug. Hij had het gevoel dat dit meisje ondanks de herkenning het niet wereldkundig zou maken dat hij hier zat.

Dat was natuurlijk een gok en hij had er gladweg gewoon niet bij stilgestaan. Even gaat er een hand door zijn haren om zijn eigen domheid. Ach Ja het was ook wel een goede manier om het weer even te beseffen. Maar hij hoopte vooral dat hij de rest van zijn reis rustig kon voortzetten en niet met teveel tegenslagen. Eenmaal bij zijn tent pakt hij de kaart van het eiland en bekijkt even de omgeving. Morgen wilde hij naar de stad en misschien dat hij ook nog wel ging wandelen naar een volgende camping. Hij had het hier eigenlijk al wel een beetje gezien en er was in de omgeving ook nog niet super veel bijzonders te vinden. De andere omgeving zou meer bergachtig zijn en veel meer spiritueel zijn. Daarnaast hield hij in zijn hoofd dat het hier morgen geheel anders en drukker kon zijn omdat het meisje het wellicht wel op Twitter ofzo gezet had. Zoekend op de kaart tekent hij een route uit. Hij zou zo boodschappen combineren met een mooie route langs water naar het volgende plekje. Het zou een klein stukje om zijn maar dat maakte niet uit, hij had alle tijd. Niall nam zich voor op tijd te gaan slapen zodat hij vroeg kon vertrekken. Het leek hem prachtig om in alle rust van de ochtend te gaan lopen. Voor de drukte de supermarkt te hebben gehad en dan had hij alle tijd om op het gemak zijn tent op te zetten en te eten en de omgeving te onderzoeken.

Tevreden besluit hij zijn spullen grotendeels in te pakken zodat hij morgen alleen zijn matje, slaapzak, kussen en tent hoefde te doen. Glimlachend door de plannen kruipt hij daarna zijn bed in. Morgen ging hij weer op avontuur en onderzoek uit. Hij merkte dat het hem nu al goed beviel. Hij kon doen wat hij wilde, gaan waar hij wilde en als het echt niet ging, kon hij zijn neef altijd appen om te vragen waar ergens hij was, om samen te reizen. En hoewel het Niall onwijs gezellig leek om met zijn neef te gaan reizen, want Niall had een zeer goede band met zijn familie, wilde hij toch echt eerst een maand alleen reizen en dan pas op zijn vroegst zijn neef wat sturen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen